Voedsel WAARSCHUWING: Hoge niveaus van zware metalen in glutenvrij voedsel gevonden!

Voedsel WAARSCHUWING: Hoge niveaus van zware metalen in glutenvrij voedsel gevonden!

Luister naar dit artikel

Gluten is een soort plantaardig eiwit dat voorkomt in bepaalde granen zoals tarwe, rogge en gerst. Maar voor veel mensen met een slechte spijsvertering kunnen glutenvrije voedingsmiddelen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken – vooral als ze besmet zijn met zware metalen!


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als een kleine achtergrond: glutenvrij voedsel heeft aangetoond dat het de ontsteking in de darm verhoogt; stemmingen verstoort; en vermindert de algehele energie – zelfs als u niet positief test op een glutenintolerantie. Het is begrijpelijk dat veel mensen nu naar de supermarkt gaan met een glutenvrije voedsellijst om hun blootstelling aan deze potentieel schadelijke stof te minimaliseren.

Natuurlijk vraag je je misschien af welke voedingsmiddelen binnen zo’n lijst vallen. Is rijst gluten vrij bijvoorbeeld? Nou ja, maar dat geldt ook voor veel andere voedingsmiddelen in hun “natuurlijke” staat – inclusief groenten en fruit. Ons punt is simpel, koper pas op, omdat veel verpakte goederen die als “glutenvrij” worden verkocht, volgens een nieuwe studie een belangrijke bron van zware metalen zijn.

Glutenvrij WAARSCHUWING: Er zitten zware metalen in het ‘gezonde’ voedsel

Een team van onderzoekers publiceerde onlangs een studie in het tijdschrift Clinical Gastroenterology and Hepatology en ontdekte dat mensen die “glutenvrije” voedingsmiddelen met rijstmeel aten – een belangrijk ingrediënt voor glutenvrije fabrikanten en marketeers – aanzienlijk hogere niveaus van arseen, kwik, lood en cadmium in hun lichaam hadden.

Toxiciteit van zware metalen – vooral bij kinderen en zwangere vrouwen – kan ernstige gezondheidseffecten hebben die elk belangrijk systeem in het lichaam aantasten.

Hoe is dit gebeurd? Blijkt dat rijst – ja, zelfs biologische rijst – de neiging heeft om deze schadelijke zware metalen uit de bodem op te nemen. En deze metalen zijn er in de eerste plaats vanwege het overwicht van pesticiden, herbiciden, meststoffen en diervoederverbindingen.

Vanwege kruisbestuiving en besmetting zijn biologische rijsttelers helaas niet immuun voor schadelijke stoffen.

Bovendien bevatten verpakte voedingsmiddelen die als glutenvrij op de markt worden gebracht ook veel hogere concentraties glyfosaat, het gevaarlijke herbicide-ingrediënt dat in populaire onkruidverdelgers wordt aangetroffen. Sterker nog, een groeiend aantal literatuur suggereert dat het voor veel mensen gevoeligheid voor glyfosaat in plaats van gluten zelf kan zijn dat zoveel gezondheidsproblemen veroorzaakt.

En hier is de pijnlijke ironie:

Mensen denken dat ze tarwe moeten vermijden vanwege gluten. Dus kiezen ze voor glutenvrij voedsel dat rijstmeel bevat – dat vol zit met zware metalen en glyfosaat. Nu stellen ze zichzelf bloot aan nog MEER van de verbindingen die hun gezondheid waarschijnlijk in de eerste plaats hebben aangetast!

Het is verstandig om gluten EN glyfosaat te vermijden – hier is hoe het veilig te doen

Het feit dat verpakt voedsel dat als glutenvrij is gelabeld, uw blootstelling aan zware metalen aanzienlijk kan verhogen, betekent niet dat gluten noodzakelijkerwijs ‘oké’ is voor uw lichaam. Het is nog steeds verstandig om het uit je dieet te halen en te zien hoe glutenvrij je laat voelen.

Maar hoe kunt u glutenconsumptie verminderen zonder ook uw consumptie van milieutoxines te verhogen?

Hint: koop geen glutenvrije rage door bewerkte voedingsmiddelen te kopen die slim op de markt worden gebracht als “glutenvrij” (denk aan glutenvrije cakes, koekjes, pasta, crackers, ontbijtgranen, enz.).

Vul in plaats daarvan je glutenvrije voedingslijst met voedingsmiddelen die van nature vrij zijn van dit problematische plantaardige eiwit! Dit omvat biologische groenten en fruit, noten en zaden plus in het wild gevangen / biologische / vrije uitloop dierlijke eiwitten.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zwarte peper heeft verrassende, door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen die de meeste mensen niet kennen
Next Verminder stress, angst en ontsteking met de voordelen van basilicum

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De opkomst van medische technocratie en de onderdrukte waarheid van virale behandelingen – Interview met Dr. Lee Merritt

Luister naar dit artikel In deze aflevering van Objective: Health praten we met dr. Lee Merritt over de opkomst van medische technocratie en hoe Covid een heimelijke oorlogvoering tegen ons

Overig

Waarom zijn de media zo bang voor het onderzoek van deze vrouw?

Luister naar dit artikel De holistische psychiater dr. Kelly Brogan stelt in haar boek A Mind of Your Own dat depressie, een aandoening waar de industrie jaarlijks meer dan 80

Overig

Een beroerte wordt vaak niet herkend. Dit zijn de symptomen:

Luister naar dit artikel Elke dag krijgen zo’n 125 mensen in Nederland een TIA, een herseninfarct of een hersenbloeding. Eén op de vijf gaat er aan dood. Jaarlijks komt dit