Effectieve natuurlijke remedie voor huidaandoeningen: wratten en likdoorns zijn geen partij voor knoflook

Effectieve natuurlijke remedie voor huidaandoeningen: wratten en likdoorns zijn geen partij voor knoflook

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Wratten en likdoorns zijn twee van de meest voorkomende dermatologische aandoeningen die de huid plagen. Wratten worden veroorzaakt door infectie van een bepaald virus, terwijl likdoorns het product zijn van repetitieve acties die te veel druk en wrijving veroorzaken. In een studie gepubliceerd in het International Journal of Dermatology, rapporteerden onderzoekers van Shiraz University of Medical Sciences in Iran dat een populair culinair ingrediënt kan worden gebruikt om wratten en likdoorns te behandelen. Knoflook, dat vaak wordt gebruikt om voedsel op smaak te brengen, vertoonde verschillende biologische activiteiten wanneer het als een actuele behandeling werd gebruikt, waardoor patiënten gedeeltelijk of volledig herstelden van hun huidaandoeningen.

Knoflookextracten blijken effectief tegen wratten en likdoorns

Voor hun studie verkregen de onderzoekers extracten van gepelde knoflook met behulp van verschillende oplosmiddelen. Ze werkten met verschillende patiënten met wratten en likdoorns en verdeelden ze in drie groepen. De ene groep bestond uit 28 patiënten met twee tot 96 wratten, terwijl de andere groep bestond uit negen patiënten met één tot twee likdoorns. Vijf patiënten met zeven tot 35 wratten dienden als controlegroep.

Voor de eerste fase van hun proef vroegen de onderzoekers patiënten om tweemaal per dag waterextracten van knoflook op hun wratten aan te brengen. Voor de tweede fase vroegen ze de patiënten uit de twee groepen om tweemaal daags een vetoplosbaar knoflookextract op hun wratten of likdoorns aan te brengen. Ondertussen behandelden patiënten uit de controlegroep hun wratten of likdoorns met een oplossing die chloroform en methanol bevatte in een verhouding van 2: 1 gedurende 20 dagen.

De onderzoekers meldden dat behandeling met waterextracten van knoflook gedurende 30 tot 40 dagen kleine wratten elimineerde en het uiterlijk van grotere wratten gedeeltelijk verbeterde. Ze meldden ook dat behandeling voor een periode van twee maanden voldoende was voor patiënten om gedeeltelijk herstel te bereiken.

Voor de tweede fase ontvingen 23 patiënten met twee tot 96 wratten en negen patiënten met één tot twee likdoorns een in vet oplosbaar knoflookextract als behandeling. De onderzoekers rapporteerden volledig herstel bij patiënten met wratten na één tot twee weken behandeling. Ondertussen vertoonden alle patiënten met likdoorns ook volledig herstel met uitzondering van twee, die alleen duidelijke verbetering vertoonden maar zelfs na voortzetting van de behandeling geen volledig herstel bereikten. De onderzoekers vonden dat de optimale behandelingsperiode voor likdoorns met behulp van het in vet oplosbare knoflookextract tussen 10 en 20 dagen ligt.

Aan de andere kant vertoonde de controlegroep geen verbetering voor wratten of likdoorns. Na drie tot vier maanden voerden de onderzoekers een follow-up uit en vonden geen herhaling van wratten bij de met knoflookextract behandelde patiënten, wat suggereert dat knoflookbehandeling effectiever is dan moderne behandelingen. Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat het vetoplosbare knoflookextract een geweldige natuurlijke behandeling is voor wratten en likdoorns.

Wat zit er in knoflook?

Na verder onderzoek schreven de onderzoekers de gunstige effecten van knoflook op wratten en likdoorns toe aan vier van de bekende biologische activiteiten. Waaronder:

Antivirale activiteit – Wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Knoflook heeft sterke antivirale eigenschappen, waardoor het effectief is tegen virale infecties.
Antitumoractiviteit – Volgens talrijke onderzoeken heeft knoflook antikanker- / antitumorale eigenschappen. Omdat wratten op goedaardige tumoren lijken, zijn ze vatbaar voor de effecten van knoflook.
Immunomodulerende activiteit – Hoewel de mechanismen achter de gunstige effecten van knoflook nog steeds onduidelijk zijn, geloofden de onderzoekers dat het vermogen om de immuunrespons te verbeteren een bijdragende factor kan zijn.
Fibrinolytische activiteit – De onderzoekers merkten op dat knoflookextract kan leiden tot het verwijderen van likdoorns, dus stelden ze dat het vermogen van knoflook om het fibrineweefsel rond maïscapsules af te breken, de scheiding van korrels van het hoofdweefsel veroorzaakt.

Knoflook is een superfood dat veel gezondheidsvoordelen biedt. Naast dat het een krachtig antibacterieel en antitumormiddel is, kan knoflook ook worden gebruikt om veel voorkomende huidaandoeningen te behandelen. Overweeg om knoflook tot een vast onderdeel van uw dieet te maken om het meeste uit zijn therapeutische eigenschappen te halen.

Bronnen:

GreenMedInfo.com

OnlineLibrary.Wiley.com

NCBI.NLM.NIH.gov


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Autisme gelinkt aan conserveringsmiddel in verwerkt voedsel - Nieuwe studie
Next Maagzuur medicijnen kunnen het risico op nierziekte en falen verhogen met maar liefst 20% - studie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Kruiden om je gezichtsvermogen te verbeteren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Meditatie kan chronische ontsteking remmen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Dit is wat er gebeurt als je een ijsblokje precies tegen dit punt van je hoofd aan houdt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat