EPA weigert chloorpyrifos  te verbieden – gelinkt aan neurologische problemen bij kinderen

EPA weigert chloorpyrifos te verbieden – gelinkt aan neurologische problemen bij kinderen

Luister naar dit artikel

Vanwege bezorgdheid dat het insecticide de hersenen en het zenuwstelsel kan schaden, verbood het Environmental Protection Agency (EPA) chloorpyrifos voor huishoudelijk gebruik in 2000, maar landbouwbedrijven mogen het nog steeds op ons eten sproeien.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In augustus 2015 hebben volksgezondheidsgroepen een verzoek ingediend bij het agentschap om hun beslissing opnieuw te overwegen, waarbij werd gesteld dat het pesticide uit de landbouw moest worden geweerd. In augustus 2018 beval een federale rechtbank de EPA om een verzoekschrift te herzien. De EPA heeft de beslissing herzien en besloten om chloorpyrifos niet te verbieden.

“EPA heeft bepaald dat hun bezwaren moeten worden geweigerd omdat de beschikbare gegevens niet voldoende geldig, volledig of betrouwbaar zijn om de last van indieners te lenigen om bewijs te leveren waaruit blijkt dat de toleranties niet veilig zijn. “~Bron CNN

“Het is een tragedie dat deze regering aan de kant staat van corporaties in plaats van de gezondheid van kinderen. Maar dit is slechts een tegenvaller. Wetgevers in staten als Hawai’ en New York laten nu de rest van het land zien dat het verbieden van dit vreselijke bestrijdingsmiddel niet alleen mogelijk is, maar onvermijdelijk. “~Bron Attorney Patti Goldman van Earthjustice – vertegenwoordigt de groepen die de kwestie voor de rechter hebben gebracht

Chloorpyrifos is een neurotoxisch pesticide dat een aantal plagen doodt, inclusief insecten en wormen. Door het acetylcholinesterase-enzym te remmen, vernietigt het de zenuwsystemen van insecten. Het enzym reguleert ook zenuwimpulsen in het menselijk lichaam. Acute vergiftiging veroorzaakt convulsies, ademhalingsverlamming en soms de dood. Chloorpyrifos is een van de bestrijdingsmiddelen die het vaakst worden geassocieerd met pesticidenvergiftiging.

Chloorpyrifos gaat gepaard met neurologische schade bij kinderen. Prenatale blootstelling aan chloorpyrifos kan leiden tot “lager geboortegewicht, verminderd IQ, verlies van werkgeheugen, aandachtsstoornissen en vertraagde motorische ontwikkeling.”

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Waarschuwing: 90% van uw garnalen kan afkomstig zijn van toxische rioolvijvers in Azië
Next Wasverzachter is een hoofdoorzaak van luchtverontreiniging binnenshuis. Maak je eigen met dit recept

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Astmamedicijn vergroot kans op depressies en suïcide bij kinderen

Luister naar dit artikel Montelukast (merknamen: Singulair en Airathon) is een medicijn dat vaak voorgeschreven wordt bij astma. Bij kinderen wordt het toegediend vanaf de leeftijd van twee jaar. Het

Overig

VIDEO: Vrouw weigert chemo en verslaat kanker door fruit te eten

Luister naar dit artikel Candice-Marie Fox kreeg in 2011 op 28-jarige leeftijd te horen dat ze schildklierkanker had en nog maar vijf jaar zou leven. De jonge vrouw besloot chemotherapie te

Overig

Giftig water: wetenschappers zijn bezorgd over het toenemende aantal gevaarlijke chemicaliën in onze omgeving

Luister naar dit artikel We leven in een tijd waarin we allerlei moderne gemakken hebben, maar velen van hen blijken een enorme tol te eisen. De stoffen die onze textiel