Ja, je kunt TE schoon zijn – en het maakt je gevoelig voor superbacteriën

Ja, je kunt TE schoon zijn – en het maakt je gevoelig voor superbacteriën

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Veel mensen krijgen ziektes van bacteriën, virussen en andere pathogenen vanwege slechte hygiëne. Echter, een nieuwe studie laat zien dat te schoon zijn je ook gevoelig maakt voor superbugs. Dit geeft aanleiding tot meer bezorgdheid omdat het aantal mensen dat ziek wordt en sterft aan antibioticaresistente bacteriën wereldwijd toeneemt.

Onderzoekers van het Instituut voor Milieubiotechnologie aan de Graz University of Technology (TU Graz) in Oostenrijk keken naar microbiële controle – die verwijst naar de mate van reiniging en hygiënemaatregelen – en hoe deze de ontwikkeling van resistenties beïnvloedt. Ze voerden het onderzoek uit met nationale partners van de Medische Universiteit van Graz en internationale partners.

Voor de studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, vergeleek het onderzoeksteam alle bestaande micro-organismen en antibioticaresistenties op oppervlakken van klinische omgevingen met andere gebouwde omgevingen. Ze ontdekten dat in gebieden met een hoge mate van hygiëne de microbiële diversiteit afneemt en de diversiteit van de weerstand toeneemt.

“In omgevingen met sterke microbiële controle op de intensive care en industrieel gebruikte cleanrooms, zijn er steeds meer antibioticaresistenties die een hoog potentieel voor combinatie met pathogenen vertonen,” verklaarde hoofdonderzoeker Alexander Mahnert, Ph.D., opleidingsdirecteur bij de Institute of Environmental Biotechnology van TU Graz.

Hun bevindingen suggereerden ook dat een stabiele microbiële diversiteit in klinische gebieden de verspreiding van resistentie remt. Deze bieden initiële maatregelen voor het voorkomen van resistentie. Het onderzoeksteam concludeerde dat regelmatige luchten, kamerplanten, het doelbewuste gebruik van nuttige micro-organismen en de reductie van antibacteriële reinigingsmiddelen de eerste stappen zouden kunnen zijn in het handhaven of verbeteren van microbiële diversiteit.

“Onze resultaten benadrukken dat het verlies van microbiële diversiteit correleert met een toename van resistentie en de noodzaak van het implementeren van strategieën om de bacteriële diversiteit in bepaalde gebouwde omgevingen te herstellen,” schreven de onderzoekers.

Als een volgende stap is het team van plan om biotechnologische oplossingen voor een op maat gemaakte microbiële diversiteit te ontwikkelen en te implementeren.

Wat kan je doen?

Vies worden is niet de oplossing; het zal het immuunsysteem niet helpen en zal alleen de ontsteking verergeren. Zoals de onderzoekers van de TU Graz vonden, is het echte probleem het verlies van microbiële biodiversiteit.

De organismen die van nature in uw darmen leven – bacteriën en wormen – spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling en regulatie van uw immuunsysteem, en onderzoekers vonden dat verlies van biodiversiteit gekoppeld is aan hoge aantallen ontstekingsziekten in de ontwikkelde wereld. Eerder onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen die in moderne pre-industriële samenlevingen wonen, meer diverse microbiome-composities hebben dan diegenen die nu in de VS wonen.

Wat u kunt doen is uw darmmicrobiële diversiteit verbeteren door een gezond dieet te volgen. Je kunt een goed mengsel van darmbacteriën bereiken dat erg lijkt op dat van je voorouders van jager-verzamelaars door je te houden aan een dieet dat rijk is aan vezels en weinig bewerkt voedsel bevat. Dit kan goede bacteriën in de darm bevorderen; het kan ook helpen bij het creëren van een omgeving waarin nieuwe variëteiten van goede bacteriën kunnen bloeien en wortel kunnen schieten.

Vezelrijke voedingsmiddelen, zoals artisjokken, bonen, peulvruchten, volle granen, broccoli en frambozen, bevorderen de groei van gunstige darmbacteriën, zoals Bifidobacteria. Probiotica nemen kan ook uw darmbacteriën verbeteren. Probiotica zijn levende micro-organismen, meestal bacteriën, die de microbiota-functie verbeteren en de microbiota herstellen tot een goede gezondheid bij zieke mensen.

Je kunt ook je darmbacteriën verbeteren door gefermenteerd voedsel te eten, zoals kefir, kimchi, zuurkool, tempeh en yoghurt. Fermentatie omvat bacteriën of gisten die de suikers in levensmiddelen omzetten in organische zuren of alcohol. Veel gefermenteerde voedingsmiddelen zijn bijzonder rijk aan Lactobacilli, een soort goede bacteriën.

Bronnen:

ScienceDaily.com

Nature.com

GenEngNews.com

TheConversation.com

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Natuurlijk chemisch product in moedermelk lost kanker-tumoren op
Next Het Congres beveelt het Pentagon te herzien of het Amerikanen heeft blootgesteld aan teken als wapen

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Ze zette een wasknijper op haar oor. De reden waarom? Dit is waanzinnig!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Omgeving heeft meer invloed op immuunsysteem dan genen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Hoe handig! Pfizer profiteert van door COVID-prik veroorzaakte hartproblemen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat