Vermindering van burn-out en stress symptomen met rhodiola

Vermindering van burn-out en stress symptomen met rhodiola

Luister naar dit artikel

Onderzoekers uit Duitsland en Oostenrijk hebben ontdekt dat het bloeiende kruid Rhodiola rosea kan worden gebruikt om de symptomen van patiënten met burnout-syndroom te verbeteren. In hun studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychiatric Disease and Treatment, merkten ze op dat dit de eerste klinische studie in zijn soort is om de voordelen van R. rosea bij burnout-patiënten te onderzoeken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Eerdere studies hebben aangetoond dat R. rosea de tolerantie van een organisme tegen stress kan verbeteren. De onderzoekers stelden dat dit een veelbelovende aanpak zou kunnen bieden als het gaat om de behandeling van stressgerelateerde burn-out.

Het team probeerde het weerstandsvermogen van een persoon tegen stress te vergroten, waarvan zij denken dat het de oorzaak van het probleem zal aanpakken en complicaties zal voorkomen.

Om hun hypothese te testen, ontwierp het team een verkennend, open-label, multicenter, eenarmige proef.
In totaal kwamen 118 patiënten overeen om deel te nemen aan het onderzoek.

De deelnemers kregen een dagelijkse dosis van 400 mg R. rosea-extract gedurende meer dan 12 weken. Om de werkzaamheid van het extract te beoordelen, gebruikte het team de Maslach Burnout Inventory, Burnout Screening Scales I en II, Sheehan Disability Scale, Perceived Stress Questionnaire, Number Connection Test, Multidimensional Mood State Questionnaire, Numerical Analogue Scales voor het meten van stress. Daarnaast gebruikten ze de Patient Sexual Function Questionnaire en de Clinical Global Impression Scales om de effecten van stress op het seksuele leven van een persoon te beoordelen.

Het team ontdekte dat degenen die het R. rosea-extract namen, in de loop van de tijd opmerkelijke verbeteringen van hun symptomen vertoonden.
Kortom, de resultaten van de studie zouden kunnen worden gebruikt om de voordelen van R. rosea bij patiënten met burnout-syndroom verder te onderzoeken.

Lees de volledige tekst van de studie op deze link.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Beter dan bottenbouillon? Veel gezondheidsgoeroes schakelen over op champignonbouillon
Next Natuurlijk chemisch product in moedermelk lost kanker-tumoren op

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Dodelijke erfenis van lood: miljoenen mensen worden getroffen door loodgerelateerde hartziekten en IQ-afname

Luister naar dit artikel Denkt u dat blootstelling aan lood tot het verleden behoort? Hoewel op lood gebaseerde verf al in 1978 in de Verenigde Staten verboden werd voor huishoudelijk

Natuurlijk

Een natuurlijke remedie tegen roos

Luister naar dit artikel Als het donker gekleurde shirt dat je draagt wordt bezaaid met kleine witte vlokken, vooral op de schouders, dan is de kans dat het roos is

Natuurlijk

Cannabis tegen autisme, ADHD en epilepsie: “Het verschil is ongelooflijk. Bijna te mooi om waar te zijn”

Luister naar dit artikel Bo uit het Belgische Sint-Truiden had op 6-jarige leeftijd al drie jaar Ritalin en andere zware medicatie achter de rug. Het jongetje, dat was gediagnosticeerd met