Studie bevestigt cannabisolie kan epileptische aanvallen bij kinderen verminderen of elimineren

Studie bevestigt cannabisolie kan epileptische aanvallen bij kinderen verminderen of elimineren

Luister naar dit artikel

Een kleine studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Saskatchewan draagt bij aan de groeiende hoeveelheid bewijs dat cannabis kan worden gebruikt om epileptische aanvallen bij kinderen succesvol te behandelen, volgens de CBC.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een studie die werd gefinancierd door de Children’s Hospital Foundation van Jim Pattison, zag zeven kinderen die leden aan ernstige pediatrische epilepsie, waarbij tot 1200 aanvallen per maand gebruikelijk zijn.

Gemiddeld genomen was de totale vermindering van de aanvallen bijna 75%, terwijl drie van de zeven kinderen helemaal geen aanvallen meer hadden.

“Sommige mensen zouden kunnen zeggen dat dat niet perfect is, dat is niet 100 procent, maar je moet wel rekening houden met kinderen waarbij meerdere anti-epileptische medicatie heeft gefaald, meerdere behandelingen. De kans op een goed resultaat met een ander medicijn is dan echt heel erg laag “, zegt kinderneuroloog dr. Richard Huntsman, een van de auteurs van het onderzoek.

Tijdens het onderzoek kregen de kinderen naast de cannabis hun typische medicatie toegediend. Geen enkele deelnemer kreeg een placebo toegediend.

Na een maand observeren van hun aanvallen, kregen de kinderen toenemende doses van een kruiden-cannabisextract. De dosering werd vervolgens elke maand gedurende zes maanden verhoogd.

Een belangrijke barrière voor de studie was het idee dat de op cannabis gebaseerde medicijnen de kinderen zouden vergiftigen.

Maar de eigenlijke medicatie bestond voor 95 procent uit cannabidiol (CBD) en voor vijf procent uit THC. CBD is afgeleid van cannabisplanten maar creëert geen high, terwijl THC bedwelmend kan zijn. -CBC

“Wat we konden aantonen is dat de THC-niveaus, zelfs bij de hoogste doses in deze studie, laag bleven”, zei Huntsman. “Op basis van deze – en wederom, dit zijn voorlopige gegevens voor zeven patiënten van studie dus we moeten dat in gedachten houden – maar wat we tot nu toe kunnen laten zien is dat de zorgen over THC-intoxicatie, misschien niet zozeer een zorg zijn. ”

En hoewel deze studie misschien klein was, bevestigde het een groeiend aantal bewijzen dat de bekende werkzaamheid van cannabis voor verschillende aandoeningen ondersteunt. In feite zijn er al FDA-goedgekeurde behandelingen voor aanvallen die gepaard gaan met bepaalde aandoeningen, zoals het Lennox-Gastaut-syndroom en het Dravet-syndroom, die beide zeldzaam zijn.

CBD voor aanvallen is niets nieuws

De niet-psychoactieve CBD-cannabinoïde die in marihuana wordt aangetroffen, werd in 2013 beroemd gebruikt om aanvallen te behandelen bij Charlotte Figi, een 3-jarige uit Colorado die leed aan ernstige aanvallen van 30 minuten.

De tweeling was 3 maanden oud toen het leven van de Figis voor altijd veranderde. Charlotte was net in bad geweest en Matt trok haar luier aan.

‘Ze lag op haar rug op de grond,’ zei hij, ‘en haar ogen begonnen net te flikkeren.’ -CNN

Charlotte’s artsen waren niet in staat aan te geven wat er aan de hand was; haar bloedtesten en scans waren allemaal normaal, vertellen de Figi “Het is ongebruikelijk in die zin dat het zo ernstig is, maar het is waarschijnlijk iets waar ze uit zal groeien.”

Naarmate de jaren vorderden, werd Charlotte erger.

Met medicinale en recreatieve marihuana die in Colorado is goedgekeurd, overwoog de Figi – die eerder tegen marihuanagebruik was geweest – cannabis te gebruiken om Charlotte te behandelen nadat Matt Figis een online video had ontdekt van een jongen in Californië wiens aanvallen werden gemitigeerd door de alternatieve behandeling.

Tegen die tijd had Charlotte het vermogen om te lopen, praten en eten verloren en kreeg 300 aanvallen per week. Haar hart was verschillende malen gestopt, alleen om opnieuw en opnieuw gereanimeerd te worden.

De Figi wendde zich tot de CBD cannabinoïde behandeling als een laatste redmiddel.

“Ze hadden al haar behandelingsopties uitgeput,” zei de door Harvard opgeleide arts Alan Shackelford, die eraan toevoegde: “Er waren echt geen stappen die ze konden nemen die verder gingen dan wat ze hadden gedaan. Alles was geprobeerd, behalve cannabis. ”

De resultaten waren verbluffend …

Charlotte’s herstel was dramatisch.

“Toen ze die drie, a vier aanvallen in het eerste uur niet had, dat was het eerste teken,” herinnerde Paige zich. “En ik dacht goed:” Laten we nog een uur gaan, dit moet een toevalstreffer zijn. ”

De aanvallen stopten nog een uur. En dan voor zeven dagen.

Paige zei dat ze het niet kon geloven, en Matt ook niet. Maar hun voorraad was op.

De Stanley Brothers

Met de Figis dure levering van CBD-olie marihuana bijna verdwenen, stapte een van Colorado’s grootste marihuana-telers, de Stanley Brothers, in en veredelde een soort tot een stam van marihuana met hoge niveaus van CBD alleen voor Charlotte, en noemde het Charlotte’s Web.

charlotte now“De grootste misvatting over het behandelen van een kind als kleine Charlotte is dat de meeste mensen denken dat we haar high krijgen, de meeste mensen denken dat ze stoned wordt,” zei Josh Stanley, en benadrukte de lage THC-niveaus van zijn plant. “Charlotte is het meest waardevolle meisje ter wereld voor mij. Ik zal alles voor haar doen. ‘

Jaren later bloeide Charlotte op – met slechts 2-3 aanvallen per maand, meestal in haar slaap. Ze kan niet alleen lopen, maar ze fietst, voedt zichzelf en praat.

“Ik zie letterlijk dat Charlotte’s hersenen verbindingen maken die al jaren niet zijn gemaakt,” zei Matt. “Mijn gedachte is nu, waarom waren wij degenen die naar buiten moesten om deze remedie te vinden? Deze natuurlijke remedie? Waarom wist een dokter hier niets van? Waarom hebben ze me hier niet van bewust gemaakt? ”

 

fneur-10-00716 by on Scribd

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ook jij kunt een vlekkeloze vlekkeloze en vrije huid hebben dankzij dit zelfgemaakte recept!
Next Wetenschappelijk bewijs: u kunt kanker met vitamine C voorkomen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Hartpatienten in Erasmus waren ongewild proefkonijnen

Luister naar dit artikel In het Erasmus MC hebben 141 hartpatiënten zonder het te weten meegedaan aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen

Onderzoek

Voedsel van de toekomst? Gezondere alternatieven voor zout (video)

Luister naar dit artikel Kaas, brood, sauzen, kant-en-klaar-maaltijden: Ondanks harde afspraken met voedingsproducenten bevat zo’n beetje alles wat we eten nog steeds te veel zout. En dat is ontzettend slecht

Onderzoek

De meeste oncologen geven toe dat ze geen training hebben om patiënten te helpen gezonder te leven, nieuwe studie

Luister naar dit artikel Begin 2015 beweerde een studie gepubliceerd in het Science-tijdschrift dat 65% van de kankergevallen eenvoudigweg een geval was van “pech” veroorzaakt door willekeurige DNA-mutaties. Slechts een