Hoe beschermen sla en olie de hersenen

Hoe beschermen sla en olie de hersenen

Luister naar dit artikel

Een dieet dat onverzadigde vetten combineert met nitrietrijke groenten, zoals olijfolie en sla, kan u beschermen tegen hypertensie en vasculaire dementie. Ontdek welke voedingsmiddelen nuttig zijn en waarom.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een dieet dat onverzadigde vetten combineert met nitrietrijke groenten, zoals olijfolie en sla, kan je beschermen tegen hypertensie, suggereert een voedingsonderzoek onder leiding van King’s College London. Hypertensie is een belangrijke risicofactor voor vasculaire dementie.

De bevindingen, gepubliceerd in het tijdschrift PNAS, helpen verklaren waarom sommige eerdere studies hebben aangetoond dat een mediterraan dieet de bloeddruk kan verlagen.

Het mediterrane dieet omvat typisch onverzadigde vetten die voorkomen in:

olijfolie,
noten
avocado’s,
samen met groenten die rijk zijn aan nitrieten en nitraten zoals:

spinazie,
selderij
wortels.
Wanneer deze twee voedselgroepen worden gecombineerd, resulteert de reactie van onverzadigde vetzuren met stikstofverbindingen in de groenten in de vorming van nitrovetzuren.

De studie, ondersteund door de British Heart Foundation, gebruikte muizen om het proces te onderzoeken waarmee deze nitrovetzuren de bloeddruk verlagen, waarbij gekeken werd of ze een enzym remden dat bekend staat als oplosbaar Epoxide Hydrolase dat de bloeddruk reguleert.

Muizen die genetisch gemanipuleerd zijn om resistent te zijn tegen dit remmende proces bleken hun hoge bloeddruk te handhaven, ondanks het feit dat ze het type nitrovetzuren kregen dat normaal wordt gevormd wanneer een mediterraan dieet wordt geconsumeerd. Echter, nitro-vetzuren bleken de bloeddruk van normale muizen te verlagen na dezelfde voeding.

Zo concludeert de studie dat het beschermende effect van het Mediterrane dieet, dat onverzadigde vetten en groenten bevat die overvloedig aanwezig zijn in nitriet en nitraat, ten minste gedeeltelijk afkomstig is van de gegenereerde nitro-vetzuren die oplosbaar Epoxide Hydrolase remmen om de bloeddruk te verlagen.

Professor Philip Eaton, hoogleraar Cardiovascular Biochemistry aan King’s College London, zei:

“De bevindingen van onze studie helpen verklaren waarom uit eerder onderzoek is gebleken dat een Mediterraan dieet aangevuld met extra vierge olijfolie of noten de incidentie van cardiovasculaire problemen zoals beroerte, hartfalen en hartaanvallen kan verminderen.”

Bronnen:

King’s College London

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Een krachtig kruid dat uw longen van stof, schimmels, bacteriën en chemicaliën kan reinigen (hoe het te gebruiken) (video)
Next Ze konden Kratom niet verbieden, dus nu proberen "ze" de de bron te stoppen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

ADHD? Het kan ook een slaaptekort zijn

Luister naar dit artikel Een hyperactief, slecht geconcentreerd en impulsief kind krijgt al snel de diagnose ADHD. Maar de oorzaak kan ook een slaaptekort zijn. Dat schrijft GZ-psycholoog Marjan van den

Onderzoek

Israëlische wetenschappers ontdekken plant die diabetes kan behandelen

Luister naar dit artikel Israëlische wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat een plant die in het Midden-Oosten groeit, kan worden gebruikt om diabetes te behandelen. Dr. Jonathan Gorelick van

Onderzoek

Op ademhaling gebaseerde oefening kan de bloeddruk in slechts 5 minuten verlagen

Luister naar dit artikel Te druk om te oefenen? Maak je geen zorgen – zelfs korte, eenvoudige oefeningen kunnen nog steeds gunstig zijn voor je gezondheid, met name de gezondheid