Wetenschappers slagen erin een kloppend menselijk hart te kweken uit stamcellen

Wetenschappers slagen erin een kloppend menselijk hart te kweken uit stamcellen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Bronnen bevestigen dat alleen al in de VS ongeveer 4.186 Amerikanen op de harttransplantatielijst staan. Velen van hen zullen waarschijnlijk sterven als gevolg van donortekort. Wist u dat wetenschappers een transplanteerbaar hart in laboratoria kunnen laten groeien? Dit is een magische droom die snel werkelijkheid zal worden.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Circulation Research bevestigde dat een groep onderzoekers een kloppend menselijk hart heeft gegroeid met behulp van stamcellen. Laten we het over magie hebben!
Eerder onderzoek was gericht op het gebruik van 3D-printers om 3D-hartsegmenten te maken met behulp van biologisch materiaal. Deze structuren hebben geen hartcellen, maar bieden een scaffold waarop echt weefsel kan groeien.

Onderzoekers van Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School combineerden deze bevindingen met stamcellen. De resultaten zijn meer dan briljant.

Harttransplantaties kunnen complicaties veroorzaken en het lichaam kan het nieuwe hart afwijzen en het als een bedreiging registreren. Het zal het uiteindelijk vernietigen en patiënten moeten medicijnen nemen om hun immuniteit te onderdrukken. Niet goed, toch?

De studie

Voor de behoeften van deze studie onderzochten onderzoekers 73 menselijke harten (ongeschikt voor transplantatie) in oplossingen van detergens om cellen te verwijderen die de zelfdestructieve reactie zouden kunnen veroorzaken. Ze bleven achter met het schavot van het menselijk hart, gevuld met bloedvaten. Dit als hun fundament.

Pluripotente stamcellen kunnen bot-, zenuw- en zelfs spiercellen in het lichaam worden.

Onderzoekers maakten van menselijke huidcellen pluripotente stamcellen die later werden geïnduceerd tot het worden van hartcellen. Deze cellen kunnen op het fundament groeien als ze worden gedrenkt in een voedingsoplossing.

Ongeveer 610.000 Amerikanen sterven elk jaar aan hartziekten. De nieuwe bevindingen kunnen dit aantal verminderen.

In twee weken maakten de cellen deel uit van onrijpe harten. Toen onderzoekers elektriciteit gebruikten, begonnen de harten te kloppen. Het lichaam kan deze cellen “vriendelijk” vinden. Uiteraard moeten de originele huidcellen afkomstig zijn van hetzelfde lichaam.

Jacques Guyette, biomedisch onderzoeker bij het MGH Centrum voor Regeneratieve Geneeskunde en hoofdauteur van de studie, legde uit dat zijn team zal proberen de methoden te verbeteren en meer hartcellen te genereren.
“Groeien” van een nieuw hart vereist “tientallen miljarden” hartcellen en onderzoekers “maakten” 500 miljoen stamcel-afgeleide hartcellen.

Dit brengt ons een stap dichter bij het bieden van een nieuw, gezond orgaan aan patiënten die wachten op een harttransplantatie.

Onderzoekers hebben het afgelopen decennium zoveel technieken ontwikkeld, maar dit is de meest ongelooflijke methode ooit. Er wachten zoveel mensen op een tweede kans en deze harten zijn misschien de enige hoop die ze hebben. Hopelijk zullen onderzoekers afmaken wat ze begonnen zijn en een nieuw hart geven aan mensen in nood.

Bronnen:

theheartysoul.com
curiousmindmagazine.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Het kennen van de tekenen van bloedvergiftiging kan een leven redden!
Next Geenspataderen, geen gewrichtspijn en geen hoofdpijn meer dankzij dit blad

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie onthult gevaren van te veel fluoride, zegt dat kinderen een verhoogd risico hebben op tandbederf door het gebruik van te veel tandpasta

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Bodembacterie produceert krachtig antibioticum

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

KINDEREN AFGENOMEN VAN OUDERS DIE VITAMINE K INJECTIE WEIGEREN

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat