Vroege waarschuwingssignalen dat uw bloeddruk gevaarlijk hoog is

Vroege waarschuwingssignalen dat uw bloeddruk gevaarlijk hoog is

Luister naar dit artikel

Hypertensie of hoge bloeddruk is een gevaarlijke aandoening die optreedt wanneer de bloedtoevoer te hoog is voor uw bloedvaten. Volgens statistieken treft de ziekte 70 miljoen Amerikanen, wat goed is voor elke 1 op de 3 volwassenen. Hypertensie is geen eenvoudig probleem – als het niet op tijd wordt behandeld, verhoogt het het risico op fatale hart- en vaatziekten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Mensen met hoge bloeddruk ervaren vaak helemaal geen symptomen. Daarom zijn de meeste patiënten niet op de hoogte van de aandoening. Er zijn veel medicijnen die kunnen helpen tegen hoge bloeddruk, maar ze zijn een tijdelijke oplossing die de onderliggende oorzaak niet behandelt. Veel deskundigen beweren dat de beste manier om het probleem op te lossen leidt tot een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon, en we moeten het daarmee eens zijn.

Jaarlijks besteedt de VS $ 46 miljard aan de behandeling van hypertensie. De standaardbehandeling omvat diuretica, bètablokkers, ACE-remmende geneesmiddelen en het verminderen van de hoeveelheid zout in het dieet. Deze behandelingen zijn soms effectief, maar ze hebben meestal een hele reeks nadelige bijwerkingen en behandelen zelden het onderliggende probleem.

De bloeddrukmeting toont twee waarden – systolische en diastolische druk. Hier zijn de reeksen van bloeddruk:

Normaal: lager dan 120/80

Prehypertensie: 120-139 / 80-89

Fase 1 hoge bloeddruk: 140-159 / 90-99

Fase 2 hoge bloeddruk: 160 en hoger / 100 en hoger

In de meeste gevallen veroorzaakt hoge bloeddruk geen symptomen, maar veel mensen melden verwarring, hoofdpijn, onregelmatige hartslag, pijn op de borst, oorruis, vermoeidheid en bloedneuzen. Het beheersen van je bloeddruk en op tijd reageren zijn van vitaal belang om verdere problemen te voorkomen. Indien onbehandeld, kan hypertensie uw levensduur met 5 jaar verkorten als u ouder bent dan 50 jaar.

Meer dan 360 000 mensen stierven in de VS aan hypertensie in 2013, wat overeenkomt met ongeveer 1000 sterfgevallen per dag. Zoals je kunt zien, is hoge bloeddruk een ernstig gezondheidsprobleem dat een ernstige behandeling vereist. Hypertensie kan het risico op chronisch hartfalen, oogproblemen, metaboolsyndroom, eerste hartaanval en beroerte, aneurysma en geheugenproblemen verhogen.

Lage bloeddruk

Het verouderingsproces en tal van andere factoren kunnen leiden tot hoge of lage bloeddruk. Beide aandoeningen zijn even gevaarlijk en vereisen een serieuze behandeling. Net als hoge bloeddruk veroorzaakt lage bloeddruk geen symptomen. De aandoening treedt meestal op als u plotseling vanuit een liggende houding opstaan of als u voor een langere periode staat. Wanneer dit gebeurt, zijn de hersenen verstoken van een goede bloedtoevoer, wat duizeligheid kan veroorzaken. De aandoening treft meer dan 15% van de 65-plussers en moet op tijd worden behandeld. Hoewel lage bloeddruk geen specifieke symptomen veroorzaakt, hebben mensen duizeligheid, kou en bleke huid, misselijkheid, flauwvallen, wazig zicht, lethargie, snelle ademhaling en vermoeidheid gemeld.

Lage bloeddruk wordt meestal veroorzaakt door endocriene problemen, neutraal gemedieerde hypotensie, infecties, allergische reacties, zwangerschap, sommige medicijnen, een verlaging van het bloedvolume en voedingstekorten.

Dieet voor hoge bloeddruk

Daar 2/3 van de westerse bevolking er last van heeft, is hoge bloeddruk een ernstig gezondheidsprobleem dat moet worden vermeden. Hier zijn de voedingsmiddelen die u moet vermijden als u lijdt aan hoge bloeddruk:

Suiker

Volgens studies is het consumeren van suiker vaak nog gevaarlijker voor je gezondheid dan het vaak consumeren van zout.

Transvetten en omega-6 vetten

Beide soorten vet kunnen worden gevonden in verwerkt vlees en kunnen de ontsteking in uw lichaam verhogen, waardoor een hoge bloeddruk wordt veroorzaakt.

Alcohol

Als u grote hoeveelheden alcohol drinkt, vernauwt u uw bloedvaten en verhoogt u uw bloeddruk. Daarom moet u zich houden aan de aanbevolen hoeveelheid alcohol: 1 drankje ouder dan 65 en 2 drankjes als u jonger bent dan 65 jaar.

Voedingsmiddelen rijk aan natrium

Vermijd het nuttigen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium, zoals ingeblikt en verwerkt voedsel.

Cafeïne

Cafeïne is te vinden in koffie, energiedrankjes en frisdrankbekers en is zeer gevaarlijk in grotere hoeveelheden. Cafeïne kan uw bloeddruk aanzienlijk verhogen, dus zorg ervoor dat u deze matig gebruikt.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen die uw bloeddruk kunnen verlagen:

Een mediterraan dieet

Het mediterrane dieet is rijk aan omega-3-vetzuren die goed zijn voor uw cardiovasculaire gezondheid. Het omvat olijfolie, verse groenten en fruit, vis en olijven.

Omega-3-rijk voedsel

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren kunnen uw bloeddruk verlagen. Om dit te doen en ontstekingen te behandelen, voeg je lijnzaad, grasgevoerd rundvlees en wilde zalm toe aan je dagelijkse voeding.

Voedingsmiddelen rijk aan vezels

Verse groenten, bonen en zaden bevatten veel vezels die uw bloedvaten schoon houden en uw bloeddruk regelen.

Voedingsmiddelen rijk aan kalium

De American Heart Association suggereert dat een dieet rijk aan kalium uw bloeddruk onder controle kan houden en de effecten van natrium op uw bloedvaten kan neutraliseren.

Thee

Witte thee kan de functie van uw bloedvaten verbeteren en het bloed dunner maken. Dit zal resulteren in een verlaagde bloeddruk. Daarom raden we aan minstens een paar kopjes witte thee per dag te drinken.

Donkere chocolade

Een reep pure chocolade eten met een minimum van 200 mg. van cacao kan uw bloeddruk onmiddellijk regelen.

Appelcider azijn (ACV)

ACV bevat veel kalium dat uw bloeddruk reguleert.

Naast deze voedingsmiddelen zijn er veel supplementen die een hoge bloeddruk kunnen behandelen. Dit zijn de beste:

Magnesium is een mineraal dat uw bloeddruk kan verlagen en uw bloedvaten kan ontspannen. Overweeg om 500 mg. van magnesium supplementen dagelijks in te nemen.

Q10

Dit is een krachtige antioxidant die de gezondheid van het hart bevordert en moet worden gebruikt als u cholesterol of bloeddrukverlagende geneesmiddelen gebruikt. Neem 200-300 mg. van co-enzym Q10 supplementen elke dag om uw bloeddruk onder controle te houden.

Visolie

Visolie is rijk aan EPA- en DHA-vormen van omega-3-vetzuren, die ontstekingen kunnen verlichten en de cardiovasculaire gezondheid bevorderen. Regelmatig consumeren van visolie normaliseert je bloeddruk en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Knoflook

Knoflook is een natuurlijke vasodilatator die de productie van stikstofoxide kan stimuleren en uw bloedvaten verwijden. Je kunt knoflook rauw eten of als supplement gebruiken. Volgens een onderzoek uit 2016 kan knoflook de perifere en centrale bloeddruk verlagen bij mensen met hoge bloeddruk en ook de ontsteking in je bloedvaten verminderen.

Cacao

Cacao bevat veel flavonoïden die je bloedstroom kunnen verbeteren en je bloeddruk onder controle kunnen houden.

Hier zijn enkele van de beste natuurlijke manieren om hoge bloeddruk te behandelen:

Essentiële oliën

Essentiële oliën kunnen de oxidatieve stress verminderen en de bloedvaten verwijden, wat zal resulteren in een verbeterde bloedstroom en een lagere bloeddruk. Lavendel, neroli, ylang, kruidige salie, wierook en zoete marjolein worden beschouwd als de beste essentiële oliën voor het verlagen van de bloeddruk. Om ze te gebruiken, voeg je gewoon een paar druppels toe aan je lotion of in een diffuser.

Stress verminderen

Stress verhoogt de bloeddruk, dus het verminderen van stress met meditatie, yoga of andere technieken regelt ook je bloeddruk.

Fysieke activiteit

Door te oefenen, kunt u uw bloeddruk verlagen en ook veel vet verbranden, waardoor het risico op tal van cardiovasculaire problemen daalt.

Hoge bloeddruk is vooral van invloed op volwassenen, maar kan ook van invloed zijn op kinderen. Kinderen lijden aan hypertensie als gevolg van nier- of hartproblemen, ongezonde leefstijl en lichamelijke inactiviteit. De meeste risicofactoren voor hoge bloeddruk kunnen en moeten worden beheerst.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Beroemde dermatoloog onthuld: verwijder bruine vlekken op gezicht en huid met deze eenvoudige truc!
Next Honing Wraps genezen sterke hoest en verwijderen slijm van de longen in slechts één nacht!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Over 8 jaar is de helft van alle kinderen autistisch. De oorzaak is schokkender dan je denkt

Luister naar dit artikel In het jaar 2025 lijdt één op de twee kinderen aan autisme, zo concludeerde wetenschapper Stephanie Seneff van het gerenommeerde MIT Computer Science and Artificial Intelligence

Overig

Lachen is écht het beste medicijn

Luister naar dit artikel Door te lachen herstel je sneller na een operatie aan spataders of beenwonden dan met eender welke andere hoogtechnologische behandeling ook. De oorzaak is een betere

Overig

Wat doet aspartaam met je lichaam? (video)

Luister naar dit artikel De kunstmatige zoetstof aspartaam, ook wel bekend als E951, wordt veel gebruikt in zoete lightproducten en frisdranken. De zoetstof werd in 1965 ontdekt door G.D. Searle,