Kruidenremedies van de traditionele Chinese geneeskunde die effectief de ziekte van Alzheimer bleken te behandelen

Kruidenremedies van de traditionele Chinese geneeskunde die effectief de ziekte van Alzheimer bleken te behandelen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

In een recensie gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine, hebben onderzoekers uit China gekeken naar het potentieel van Chinese kruidengeneesmiddelen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer en dementie. Zij vonden dat bepaalde bestanddelen van Chinese kruidengeneesmiddelen kunnen worden gebruikt als een natuurlijke, veilige en kosteneffectieve behandeling voor de ziekte van Alzheimer.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie die bekend staat om het geheugen en andere cognitieve functies te vernietigen. Deze aandoening vermindert niet alleen de kwaliteit van leven voor de slachtoffers aanzienlijk, maar brengt ook een zware economische last voor het gezin en de samenleving met zich mee. Conventionele behandelingen voor de aandoening zijn vaak niet effectief en hebben ernstige bijwerkingen. Daarom is er een dringende behoefte aan nieuwe strategieën voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer.

In de review onderzochten de onderzoekers studies naar de actieve bestanddelen van Chinese kruidengeneesmiddelen en hun therapeutische effecten op de ziekte van Alzheimer.

Een van de besproken actieve verbindingen was ginsenoside Rgl, dat wordt geëxtraheerd uit ginsengwortel (Radix Ginseng). Het helpt de ziekte van Alzheimer te behandelen door een gamma-secretase-remmend effect uit te oefenen dat de aggregatie van amyloïd-beta vermindert, die een rol speelt bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Het kan ook de geprogrammeerde celdood van zenuwcellen remmen. Een verbinding die is afgeleid van de rode salwortel (Radix Salviae miltiorrhizae), tanshinon IIA genaamd, en baicalin, die wordt geëxtraheerd uit de wortel van de Chinese kalotje (Radix Scutellariae), bleken het oxidatieve stressletsel in zenuwcellen te remmen.

Onderzoekers vonden ook dat icariin, dat wordt gewonnen uit barrenwort (Epimedium brevicornum), amyloïde bèta-niveaus en de hyperfosforylatie van tau-eiwit kan verminderen. Het kan ook oxidatieve stress en geprogrammeerde celdood remmen. Bovendien bleek een verbinding afgeleid van getand clubmoss (Huperzia serrata) genaamd huperzine A een cholinesteraseremmereffect te vertonen. Actieve componenten evodiamine, geëxtraheerd uit evodia fruit (Fructus Evodiae) en curcumine, geëxtraheerd uit de gedroogde wortelstok van kurkuma (Rhizoma Curcumae Longae), vertonen ontstekingsremmende werkingen.

Over het algemeen suggereerden deze bevindingen dat actieve bestanddelen van deze Chinese kruidengeneesmiddelen kunnen helpen bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer, vooral omdat ze multi-target effecten hebben en minder bijwerkingen hebben.

Meer natuurlijke manieren om de ziekte van Alzheimer te behandelen

De behandeling van de ziekte van Alzheimer is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met de aandoening. Hier zijn andere alternatieve behandelingen voor de ziekte van Alzheimer naast de hierboven genoemde Chinese kruidengeneesmiddelen:

Acupunctuur: Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde die fijne, steriele naalden gebruikt om genezing te bevorderen. Van dit type therapie wordt gezegd dat het het lichaam stimuleert en de energiestroom verbetert die “qi” wordt genoemd. Een overzicht van studies over acupunctuur gepubliceerd in de International Review of Neurobiology heeft gemeld dat acupunctuur de stemming en de cognitieve functie van mensen met de ziekte van Alzheimer kan stimuleren. Een andere studie, die werd gepubliceerd in de Neurobiology of Aging, heeft aangetoond dat acupunctuur angst en depressie kan behandelen, energie kan opwekken en pijn kan verlichten bij mensen met de ziekte van Alzheimer.

Aromatherapie: Aromatherapie is een vorm van therapie die essentiële oliën gebruikt om het welzijn van een persoon te verbeteren. Essentiële oliën, zoals rozemarijn, citroen, lavendel en oranje etherische oliën, worden verondersteld om het denkvermogen van oudere volwassenen met de ziekte van Alzheimer te helpen verbeteren.

Omega-3-vetzuren: regelmatige consumptie van omega-3-vetzuren kan cognitieve stoornissen verminderen, blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of Alzheimer’s Disease. Vette vis en noten zijn enkele van de beste bronnen van deze gezonde vetten.

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Experts suggereren om het lichaam en de hersenen te laten werken om de cognitieve functie te behouden en de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te voorkomen.

Bronnen:

Science.news

Healthline.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 7 Stille tekenen dat je mogelijk verstopte slagaders hebt...
Next Natuurlijke verlichting voor fibromyalgiepijn: omega-3-vetzuren verminderen ontstekingen, verbeteren de immuniteit

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie onthult: Rusteloze nachten en pijn: niet genoeg slaap “intensifieert” uw gevoeligheid voor pijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Maak je eigen Cannabis Zalf

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

MOET U ZICH ZORGEN MAKEN OVER DE NIVEAUS VAN ARSEEN IN BRUINE RIJST?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat