7 Stille tekenen dat je mogelijk verstopte slagaders hebt…

7 Stille tekenen dat je mogelijk verstopte slagaders hebt…

Luister naar dit artikel

Deze verrassende aanwijzingen kunnen wijzen op verstopte slagaders en onderliggende hartaandoeningen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoe vaak komen verstopte bloedvaten voor?

Ongeveer 1 op de 12 Canadese volwassenen is gediagnosticeerd met hartaandoeningen. Het voorkomen van coronaire hartziekten (CHD) bij patiënten is mijn voornaamste doel, maar vroege detectie is het op één na beste. Dit kan leiden tot veranderingen in levensstijl en medische therapieën die het begin van een hartaanval kunnen vertragen of voorkomen; bijna 80 procent van de hartziekten is te voorkomen met veranderingen in levensstijl.

Erectiestoornissen (ED)

Mannen hebben een ingebouwd waarschuwingssysteem voor stille CHD. Wanneer het bereiken van een erectie moeilijk of onmogelijk is, kan dit een teken zijn van verstopte slagaders in het bekken die aanwezig zijn voordat een hartaanval toeslaat. Er zijn gemiddeld drie tot vijf jaar tussen het begin van ED en het vinden van CHD, wat voldoende tijd is om hartproblemen te detecteren en eraan te werken. Als jij en je partner zich zorgen maken over seksuele prestaties, zoek en behandel dan de worteloorzaken van de zieke slagaders voordat je gewoon een blauwe pil  slikt.

Kaalheid

In een uitgebreid nieuw onderzoek onder bijna 37.000 mannen voorspelde ernstige kaalheid aan de kruin van het hoofd sterk de aanwezigheid van stille CHD op elke leeftijd. In een afzonderlijke studie onder meer dan 7.000 mensen (waaronder meer dan 4.000 vrouwen) verdubbelde matige tot ernstige kaalheid het risico op overlijden aan hartaandoeningen bij beide geslachten.

Oorplooi

Een van de vreemde markers, een vouw in je oorlel (met name een hoekige vouw in het oor die diagonaal loopt van het kanaal naar de onderkant van de oorlel) is al tientallen jaren genoemd in medische onderzoeksrapporten als een teken van stille CHD. De oorplooi kan het gevolg zijn van een slechte bloedsomloop, ook in de bloedvaten in het hart. Hoewel sommige medische professionals hebben betoogd dat een vouw slechts een algemeen teken van veroudering is, gebruikten onderzoekers de meest geavanceerde CT-scanmethode om stille CHD te meten en ontdekten dat oorplooi hartziekte voorspelde, zelfs nadat de auteurs andere risicofactoren, zoals leeftijd en roken berekenden.

Kuit pijn als je loopt

Dit staat bekend als claudicatio (van het Latijn voor “limpen”). Atherosclerose kan beenarteriën blokkeren, vooral bij rokers, voordat CHD wordt gediagnosticeerd. Dit symptoom vereist een evaluatie zonder vertraging. Uw arts zal de pulsen in uw benen onderzoeken en eenvoudige metingen van de bloeddruk van de benen en de bloedstroom uitvoeren om de diagnose van een slechte bloedsomloop te bevestigen. Het is van cruciaal belang dat hartaandoeningen zo snel mogelijk worden gediagnosticeerd omdat er veel dieet- en medische behandelingen zijn die kunnen helpen het probleem om te keren. Sommige van mijn patiënten hebben deze vroege aanwijzingen ter harte genomen. Ik adviseerde hen om meer plantaardig voedsel en minder dierlijke producten te eten en een wandelprogramma te starten. Hun kuitpijn is binnen enkele weken volledig verdwenen en is al jaren niet meer teruggekomen. Iedereen met een van de bovenstaande symptomen van stille CHD moet zijn of haar waardes (bloeddruk, cholesterol, nuchtere glucose) kennen. Vraag uw arts of u moet worden gecontroleerd op hartaandoeningen met een ECG, een coronaire calcium-CT-scan of een inspanningstest. Om te lenen van Ben Franklin is een greintje preventie (plus een schaal boerenkool) een pond genezing waard.

Een strakke kaak

Dit symptoom van verstopte slagaders komt vaker voor bij vrouwen, maar mannen moeten zich er ook van bewust zijn. Volgens de Harvard Medical School zijn stijfheid en pijn in de kaak en de nek veel voorkomende symptomen van angina, het ongemak dat het gevolg is van een slechte bloedtoevoer naar een deel van het hart. De pijn treedt op omdat de hoofdzenuw die pijnsignalen uit het hart, de nervus vagus, draagt, constant in contact is met de nek, kaak, hoofd en linkerarm. Ga naar uw arts om erachter te komen of uw kaakpijn het gevolg is van iets goedaardigs, zoals tandenknarsen, of dat u het voorzichtig wilt controleren.

Onder rug pijn

Je lage rugpijn is misschien geen enkel teken van ouder wordende spieren. Volgens de Physicians Community for Responsible Medicine is de onderrug vaak ook een van de eerste delen van het lichaam die plak verzamelt. U zult pijn voelen omdat de verminderde bloedstroom naar het gebied de schijven die de wervels ondersteunen kan verzwakken. Een hartaanval komt anders naar voren bij mannen en vrouwen.

Een rookgewoonte

Zoals we allemaal weten, is roken een van de ergste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. En volgens WebMD is stoppen een van de beste dingen die je kunt doen om je kans op CHZ te verminderen.

Bronnen:

Reader’s Digest

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Sulforafaan bleek apoptose te veroorzaken in menselijke darmkankercellen
Next Kruidenremedies van de traditionele Chinese geneeskunde die effectief de ziekte van Alzheimer bleken te behandelen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Paardenbloem-extract doodt kankercellen binnen 48 uur

Luister naar dit artikel Uit een studie van de Universiteit van Windsor in Canada blijkt dat paardenbloemthee in staat is om kankercellen binnen 48 uur te doden. Gezonde cellen in

Overig

Cabaretier uit Canada verslaat kanker met cannabisolie. Lees zijn inspirerende verhaal dat hij nu deelt met de wereld

Luister naar dit artikel De Canadese cabaretier Alan Park werd op 51-jarige leeftijd gediagnosticeerd met prostaatkanker. Dokters adviseerden hem hormoontherapie te ondergaan. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk

Wat zijn de voordelen van plantaardige melk?

Luister naar dit artikel Plantaardige melk – de naam zegt het zelf – is een drank op basis van planten. Het kan een gezond en valabel alternatief zijn voor koemelk.