Nieuwe meta-analyse benadrukt vitamine D-voordelen voor kankerpatiënten

Nieuwe meta-analyse benadrukt vitamine D-voordelen voor kankerpatiënten

Luister naar dit artikel

Diëtisten, artsen en onderzoekers zijn het er allemaal over eens dat te veel mensen vitamine D-voordelen missen, of het nu wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon of in de vorm van een supplement. Simpel gezegd: het is een onmisbare vitamine voor de gezondheid van het hart, de immuunfunctie en sterke botten. Maar het belangrijkste is dat het uiterst waardevol is voor kankerpatiënten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In werkelijkheid is vitamine D vele malen onderzocht voor de preventie van kanker en andere ziekten, zoals diabetes, osteoporose en hartziekten. Een nieuwe meta-analyse onthult echter dat vitamine D de overlevingskansen van kankerpatiënten kan verbeteren.

En aangezien kanker de tweede belangrijkste doodsoorzaak is in de Verenigde Staten, is dit een belangrijke bevinding.

Vitamine D-voordelen omvatten een LAGER risico op overlijden voor kankerpatiënten

De American Society of Clinical Oncology onthulde onlangs deze bevindingen in de Journal of Clinical Oncology, met resultaten die aantoonden dat een vitamine D-supplement de levensduur van kankerpatiënten verbeterde. Ze namen een kijkje in tien gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken waarbij meer dan 79.000 kankerpatiënten betrokken waren, waarbij de effecten van het nemen van vitamine D-supplementen gedurende minstens drie jaar werden vergeleken.

Bij het vergelijken van vitamine D-suppletie met het nemen van een placebo, vonden ze dat patiënten die vitamine D innamen een 13% lager risico hadden om te overlijden aan kanker. Als dit een resultaat was van een farmaceutisch medicijn, zou het het nationale nieuws hebben gehaald.

In feite had inname van het supplement een significant effect op het verminderen van het risico op overlijden bij personen met kanker, en het verschil in mortaliteit tussen de placebogroep en de groep patiënten die vitamine D innamen, was groot genoeg om aan te tonen hoe kritisch suppletie mogelijk is. onder mensen die tegen kanker strijden.

Hoewel onderzoekers van mening zijn dat aanvullend onderzoek nodig is, zijn ze van mening dat het nemen van een vitamine D-supplement belangrijke voordelen biedt zonder de angst voor negatieve bijwerkingen. En de meeste kankerpatiënten zijn bereid om alle hulp te gebruiken die ze kunnen krijgen in hun strijd tegen deze ziekte.

Hoeveel vitamine D hebben we echt nodig?

Er is geen eenvoudig antwoord voor elke persoon. Afhankelijk van je gezondheidstoestand, leeftijd, waar je woont, enz. – kan je behoefte aan meer vitamine D van tijd tot tijd sterk variëren.

Bij het onderzoeken van vitamine D-aanbevelingen zul je snel zien dat ‘ideale hoeveelheden’ sterk kunnen variëren. Recente studies hebben echter geholpen de hoeveelheid die nodig is voor een optimale gezondheid te verduidelijken.

Over het algemeen zijn gezonde vitamine D-waarden 40 mg / ml of hoger, terwijl 50-80 mg / ml optimaal is. Een eenvoudige bloedtest geeft u deze resultaten.

Minder dan 20 ng / ml wordt als een vitaminetekort beschouwd. En, helaas, er zijn teveel mensen met een tekort aan deze vitamine. De bottom line is: ‘test, niet raden’. Neem vandaag nog contact op met uw arts voor een test.

Houd er rekening mee dat personen met een normale body mass index (BMI) mogelijk nog steeds 6000 IU D3 nodig hebben – dagelijks (of meer) – om niveaus gezond te houden, mensen met overgewicht kunnen 7000 IU per dag nodig hebben en zwaarlijvige mensen kunnen 8000 IE of meer!

Bronnen:

LifeExtension.com
ASCOPubs.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 5 leefstijlfactoren gekoppeld aan een langere levensduur, tot 14 jaar
Next Sulforafaan bleek apoptose te veroorzaken in menselijke darmkankercellen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Toonaangevend onderzoek laat zien: Aspartaam (E951) verstoort de werking van de hersenen

Luister naar dit artikel Toonaangevend onderzoek heeft aangetoond dat aspartaam (E951) neurotransmitters in het brein verstoort. Deze studie werd gepubliceerd in het African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines. Steun

Onderzoek

Pepermuntolie effectieve therapie voor PDS.

Luister naar dit artikel Recente studies wijzen uit dat pepermuntolie in de vorm van geregistreerd geneesmiddel een eerste optie is bij de medische behandeling van PDS. Pepermuntolie blijkt een effectieve

Onderzoek

De windjes van je partner zijn gezond voor je

Luister naar dit artikel Als je elkaar een tijdje kent komt onvermijdelijk de eerste wind of scheet. Het kan een dealbreaker zijn. Maar je kunt er ook blij mee zijn.