Ontdek deze 3000 jaar oude techniek voor de behandeling van reumatoïde artritis en ontsteking

Ontdek deze 3000 jaar oude techniek voor de behandeling van reumatoïde artritis en ontsteking

Luister naar dit artikel

Ontsteking is de manier van je lichaam om een infectie te bestrijden. Artritis en andere auto-immuunziekten veroorzaken echter een ontsteking, zelfs als er geen “indringer” is zoals uitgelegd door WebMD.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ontsteking wordt soms veroorzaakt door voedselallergieën, stress en lange uren zitten. Het manifesteert zich door gewrichtspijn, stijfheid en griepachtige symptomen zoals koorts, koude rillingen, vermoeidheid, hoofdpijn en verlies van eetlust.
De aandoening wordt meestal behandeld met voorgeschreven medicatie die de symptomen verlicht. Natuurlijke huismiddeltjes kunnen echter een vergelijkbaar of misschien zelfs beter effect hebben. Sommige hiervan worden al meer dan 3000 jaar in India gebruikt.

We geven je acht Ayurvedische methoden die je zou moeten proberen:

1. Stressdagboek

Ayurvedische geneeskunde is gericht op het behandelen van de oorzaak van het probleem. Volgens Spirituality Health moeten we de tijd registreren waarin we ons gestresst voelen. Als je gestrest bent, stuurt je lichaam een ontstekingsreactie uit. Wat veroorzaakt je stress? Schakel de triggers uit om de ontsteking te verminderen. Noteer alle details van de reactie van je lichaam op stress. Is je lichaam te stijf als je veel melk drinkt? Dit kan u helpen bepalen of u intolerant bent voor gluten, lactose of soja.

2. Kurkuma

Het is een veel voorkomende remedie in Ayurvedische therapieën. Kurkuma is echt efficiënt in de behandeling van reumatoïde artritis. Voeg het toe aan je curry, sauzen of eieren. Je kunt ook gouden melk maken.

Om gouden melk te maken, heb je kurkuma, melk (amandel-, kokos- en andere plantaardige bronnen), wat versgemalen zwarte peper en honing nodig. Verwarm eerst de melk en voeg er je honing en zwarte peper aan toe. Laat het een beetje afkoelen en zoet het met honing. Je hebt de zwarte peper nodig om de biologische beschikbaarheid van curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, te verbeteren.

3. Gember

Het is een andere veel voorkomende remedie in de Ayurvedische geneeskunde. Gember verlicht pijn in de gewrichten dankzij de antioxiderende en ontstekingsremmende kracht. Gebruik het om gewrichtsmobiliteit te verbeteren, pijn te verlichten, zwelling te verminderen of ochtendstijfheid. U kunt elke ochtend verse gemberthee drinken.

4. Yoghurt

Volgens het Chopra Centrum bevindt ongeveer 60-70 procent van je immuunsysteem zich in de darmen. Optimaliseer de functie van uw darm om ontstekingen te voorkomen. Consumeer veel probiotica, en ja, yoghurt is dan een uitstekende optie.

5. Slaap

Breng je de nachten door met je ogen wijd open? Je immuunsysteem heeft voldoende tijd nodig om zichzelf te herstellen en daarom moet je je schoonheidsslaap houden. Probeer ten minste zeven uur per dag te slapen.

6. Zelfmassage

Gun jezelf af en toe een ontspannende massage. Een massage van 10-20 minuten zal de ontsteking verminderen. Werk je pijnlijke gewrichten en spieren met warme olie naar keuze. Doe dit voordat je gaat douchen.

7. Yoga, zwemmen, fietsen

Banyan Botanicals suggereert dat patiënten met chronische ontsteking vasthouden aan een gemiddelde trainingsroutine. Yoga, zwemmen en fietsen zijn goede opties. Oefening ten minste vijf keer per week, bij voorkeur ‘s morgens of voordat u naar bed gaat.

8. Koriander en venkel

Volgens Banyan Botanicals hebben deze kruiden een verkoelend effect en verminderen ze ontstekingen. Voeg ze toe aan je favoriete gerechten en geniet van hun voordelen. Heb je een idee nodig? Combineer gekookte kikkererwten, kurkuma, granaatappels, cashewnoten, koriander en venkel. Yum!
Deze methoden worden al meer dan 3000 jaar gebruikt. Experts in de Ayurvedische geneeskunde zweren bij hun kracht. Ontdek wat het beste werkt voor uw gezondheidstoestand. Je hoeft niet ziek te zijn om iets nieuws te proberen.

Optimaliseer uw algehele gezondheid en kijk hoe uw leven op een betere manier verandert. Vermijd suiker, verwerkte voedingsmiddelen, gluten of vrijwel alles dat je een ontsteking geeft. Geen frisdrank, alsjeblieft!

Bronnen:

remedydaily.com
chopra.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuwe therapie richt zich op darmbacteriën om voedselallergieën te voorkomen en om te keren
Next Tekenen van schimmelziekte die niemand zou moeten negeren

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Kokosolie is remedie tegen alzheimer (video)

Luister naar dit artikel Onderzoekers stellen dat de ketonen in kokosolie ziekte van Alzheimer in sommige gevallen vertragen en mogelijk zelfs kunnen voorkomen. Kokosolie is een tropische olie die wordt

Natuurlijk

27 op echt bewijs gebaseerde gezondheids- en voedingstips

Luister naar dit artikel Er is veel verwarring als het gaat over gezondheid en voeding. Mensen, ook experts op het gebied, lijken soms totaal tegenovergestelde meningen te hebben. Maar ondanks

middeltjes

Dit bananen drankje laat buikvet wegsmelten!

Luister naar dit artikel Van plan om wat gewicht te verliezen om je taille slank te maken? Hier is een snelle, veilige en natuurlijke manier om die overtollige buikvet te verliezen! Steun