Nieuwe therapie richt zich op darmbacteriën om voedselallergieën te voorkomen en om te keren

Nieuwe therapie richt zich op darmbacteriën om voedselallergieën te voorkomen en om te keren

Luister naar dit artikel

Studie vindt gewijzigde darmflora bij baby’s met voedselallergie; orale therapie voor het aanvullen van bacteriën voorkwam voedselallergie en onderdrukte gevestigde ziekte bij muizen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Elke drie minuten stuurt een voedselgerelateerde allergische reactie iemand naar de eerste hulpafdeling in de VS Momenteel is de enige manier om een reactie te voorkomen voor mensen met voedselallergieën om het voedsel waarvoor zij allergisch zijn volledig te vermijden. Onderzoekers zijn actief op zoek naar nieuwe behandelingen om voedselallergieën bij patiënten te voorkomen of om te keren. Recente inzichten over het microbioom – het complexe ecosysteem van micro-organismen die in de darm en op andere plaatsen van het lichaam leven – hebben gesuggereerd dat een veranderd darmmicrobioom een cruciale rol kan spelen in de ontwikkeling van voedselallergieën.

Een nieuwe studie, geleid door onderzoekers van Brigham en het Women’s Hospital en het Boston Children’s Hospital, identificeert de soorten bacteriën in de darm van de mens die beschermen tegen voedselallergieën, het vinden van veranderingen in verband met de ontwikkeling van voedselallergieën en een veranderde immuunrespons. In preklinische studies in een muizenmodel van voedselallergie, vond het team dat het geven van een verrijkte orale formulering van vijf of zes soorten bacteriën in de darm van de mens werd beschermd tegen voedselallergieën en vastgestelde ziekten omkeerde  door de tolerantie van voedselallergenen te versterken. De resultaten van het team worden gepubliceerd in Nature Medicine.

“Dit vertegenwoordigt een verandering in onze aanpak van therapieën voor voedselallergieën,” zei co-senior auteur Lynn Bry, MD, PhD, directeur van het Massachusetts Host-Microbiome Center op de Brigham. “We hebben de microben geïdentificeerd die worden geassocieerd met bescherming en degenen die geassocieerd zijn met voedselallergieën bij patiënten. Als we gedefinieerde consortia die de beschermende microben vertegenwoordigen als een therapeut behandelen, kunnen we niet alleen voedselallergieën voorkomen, maar kunnen we bestaande voedselallergieën in preklinische modellen tegengaan. Met deze microben stellen we het immuunsysteem opnieuw in. ”

Het onderzoeksteam heeft studies uitgevoerd in zowel mensen als preklinische modellen om de belangrijkste bacteriesoorten die betrokken zijn bij voedselallergieën te begrijpen. Het team verzamelde herhaaldelijk fecale monsters om de vier tot zes maanden bij 56 baby’s die voedselallergieën ontwikkelden en veel verschillen vonden bij het vergelijken van hun microbiota met 98 baby’s die geen voedselallergieën ontwikkelden. Fecale microbiota-monsters van baby’s met of zonder voedselallergieën werden getransplanteerd in muizen die gevoelig waren voor eieren. Muizen die microbiota ontvingen van gezonde controles waren meer beschermd tegen ei-allergie dan diegenen die microbiota ontvingen van de baby’s met voedselallergieën.

Met behulp van computationele benaderingen, analyseerden de onderzoekers verschillen in de microben van kinderen met voedselallergieën in vergelijking met die zonder om microben in verband met bescherming of voedselallergieën bij patiënten te identificeren. Het team testte om te zien of het oraal toedienen van beschermende microben aan muizen de ontwikkeling van voedselallergieën kon voorkomen. Ze ontwikkelden twee consortia van bacteriën die beschermend waren. Twee afzonderlijke consortia van vijf of zes soorten bacteriën afgeleid van de menselijke darm die behoren tot soorten binnen de Clostridiales of de Bacteroidetes kunnen voedselallergieën in het muismodel onderdrukken, de muizen volledig beschermen en ze resistent houden tegen ei-allergie. Het geven van andere soorten bacteriën bood geen bescherming.

Om te begrijpen hoe de bacteriesoort de vatbaarheid voor voedselallergieën kan beïnvloeden, heeft het team ook gekeken naar immunologische veranderingen, zowel bij de menselijke baby’s als bij muizen. Zij ontdekten dat de consortia van Clostridiales en Bacteroidetes zich op twee belangrijke immunologische routes richtten en specifieke regulerende T-cellen stimuleerden, een klasse cellen die het immuunsysteem moduleren en hun profiel wijzigen om tolerante reacties te bevorderen in plaats van allergische reacties. Deze effecten werden zowel in de preklinische modellen gevonden als ook gevonden bij menselijke baby’s.

De nieuwe benadering staat in schril contrast met orale immunotherapie, een strategie die beoogt de drempel voor het veroorzaken van een allergische reactie te verhogen door een individuele kleine maar toenemende hoeveelheid van een voedselallergeen te geven. In tegenstelling tot deze benadering, verandert de bacteriotherapie de bedrading van het immuunsysteem op een allergeen onafhankelijke manier, met potentieel om voedsel allergieën in grote lijnen te behandelen in plaats van een individu te desensibiliseren voor een specifiek allergeen.

“Wanneer je een mechanisch inzicht kunt krijgen in wat microben, microbiële producten en doelen aan de patiëntkant zijn, doe je niet alleen aan geweldige wetenschap, maar het biedt ook de mogelijkheid om een betere therapeutische en betere diagnose te vinden: aanpak van ziekte. Met voedselallergieën heeft dit ons een geloofwaardig therapeutisch middel gegeven dat we nu kunnen inzetten voor patiëntenzorg “, aldus Bry.

Bry en Gerber zijn, samen met senior auteur Talal Chatila, MD, van het Boston Children’s Hospital, oprichters en hebben equity in ConsortiaTX, een bedrijf dat een biotechnisch product voor levende mensen ontwikkelt (CTX-944). (Co-senior auteur Rima Rachid, MD, van Boston Children’s Hospital, heeft ook gelijkheid in het bedrijf.) ConsortiaTX bereidt zich voor op een Fase 1b-studie in kindervoedingallergie, gevolgd door uitbreiding naar aanvullende allergische aandoeningen. ConsortiaTX heeft een exclusieve wereldwijde licentie verkregen voor de intellectuele eigendom met betrekking tot de microbiële ontdekkingen gepubliceerd in de Nature Medicine-paper.

Dit werk werd ondersteund door het National Institute of Health’s National Institute of Allergy and Infectious Diseases (subsidies 1R56AI117983 en 1R01AI126915), het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (grant P30DK056338), het Clinical and Translational Science Center / Harvard Catalyst, de Bunning Food Allergy Fund, het Jasmine and Paul Mashikian Fund, het Massachusetts Life Sciences Center en een Partners Healthcare Innovations Development Grant.

Bronnen:

Brigham and Women’s Hospital

Citation: Microbiota therapy acts via a regulatory T cell MyD88/RORγt pathway to suppress food allergy.
Azza Abdel-Gadir, Emmanuel Stephen-Victor, Georg K. Gerber, Magali Noval Rivas, Sen Wang, Hani Harb, Leighanne Wang, Ning Li, Elena Crestani, Sara Spielman, William Secor, Heather Biehl, Nicholas Dibendetto, Xiaoxi Dong, Dale T. Umetsu, Lynn Bry, Rima Rachid, Talal A. Chatila. Nature Medicine, 2019; DOI: 10.1038/s41591-019-0461-z

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wat gebeurt er met je lichaam als je elke dag Appel Cider-azijn drinkt? (Video)
Next Ontdek deze 3000 jaar oude techniek voor de behandeling van reumatoïde artritis en ontsteking

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Probeer deze natuurlijke pijnstillers om de pijn te verslaan zonder medicijnen

Luister naar dit artikel Chronische pijn kan vaak uw algehele welzijn en kwaliteit van leven hinderen. Deze pijn wordt vaak geassocieerd met artritis, die wordt gekenmerkt door zwelling van de

Onderzoek

Je moet NU chocolade gaan eten

Luister naar dit artikel Dr Pamele Peeke is niet de eerste de beste. Ze is een van de medisch wetenschappers van de New York Times en zij bevestigt dat van

Natuurlijk

Boerenwormkruid op je bord

Luister naar dit artikel Boerenwormkruid werd in vroeger eeuwen veel en vaak geplukt, gedroogd en gebruikt. Men wist deze plant naar waarde te schatten in een tijd waarin de apotheek