Heb je dit oude, kankerbestrijdende medicijn op jouw erf? Algemeen beschouwd als een onkruid nu, proberen de meeste mensen het uit te roeien

Heb je dit oude, kankerbestrijdende medicijn op jouw erf? Algemeen beschouwd als een onkruid nu, proberen de meeste mensen het uit te roeien

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De kans is groot dat je een oud medicijn in je tuin hebt dat in staat is kanker  te bestrijden en het is ook heel goed mogelijk dat je het regelmatig eruit haalt of er recht overheen maait. Paardebloemen zien er misschien uit als onkruid, maar ze kunnen zelfs het meest waardevolle zijn dat ooit in uw tuin kan groeien.

Deze bloeiende plant, die mogelijk is ontstaan in Eurazië, dankt zijn naam aan de Franse “dent de lion”, de leeuwentand, vanwege de puntige, tandachtige bladeren. Bekend om zijn hoge vitamine A-gehalte, worden paardenbloemen al lang gebruikt om op natuurlijke wijze urineweginfecties te voorkomen, omdat ze de groei van microben in het urinestelsel kunnen belemmeren.

De plant staat bekend om zijn leverondersteuning en de thee wordt vaak gebruikt voor ontgifting. Het is echter de wortel van de plant die de laatste tijd de meeste aandacht heeft gekregen, omdat is aangetoond dat het extract ervan antikankereffecten heeft. Tot nu toe heeft het kankercellen gedood voor kankers zoals melanoom, alvleesklierkanker, leukemie en darmkanker bij dieren en in labs. Een fase 1-humaan klinisch onderzoek is al aan de gang om het gebruik ervan in eindstadiumbloedkankers zoals lymfomen en leukemie te onderzoeken.

In een onderzoek van de Universiteit van Windsor in Ontario bleek dat met gebruuk van paardenbloemwortelextract humane melanoomcellen binnen 48 uur zelfmoord pleegden, waardoor gezonde cellen in de omgeving alleen achterbleven. Ondertussen ontdekte een studie in het International Journal of Oncology dat paardenbloementhee prostaat- en borstkankercellen kon verminderen.

Naast de anti-kanker effecten, kan paardenbloemwortel ook de gezondheid van het hart verbeteren. Het extract kan helpen om de zuurgraad van het bloed en de hoge bloeddruk te behandelen, en de medicinale wortel kan het bloedcholesterol verlagen en het vet helpen af te breken. Het kan ook ontstekingen remmen, wat de kern is van vele moderne chronische ziekten.

Hoe de gezondheidsvoordelen van paardenbloem te krijgen

Paardebloemwortel kan worden gevonden in capsule-, vloeibare extract- of tinctuurvorm, en het kan zelfs worden geroosterd als een gezond alternatief voor koffie. Hoewel het mogelijk is om gepelde paardebloemworteltheeën te kopen, is het heel eenvoudig om de thee zelf te maken als u deze plant in uw tuin laat groeien. (Tenzij u pesticiden op uw gazon gebruikt.)

Als je je eigen paardebloemwortelthee wilt maken, graaf dan de wortel van de plant voorzichtig omhoog en spoel hem af, hak hem fijn of maal hem fijn. Food Revolution Network suggereert dat je overal van een halve theelepel tot een volle theelepel per keer gebruikt, het in een theezakje doet en het gedurende 20 minuten in kokend water laat weken. Als u veel tegelijk wilt oogsten, kunt u het drogen en opslaan. Ze stellen voor om twee kopjes wortelbloemthee per dag te drinken.

Natuurlijk kun je ook de greens consumeren. Ze zijn geweldig in salade, of je kunt ze toevoegen aan soep of zelfs een smoothie om meer vitamine A, B6, K en C te krijgen, samen met calcium, riboflavine, folaat, magnesium, mangaan, ijzer en kalium, naast andere voedingsstoffen.

Stop met het laten verspillen van deze verbazingwekkende kankerbestrijdende fabriek en begin te experimenteren met manieren om paardenbloem in uw dieet op te nemen voor een betere gezondheid.

Bronnen:

FoodRevolution.org

Naturalpedia.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Tekenen van schimmelziekte die niemand zou moeten negeren
Next Natuurlijke manieren om darmparasieten te elimineren

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hoe u uw slagaders kunt reinigen met één eenvoudige vrucht

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

3 redenen waarom iedereen cupping zou moeten proberen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

8 groenten die je opnieuw en opnieuw kunt laten groeien

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat