Blootstelling aan pesticiden kan de bloeddruk bij kinderen verhogen

Blootstelling aan pesticiden kan de bloeddruk bij kinderen verhogen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Hoge bloeddruk wordt meestal gezien als een gezondheidsprobleem bij volwassenen, niet bij kinderen. Het is een redelijke veronderstelling, aangezien 75 miljoen Amerikaanse volwassenen (1 op 3) momenteel leven met de zogenaamde “stille moordenaar”, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Naar schatting leeft 3,5% van de Amerikaanse kinderen echter ook met hoge bloeddruk – en net als volwassenen gaan veel van hen niet gediagnosticeerd en onbehandeld.

Conventioneel gesproken, hoge bloeddruk bij kinderen is toegeschreven aan obesitas, familiegeschiedenis, medicijnen en andere onderliggende oorzaken. Maar nieuw onderzoek legt een andere boosdoener bloot: pesticiden.

Kunnen bloemen bijdragen aan een golf van hoge bloeddruk bij adolescenten? Nieuwe studie onthult schokkende bevindingen

In het nieuwste nummer van Environmental Research ontdekte een team van wetenschappers dat kinderen die in de buurt van Ecuadoraanse bloemenvelden rond moederdag woonden hogere bloeddruk hadden nadat de velden met pesticiden waren besproeid.

Het onderzoek had betrekking op een steekproef van meer dan 300 kinderen in de leeftijd tussen 4 en 9. Onderzoekers hebben de kinderen tot 100 dagen gevolgd na commerciële pesticidesprays.

De blootstelling van onschuldige kinderen aan schadelijke chemicaliën zoals organofosfaten – die al in verband worden gebracht met hypertensie volgens de National Institutes of Health – zorgde ervoor dat hypertensie ontstond, vooral kort na blootstelling aan toxine.

Om het nog erger te maken, toonden de getroffen kinderen ook verminderde zelfbeheersing, aandacht, visueel-ruimtelijke verwerking en sensorimotorische functie!

Luister:

Blootstelling aan blootstelling aan foetussen, baby’s en jongeren is al in verband gebracht met nadelige gezondheidseffecten, waaronder aangeboren afwijkingen, laag geboortegewicht, astma, neurologische gedragsstoornissen zoals autisme en ADHD, en kinderkanker zoals hersentumoren en lymfoom.

Om te beseffen dat deze wijdverspreide bedreiging van de milieugezondheid ook kan bijdragen aan hoge bloeddruk bij onze toekomstige generatie – een leidende risicofactor voor hart- en vaatziekten – is echt zorgwekkend.

Wilt u uw bloeddruk op natuurlijke wijze verbeteren? Zorg ervoor dat je deze gewoonten in je familie inbrengt

Eerder dit jaar rapporteerden we over een schokkende beslissing van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die consumenten aanspoorde om hun bloeddrukgeneesmiddelen te blijven gebruiken ondanks het feit dat ze positief testten op kankerverwekkende verontreinigingen.

Hoewel we u nooit zouden adviseren om te starten of te stoppen met het nemen van voorgeschreven medicatie zonder de inbreng van uw arts, raden wij u toch aan om verschillende levensstijlgewoonten aan te nemen waarvan is bewezen dat ze helpen de bloeddruk onder controle te houden. Door deze gewoonten te oefenen (en ze aan uw kinderen te leren), kunt u uw afhankelijkheid van doorzeefde en potentieel besmette antihypertensiva verminderen.

Als een opfriscursus zijn hier een paar dingen die u en uw geliefden kunnen doen om uw bloeddruk gezond te houden en uw risico op gerelateerde gezondheidsgevolgen, waaronder een hartaanval en beroerte, te verlagen:

Verminder stress: leer uzelf en uw familievaardigheden zoals diep ademhalen, journaling, mediteren en timemanagement.
Oefening regelmatig: onthoud dat voor kinderen spelen telt als oefening!
Elimineer of verminder pro-inflammatoire (en bloedvat beschadigende) voedingsmiddelen zoals suiker, zuivel en gluten.
Verlies het extra gewicht: zelfs een daling van slechts 5% kan een zinvolle verbetering van uw bloeddruk betekenen. Voor kinderen kan de connectie eenvoudigweg niet worden genegeerd: 50% van de 7-jarige kinderen en 95% van de tieners met hoge bloeddruk hebben ook overgewicht of obesitas.
Overweeg het toevoegen van gezonde supplementen zoals verouderd knoflookextract en visolie aan uw dieet, die een gezond cardiovasculair systeem ondersteunen.

En last but not least, consumeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan cardiovasculaire-gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, kalium en vitamine C – zorg er gewoon voor dat u biologisch en pesticidenvrij selecteert! Het is de extra kosten meer dan waard – beschouw het gewoon als een investering in de gezondheid van uw gezin op lange termijn.

Bronnen:

UPI.com
CDC.gov
ScienceDirect.com
Heart.org
NIH.gov
HealthyKids.org
AAPublications.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Natuurlijke manieren om darmparasieten te elimineren
Next Kunstmatig gezoete dranken (aspartaam enz.) Gevonden om uw risico op beroerte en dementie te verdrievoudigen volgens studies

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

8 voedingsmiddelen die gezond lijken, maar het niet zijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Dit is wat een glas frisdrank met je lichaam doet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

20 Kamerplanten die giftige stoffen uit uw huis halen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat