Hoe CoQ10 het uiterlijk van rimpels aanzienlijk vermindert, uit onderzoek op mensen blijkt hoeveel er nodig is

Hoe CoQ10 het uiterlijk van rimpels aanzienlijk vermindert, uit onderzoek op mensen blijkt hoeveel er nodig is

Luister naar dit artikel

Een paar van de vele ongelukkige effecten van het verouderingsproces is een vermindering van de huidskleur en meer rimpels. Dit is grotendeels te wijten aan een storing in de cellulaire reparatie veroorzaakt door het verlies van het essentiële nutriënt genaamd CoQ10.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar, hier is het goede nieuws: vervanging van deze cruciale voedingsstof kan de effecten van veroudering dramatisch compenseren, volgens verschillende recent gepubliceerde onderzoeken.

Houd in gedachten dat CoQ10 helpt bij het cellulaire regeneratieve proces, inclusief het voeden van de mitochondriën. En, zoals je waarschijnlijk al weet, vertegenwoordigen de mitochondria de stroomgeneratoren van de cellen. Ze transformeren voedsel in brandstof die energie voor het lichaam creëert.

Helaas, als we ouder worden, kunnen de mitochondria beschadigd raken – vooral als we niet voorzichtig zijn met onze voedingsbehoeften.

Gezonde CoQ10-niveaus kunnen het risico op het ontwikkelen van rimpels met 30 procent of meer verminderen

Factoren zoals toxines, oxidatieve stress en infecties kunnen deze verslechtering versnellen. Als gevolg hiervan zijn de mitochondria minder efficiënt in het creëren van energie en het repareren van de cellen. En, ja, dit kan leiden tot het verschijnen van rimpels, vlekjes en een losse huid.

Voor één van de onderzoeken: onderzoekers namen huidstalen van mensen van verschillende leeftijden. Hun doel was om de relatie tussen mitochondriale verslechtering als gevolg van veroudering te meten en hoe het gebruik van CoQ10 deze effecten kon vertragen. De huidcellen werden getest op zuurstofverbruik en ATP-productie – beide zijn indicatoren voor actieve cellulaire mitochondriën.

Voor de duidelijkheid: een verlaging van deze markers hangt samen met het verouderingsproces.

De huidmonsters werden blootgesteld aan CoQ10 of een neutrale controlestof. De onderzoekers vonden dat de toevoeging van CoQ10 een significante toename in mitochondriale activiteit veroorzaakte.

Het zuurstofverbruik steeg en droeg bij tot meer ATP-productie. Cellulair zuurstofverbruik is de sleutel tot het genereren van gunstige ATP. De huidcellen aangevuld met CoQ10 verhoogden hun zuurstofproductie met bijna 30 procent ten opzichte van de cellen zonder suppletie.

Verschijning van rimpels nam dramatisch af bij gebruik van CoQ10-supplementen

Dit ondersteunde betere mitochondriale energieproductie, cellulair onderhoud en herstel van huidweefsel. Kort gezegd: CoQ10-gevoede cellen zijn beter bestand tegen de tand des tijds.

Het onderstreept echter ook ander onderzoek dat aantoont dat CoQ10 talrijke organen en systemen ondersteunt; sterk mitochondriaal functioneren is een hoeksteen van gezondheid.

In een andere studie van het Institute of Cosmetics van Ljubljana, Slovenië, onderzochten de onderzoekers de effecten van CoQ10 op parameters die verband houden met veroudering: elasticiteit van de huid, dikte, hydratatieniveau en het verschijnen van rimpels.

Voor de studie kregen 33 vrouwen in de leeftijd tussen 45 en 60 ofwel een placebo, 50 mg CoQ10 per dag of 150 mg CoQ10 per dag gedurende 12 weken. Huidkwaliteitsmetingen werden bij de start van het onderzoek genomen, na zes weken en twaalf weken.

CoQ10 vertraagt het verouderingsproces van binnen en van buiten

Het verschijnen van rimpels vertoonde geen verandering in de placebogroep, terwijl die met CoQ10 significante vermindering vertoonden. De CoQ10-groep handhaafde ook huidelasticiteit in vergelijking met een verlaging van 25 procent in de placebogroep.

Het gebruik van CoQ10 verbeterde ook de huid gladheid met maximaal 82 procent zonder verandering bij degenen die een placebo gebruikten.

Onderzoekers hebben vastgesteld dat CoQ10 werkt als een soort “brandstofadditief” voor de mitochondriën. Wanneer dit deel van de cel wordt ondersteund, is het veel gemakkelijker voor huidcellen om zichzelf te onderhouden en te ondersteunen. CoQ10 is ook een vrije radicalenvanger, die oxidatieve schade vermindert.

Conclusie: CoQ10-supplementen helpen het verouderingsproces op veel belangrijke gebieden zowel binnen als buiten te vertragen. Een dosis van ongeveer 150 mg per dag biedt tal van voordelen, maar hoeveelheden van maximaal 1.000 mg of meer worden goed verdragen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous BREAKING: Big Pharma-bloeddrukmedicijnen aangetroffen met kankerverwekkende chemische stof; maar de FDA zegt, stop niet met het nemen van hen
Next Verbetering van de spijsvertering: 11 darmvriendelijke voedingsmiddelen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Iedereen heeft kankercellen in hun lichaam, dit is hoe te voorkomen dat ze TUMOREN worden

Luister naar dit artikel Er bevinden zich kankercellen in het lichaam van elke persoon. Deze kankercellen kunnen niet worden gedetecteerd in de standaardtests totdat ze zijn vermenigvuldigd tot een paar

Overig

Nieuwe studie is “IJzingwekkend commentaar” over de toekomst van antibiotica

Luister naar dit artikel De gezondheidszorgmarkt ondersteunt geen nieuwe antibiotica die worden gebruikt voor de behandeling van enkele van ‘s werelds gevaarlijkste, meest geneesmiddelresistente’ superbugs ‘, volgens een nieuwe analyse

Natuurlijk

De combinatie van een actieve plantensamenstelling en een vorm van vitamine E is veelbelovend als behandeling tegen kanker

Luister naar dit artikel Van nature voorkomende verbindingen afgeleid van planten vormen de beste middelen tegen kanker. Deze bioactieve chemicaliën zijn niet alleen effectief in het stoppen van de groei