Honderden huidige medische praktijken zijn waarschijnlijk  ineffectief

Honderden huidige medische praktijken zijn waarschijnlijk ineffectief

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Medische omkering” is een term die gevallen definieert waarin nieuwe en verbeterde klinische onderzoeken aantonen dat de huidige medische praktijken ineffectief of misleidend zijn. Nieuw onderzoek wijst uit dat er momenteel bijna 400 medische omkeringen zijn.

Een nieuwe meta-analyse geeft aan dat bijna 400 medische praktijken mogelijk niet effectief zijn.
Medische omkeringen doen zich voor wanneer uit nieuw klinisch onderzoek blijkt dat een bepaalde medische praktijk in feite niet werkt of meer kwaad dan goed doet.

Deze nieuwe onderzoeken zijn superieur aan hun voorgangers vanwege zaken als betere controle, beter onderzoeksontwerp of een grotere steekproefomvang.

Medische omkeringen hebben vaak betrekking op medicijnen, maar ze kunnen ook van invloed zijn op chirurgische ingrepen.

Meer dan tien jaar geleden ontdekten onderzoekers en zorgprofessionals bijvoorbeeld dat stentprocedures niet werkten voor stenose van de nierarterie en dat routinematige stenting niet moet worden gebruikt voor de behandeling van stabiele coronaire aandoeningen.

Nu identificeert een nieuwe meta-analyse van 3.000 onderzoeken bijna 400 gevallen van medische omkeringen. De beoordeling verschijnt in het tijdschrift eLife.

Diana Herrera-Perez, een onderzoeksassistent aan het Knight Cancer Institute van de Oregon Health & Science University (OHSU) in Portland, is de hoofdauteur van de nieuwe analyse.

Analyse vindt 396 medische omkeringen

Verwijzend naar bekende inspanningen om de validiteit van klinische praktijken te beoordelen, zoals de Cochrane-reviews, zegt Herrera-Perez: “We wilden voortbouwen op deze en andere inspanningen om een grotere en uitgebreidere lijst te bieden aan clinici en onderzoekers om de praktijk te begeleiden omdat ze patiënten effectiever en economischer verzorgen. ”

Om dit te doen, hebben zij en haar collega’s meer dan 3.000 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken onderzocht, gepubliceerd in drie prestigieuze medische tijdschriften van de afgelopen 15 jaar: The Journal of the American Medical Association (JAMA), The Lancet en The New England Journal of Medicine (NEJM).

De analyse ontdekte 396 medische omkeringen: 154 van hen in JAMA, 129 in NEJM en 113 in The Lancet.

Onderzoekers voerden de meeste van deze onderzoeken (92%) uit in landen met een hoog inkomen, terwijl 8% werd uitgevoerd in landen met een laag of middeninkomen, waaronder China, India, Maleisië, Ghana, Tanzania en Ethiopië.

De meeste medische omkeringen vonden plaats op het gebied van hart- en vaatziekten (20%), volksgezondheid en preventieve geneeskunde (12%) en intensive care (11%).

In het bijzonder waren de meest voorkomende interventies medicijnen (33%), procedures (20%), vitamines en supplementen (13%), apparaten (9%) en systeeminterventies (8%).

Voornaamste punten van de resultaten

De senior auteur van de studie, Dr. Vinay Prasad, een hematoloog-oncoloog en universitair hoofddocent aan het OHSU Knight Cancer Institute, geeft commentaar op de bevindingen.

“Er zijn een aantal lessen die we kunnen leren uit onze reeks resultaten, waaronder het belang van het uitvoeren van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken voor zowel nieuwe als gevestigde praktijken,” zegt hij.

“Zodra een ineffectieve praktijk is vastgesteld, kan het moeilijk zijn om beoefenaars ervan te overtuigen het gebruik ervan te staken. Door nieuwe behandelingen rigoureus te testen voordat ze wijdverspreid zijn, kunnen we het aantal omkeringen in de praktijk verminderen en onnodige schade voor patiënten voorkomen.”

Hij voegt hieraan toe: “We hopen dat onze brede resultaten als vertrekpunt kunnen dienen voor onderzoekers, beleidsmakers en betalers die een lijst willen hebben van praktijken die waarschijnlijk geen netto voordeel bieden bij toekomstige werkzaamheden.”

Dr. Prasad waarschuwt dat de beoordeling enkele beperkingen heeft, zoals het kleine aantal tijdschriften en de beperkte expertise van de beoordelaars.

Om dergelijke beperkingen te overwinnen, roept mede-hoofdonderzoeksauteur Alyson Haslam, Ph.D., die ook verbonden is aan het OHSU Knight Cancer Institute, deskundigen van verschillende gebieden op om de medische omkeringen die in de analyse worden geïdentificeerd kritisch te beoordelen.

Ze zegt: “Samen genomen hopen we dat onze bevindingen medische professionals zullen helpen om hun eigen praktijken kritisch te evalueren en hoogwaardig onderzoek te eisen voordat ze in de toekomst een nieuwe praktijk aannemen, vooral voor degenen die duurder en / of agressiever zijn dan de huidige standaard van zorg. ”

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Farmaceutica putten het magnesium in uw lichaam uit, waardoor uw risico op ziekte toeneemt
Next Hartaanvallen zijn dodelijker voor vrouwen omdat de traditionele geneeskunde hun symptomen niet herkent

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie: meer dan 100.000 gevallen van kanker door giftige chemicaliën in Amerikaans leidingwater

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

“Avocado kan worden gebruikt om kanker te verslaan”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Mislukte medicijntest laatste nagel aan doodskist cholesteroltheorie?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat