ADHD? Niet in Franse kinderen – hier is waarom

ADHD? Niet in Franse kinderen – hier is waarom

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, eenvoudigweg bekend als ADHD, wordt gekenmerkt door moeite om op te letten en dwangmatig gedrag te beheersen. In de VS wordt ADHD vaak gediagnosticeerd bij kinderen en wordt het beheerd met behulp van medicijnen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft ongeveer 9,4 procent van de Amerikaanse kinderen van 2 tot 17 jaar ADHD – dat betekent dat ongeveer 6,1 miljoen kinderen worden behandeld met medicijnen zoals stimulerende middelen en antidepressiva. Aan de andere kant, in Frankrijk, waar ADHD anders wordt geclassificeerd, vinden clinici succes bij het beheersen van de symptomen van hun kinderen door een holistische benadering. In vergelijking met de VS wordt minder dan 0,5 procent van de kinderen in Frankrijk gediagnosticeerd met de stoornis. Dus waarom het verschil?

De psychosociale benadering versus de farmaceutische benadering

Klinisch psychiaters in de VS beschouwen ADHD als een biologische aandoening met biologische oorzaken, dus de voorkeursbehandeling is met psychostimulantia. In Frankrijk echter, in plaats van ADHD te classificeren als een biologische disfunctie en het pathologiseren van wat normaal gedrag bij kinderen is, kiezen clinici ervoor om de onderliggende oorzaken van de ellende van een kind aan te pakken – niet in de hersenen, maar in een sociale context. Daarom zijn hun voorkeursmethoden voor behandeling psychotherapie en gezinsbegeleiding.

Amerikaanse psychiaters gebruiken de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) om kinderlijke emotionele problemen te classificeren, terwijl Franse psychiaters hun eigen systeem gebruiken, de Franse classificatie voor psychiatrische stoornissen bij kinderen en adolescenten (afgekort CFTMEA in het Frans). CFTMEA richt zich primair op psychosociale oorzaken van de symptomen van kinderen, maar DSM negeert deze oorzaken en moedigt medische behandeling aan. Dit leidt Amerikaanse clinici ertoe om de ADHD-diagnose in een groot aantal gevallen te geven en farmaceutische interventies voor te schrijven.

Afgezien van bijdragende factoren in de omgeving van symptomatische kinderen, laat de Franse holistische benadering clinici ook toe te kijken naar voedingsoorzaken. Met name voedingsmiddelen die kunstmatige kleurstoffen, bepaalde conserveringsmiddelen en allergenen bevatten, kunnen bij kinderen ADHD-symptomen veroorzaken. Volledig beseffend dat dieetinterventies soms kunnen helpen bij het oplossen van de gedragsproblemen van een kind, werken Franse clinici liever niet alleen met de kinderen, maar ook met hun ouders. Dit minimaliseert de diagnose ADHD bij Franse kinderen.

Het afdwingen van discipline kan de noodzaak voor medicijnen wegnemen

Franse kinderen gedragen zich over het algemeen beter dan Amerikaanse kinderen, en de enorm verschillende opvoedingsfilosofieën in de VS en in Frankrijk kunnen dit verklaren. Franse ouders geloven in het stellen van regels en beperkingen en ze implementeren deze vanaf het moment dat hun kinderen worden geboren. Ze zijn ook strenger dan Amerikaanse ouders, vooral als het om eten gaat. Franse ouders laten hun kinderen bijvoorbeeld niet toe om snacks te eten wanneer ze maar willen. In plaats daarvan leren ze hen geduldig te wachten op maaltijden en hun maaltijden te beperken tot slechts vier specifieke tijden van de dag.

Volgens Pamela Druckerman, een Amerikaanse journalist en auteur van het boek “Bringing up Bébé”, zijn Franse ouders van mening dat discipline in de vorm van consequent afgedwongen limieten ervoor zorgen dat kinderen zich veilig voelen. Ze geloven ook dat deze limieten ervoor zorgen dat een kind zich gelukkiger voelt. Door ‘nee’ tegen hun kinderen te zeggen en een goede discipline op te leggen, kunnen Franse ouders hun kinderen zelfbeheersing leren. Kinderen die al in het begin zelfcontrole leren, hebben geen medicijnen nodig om hun gedrag te beheersen. Dit kan een andere reden zijn waarom een holistische benadering goed werkt op Franse kinderen en waarom ADHD-diagnose in Frankrijk erg schaars is.

Enkele feiten over ADHD

ADHD is geen aandoening die exclusief is voor kinderen. Sommige mensen manifesteren symptomen in hun jeugd die doorgaan in de adolescentie en de volwassenheid. Hoewel hyperactiviteit vaak verbetert naarmate een kind ouder wordt, blijven problemen met focussen en ordenen en een slechte impulsbeheersing bestaan.

Volgens het National Institute of Mental Health (NIMH) kan ADHD worden veroorzaakt door verschillende factoren:

Genen
Roken, alcoholgebruik en drugsgebruik tijdens de zwangerschap
Blootstelling aan toxische metalen zoals lood
Laag geboorte gewicht
Hersenletsel

Om kinderen met ADHD en hun gezinnen te helpen, kunnen professionals in de geestelijke gezondheidszorg ouders opleiden zodat ze zich kunnen verhouden tot hun kinderen. Het volgen van opvoedvaardigheden, het leren van stressmanagementtechnieken en lid worden van een steungroep kan niet alleen nuttig zijn voor patiënten, maar ook voor hun familie, en hen in staat stellen om beter om te gaan met alledaagse problemen.

Bronnen:

CDC.gov

WakingTimes.com

NIMH.NIH.gov


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Hartaanvallen zijn dodelijker voor vrouwen omdat de traditionele geneeskunde hun symptomen niet herkent
Next De etherische olie die tegen angst werkt, verlicht artritis pijn en helpt bij het slapen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Verbeter uw darmgezondheid om psychische stoornissen te voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Omega-3 vetzuren helpen tegen depressie?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat