ADHD? Niet in Franse kinderen – hier is waarom

ADHD? Niet in Franse kinderen – hier is waarom

Luister naar dit artikel

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, eenvoudigweg bekend als ADHD, wordt gekenmerkt door moeite om op te letten en dwangmatig gedrag te beheersen. In de VS wordt ADHD vaak gediagnosticeerd bij kinderen en wordt het beheerd met behulp van medicijnen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft ongeveer 9,4 procent van de Amerikaanse kinderen van 2 tot 17 jaar ADHD – dat betekent dat ongeveer 6,1 miljoen kinderen worden behandeld met medicijnen zoals stimulerende middelen en antidepressiva. Aan de andere kant, in Frankrijk, waar ADHD anders wordt geclassificeerd, vinden clinici succes bij het beheersen van de symptomen van hun kinderen door een holistische benadering. In vergelijking met de VS wordt minder dan 0,5 procent van de kinderen in Frankrijk gediagnosticeerd met de stoornis. Dus waarom het verschil?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De psychosociale benadering versus de farmaceutische benadering

Klinisch psychiaters in de VS beschouwen ADHD als een biologische aandoening met biologische oorzaken, dus de voorkeursbehandeling is met psychostimulantia. In Frankrijk echter, in plaats van ADHD te classificeren als een biologische disfunctie en het pathologiseren van wat normaal gedrag bij kinderen is, kiezen clinici ervoor om de onderliggende oorzaken van de ellende van een kind aan te pakken – niet in de hersenen, maar in een sociale context. Daarom zijn hun voorkeursmethoden voor behandeling psychotherapie en gezinsbegeleiding.

Amerikaanse psychiaters gebruiken de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) om kinderlijke emotionele problemen te classificeren, terwijl Franse psychiaters hun eigen systeem gebruiken, de Franse classificatie voor psychiatrische stoornissen bij kinderen en adolescenten (afgekort CFTMEA in het Frans). CFTMEA richt zich primair op psychosociale oorzaken van de symptomen van kinderen, maar DSM negeert deze oorzaken en moedigt medische behandeling aan. Dit leidt Amerikaanse clinici ertoe om de ADHD-diagnose in een groot aantal gevallen te geven en farmaceutische interventies voor te schrijven.

Afgezien van bijdragende factoren in de omgeving van symptomatische kinderen, laat de Franse holistische benadering clinici ook toe te kijken naar voedingsoorzaken. Met name voedingsmiddelen die kunstmatige kleurstoffen, bepaalde conserveringsmiddelen en allergenen bevatten, kunnen bij kinderen ADHD-symptomen veroorzaken. Volledig beseffend dat dieetinterventies soms kunnen helpen bij het oplossen van de gedragsproblemen van een kind, werken Franse clinici liever niet alleen met de kinderen, maar ook met hun ouders. Dit minimaliseert de diagnose ADHD bij Franse kinderen.

Het afdwingen van discipline kan de noodzaak voor medicijnen wegnemen

Franse kinderen gedragen zich over het algemeen beter dan Amerikaanse kinderen, en de enorm verschillende opvoedingsfilosofieën in de VS en in Frankrijk kunnen dit verklaren. Franse ouders geloven in het stellen van regels en beperkingen en ze implementeren deze vanaf het moment dat hun kinderen worden geboren. Ze zijn ook strenger dan Amerikaanse ouders, vooral als het om eten gaat. Franse ouders laten hun kinderen bijvoorbeeld niet toe om snacks te eten wanneer ze maar willen. In plaats daarvan leren ze hen geduldig te wachten op maaltijden en hun maaltijden te beperken tot slechts vier specifieke tijden van de dag.

Volgens Pamela Druckerman, een Amerikaanse journalist en auteur van het boek “Bringing up Bébé”, zijn Franse ouders van mening dat discipline in de vorm van consequent afgedwongen limieten ervoor zorgen dat kinderen zich veilig voelen. Ze geloven ook dat deze limieten ervoor zorgen dat een kind zich gelukkiger voelt. Door ‘nee’ tegen hun kinderen te zeggen en een goede discipline op te leggen, kunnen Franse ouders hun kinderen zelfbeheersing leren. Kinderen die al in het begin zelfcontrole leren, hebben geen medicijnen nodig om hun gedrag te beheersen. Dit kan een andere reden zijn waarom een holistische benadering goed werkt op Franse kinderen en waarom ADHD-diagnose in Frankrijk erg schaars is.

Enkele feiten over ADHD

ADHD is geen aandoening die exclusief is voor kinderen. Sommige mensen manifesteren symptomen in hun jeugd die doorgaan in de adolescentie en de volwassenheid. Hoewel hyperactiviteit vaak verbetert naarmate een kind ouder wordt, blijven problemen met focussen en ordenen en een slechte impulsbeheersing bestaan.

Volgens het National Institute of Mental Health (NIMH) kan ADHD worden veroorzaakt door verschillende factoren:

Genen
Roken, alcoholgebruik en drugsgebruik tijdens de zwangerschap
Blootstelling aan toxische metalen zoals lood
Laag geboorte gewicht
Hersenletsel

Om kinderen met ADHD en hun gezinnen te helpen, kunnen professionals in de geestelijke gezondheidszorg ouders opleiden zodat ze zich kunnen verhouden tot hun kinderen. Het volgen van opvoedvaardigheden, het leren van stressmanagementtechnieken en lid worden van een steungroep kan niet alleen nuttig zijn voor patiënten, maar ook voor hun familie, en hen in staat stellen om beter om te gaan met alledaagse problemen.

Bronnen:

CDC.gov

WakingTimes.com

NIMH.NIH.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hartaanvallen zijn dodelijker voor vrouwen omdat de traditionele geneeskunde hun symptomen niet herkent
Next De etherische olie die tegen angst werkt, verlicht artritis pijn en helpt bij het slapen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Minder suiker en meer vezels tegen depressie!

Luister naar dit artikel Voeding met een hoge glycemische index geeft meer risico op de ontwikkeling van een depressie. Vezels daarentegen spelen een beschermende rol! Steun Health Bytes: alleen via uw

Psychisch

Ontdek hoe je het beste uit je slaap kan halen

Luister naar dit artikel Productief zijn tijdens je slaap? Het kan! Ons brein zou zelfs gemaakt zijn om associatief, out of the box en zonder belemmeringen te denken tijdens onze

Psychisch

Het beste anti-depressivum komt uit de natuur

Luister naar dit artikel Groenten en fruit zijn niet alleen goed voor je lijf, ook je geest vaart er wel bij. Uit een grote Spaanse studie blijkt dat een gezond