Beter dan medicijnen: omega-3 essentiële vetzuren waarvan is vastgesteld dat ze van nature depressie behandelen

Beter dan medicijnen: omega-3 essentiële vetzuren waarvan is vastgesteld dat ze van nature depressie behandelen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het leven was onaardig tegen je, verraad verborgen achter bijna elke deur. Elke keer dat je door het frame van kansen stapt, zak je door de vloer. Je voelt je alsof je bent geboren in de verkeerde huid, misschien op de verkeerde plaats. Niemand kent de echte jij; niemand kent de geheimen die in je gezicht verborgen zijn. De neurale paden in je hersenen zijn bedraad voor teleurstelling, afwijzing en angst. Was er maar een manier om de verbindingen opnieuw op te bouwen, om je gedachten te laten zingen met optimisme en opgewektheid.

Therapeuten en artsen bevelen hetzelfde pad aan, een medicijn om de manier waarop uw hersenen serotonine gebruiken te veranderen. Je weet hoe de medicijnen je gevoel geven – gevoelloos voor de realiteit, afhankelijk van een steeds toenemende dosis. Was er maar een manier om de neurale verbindingen te herbouwen, om de hersenen in een opwaartse baan te bouwen. Verschillende onderzoeken wijzen op een natuurlijke oplossing genaamd omega-3-vetzuren.

Wat zijn omega-3-vetzuren?

Een traumatische ervaring of keten van teleurstellingen kan de hersenen in een staat van depressie brengen. Om het brein te helpen omgaan met de realiteit en opnieuw te bouwen, kun je het het beste voeden met specifieke voedingsstoffen die de voorwaarden scheppen voor genezing. Omega-3 vetzuren zijn vetmoleculen die worden verkregen uit specifiek voedsel. Deze meervoudig onverzadigde vetmoleculen zijn gezonde vetten die kunnen helpen het steeds veranderende en veerkrachtige brein te herbouwen. Degenen die hun depressie willen overwinnen en van hun medicatie af willen, moeten eerst een dieet zoeken dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Om goed te kunnen functioneren, vereist het menselijke zenuwstelsel grote hoeveelheden meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s). De hersenen kunnen serotonine niet efficiënt maken of gebruiken zonder de hulp van deze gezonde vetmoleculen. Eén zo’n meervoudig onverzadigd vet, eicosapentaeenzuur (EPA), is geconcentreerd in synaptische membranen in de hersenen en in het netvlies. Wetenschappers van het UCSF Benioff Children’s Hospital in Oakland ontdekten dat EPA de afgifte van serotonine uit presynaptische neuronen verhoogt door het verminderen van inflammatoire signaalmoleculen in de hersenen die bekend staan als prostaglandinen uit de E2-serie. Een ander gezond vet, docosahexaeenzuur (DHA), verhoogt de vloeibaarheid van het celmembraan in postsynaptische neuronen, waardoor serotoninereceptoren meer acceptatie van serotonine zelf krijgen. Het zenuwstelsel is opgebouwd uit PUFA’s en een laag dieet in deze vetten zorgt ervoor dat de fysiologische omstandigheden voor geestesziekten in stand worden gehouden. Een laag niveau van PUFA’s is gekoppeld aan aandachtstoornissen, angst, autisme, depressie en andere vormen van neurologische gebreken en geestesziekten.

Studies tonen aan dat meervoudig onverzadigde vetten helpen bij de behandeling van depressie

Hoewel de oorzaken van depressie gevarieerd en zeer verkeerd begrepen zijn, zijn er voedingsconstantes die kunnen helpen bij het creëren van een omgeving voor een gezond zenuwstelsel. Veel voorkomende symptomen van depressie zijn prikkelbaarheid, verlies van interesse in het leven, vermoeidheid, herkauwen en terugkerende gevoelens van verlies, wantrouwen, wrok en bitterheid. Hoewel de onderliggende problemen door het individu moeten worden aangepakt, vormen een ongezond brein en een slecht functionerend zenuwstelsel alleen de basis voor problematisch denken. Een meta-analyse gepubliceerd in de Annals of Neurology bleek dat het mediterrane dieet (rijk aan gezonde vetten) hielp bij depressie en cognitieve stoornissen. Een specifiek onderzoek dat twee PUFA’s onderzocht, vond dat een dieet rijk aan zowel arachidonzuur als EPA klinische symptomen van depressie kon verlichten. Hoge verhoudingen van zowel meervoudig onverzadigde vetten in plasma als erytrocytfosfolipiden waren gecorreleerd met minder ernstige depressiesymptomen.

Zeevruchten zoals makreel, zalm, tonijn, kabeljauwlever, haring, krill en forel bevatten allemaal hoge niveaus van PUFA’s. Lijnzaad, chiazaden en hennepzaden zijn geweldige plantaardige bronnen van meervoudig onverzadigde vetten. Het aantal mensen dat antidepressiva voorgeschreven krijgt, blijft groeien, maar geen van deze pillen richt zich op bepaalde symptomen of onderliggende voedingsdeficiëntie. Als het zenuwstelsel de bouwstenen mist die het nodig heeft om te functioneren, zal een medicijn niets repareren. Elk positief effect van de medicatie maskeert alleen onderliggende gebreken en verborgen emotionele wonden.

Bronnen:

SteadyHealth.com

ScienceDaily.com

NCBI.NLM.NIH.gov 1

NCBI.NLM.NIH.gov 2

OnlineLibrary.Wiley.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Gezondheid ALARM: Titaandioxide in onze voedselvoorziening verhoogt het risico op kanker en dementie, rapporteren wetenschappers
Next Is uw vochtinbrengende crème brandgevaarlijk? Onderzoekers zeggen dat stoffen met gedroogde verzachtende middelen in minder dan 20 seconden in brand vliegen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Ongelooflijke negatieve bijwerking van het nemen van de anticonceptiepil – plus 5 andere gezondheidsrisico’s onthuld

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Conclusie na 30 jaar: “We zijn er met zijn allen ingeluisd door de farmaceutische industrie”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat