Onderzoek vindt dat spirulina de bloeddruk verlaagt

Onderzoek vindt dat spirulina de bloeddruk verlaagt

Luister naar dit artikel

Spirulina is gemakkelijk een van de meest krachtige superfoods van de natuur. De blauwgroene microalgen staan hoog aangeschreven vanwege de indrukwekkende voedingswaarde en antioxiderende activiteit en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Terwijl de reguliere medische industrie voedsel blijft mijden als medicijn, blijft onderzoek aantonen dat spirulina (en veel andere planten) krachtige genezende effecten hebben. De wetenschap heeft keer op keer bewezen dat voedsel niet alleen mensen ziek maakt, maar dat het hen ook beter maakt. En toch blijft het medische dogma dicteren dat alleen medicijnen van Big Pharma genezend kunnen zijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Inderdaad, de oude geneeskunst heeft plaats gemaakt voor de moderne praktijk om winst te maken voor mensen. Maar veel gezondheidsfanaten nemen de leiding over hun welzijn door de kracht van een schoon dieet en krachtige, door onderzoek ondersteunde supplementen zoals spirulina te combineren.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene microalgen soort die van nature groeit in oceanen en zoute meren. Zoals Live Science het zegt, is spirulina in feite eetbaar vijvertuig dat al eeuwen door mensen wordt geoogst. Lang geleden, verzamelden de Azteken zelfs de goede dingen van Lake Texococo in centraal Mexico.

In het wild wordt spirulina in subtropische klimaten aangetroffen, maar met moderne technologie wordt het nu over de hele wereld gekweekt. De algen vormen microscopische “spiralen” naarmate het groeit. Deze spiralen hebben de neiging om bij elkaar te blijven, waardoor het vrij eenvoudig oogsten is. Gecombineerd met een uitstekende reeks gezondheidsvoordelen, is het geen wonder dat spirulina al honderden jaren wordt beschouwd als een medicinaal superfood.

In sommige culturen wordt spirulina nog steeds met de hand uit meren geperst en tot gedroogde cakes gevormd. Maar het gewaardeerde superfood is ook algemeen verkrijgbaar als voedingssupplement, meestal in poeder- of pilvorm. Spirulina in poedervorm kan worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en dranken; het wordt zelfs gebruikt als een natuurlijke kleurstof. Experts zeggen dat het nemen van slechts één tot drie gram spirulina per dag voldoende is om de geneeskracht van de algen te ervaren.

Lagere bloeddruk en meer

Zoals Natural Health 365 meldt, heeft recent onderzoek een van de meest ingrijpende toepassingen van spirulina aangetoond: profiteren van het cardiovasculaire systeem. Hoge bloeddruk (ook bekend als hypertensie) treft naar schatting een derde van de volwassenen in de Verenigde Staten.

Als een risicofactor voor de twee belangrijkste doodsoorzaken (hartaandoening en beroerte), is hypertensie een belangrijk gezondheidsrisico. Nu hebben wetenschappers ontdekt dat spirulina kan helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk.

In een onderzoek met diermodellen ontdekten onderzoekers dat spirulina de slagaders ontspant door “een proces gemedieerd door stikstofmonoxide te stimuleren”.

Zoals bronnen opmerken, zijn stoornissen in de metabolische processen gemedieerd door stikstofmonoxide gebruikelijk bij mensen met hypertensie – wat de effecten van spirulina bijzonder opmerkelijk maakt. Het team was zelfs in staat om de specifieke samenstelling in spirulina te bepalen die verantwoordelijk is voor deze hart-gezonde effecten.

“SP6 interageert met een belangrijke signaalroute bekend als PI3K / AKT. Deze interactie leidt tot de afgifte van stikstofmonoxide en, bijgevolg, een daling van de bloeddruk, “schreven de wetenschappers.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat spirulina kan helpen bij het bevorderen van een gezond bloedlipidenprofiel, het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen. De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van spirulina zijn ook goed gedocumenteerd. Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat spirulina kanker kan helpen voorkomen.

En bovendien heeft spirulina ook een indrukwekkend voedingsprofiel: het zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen en is ook een goede bron van eiwitten.

Ondanks wat mainstream medische shills willen dat je denkt, is voedsel echt medicijn. Inderdaad, als je je lichaam de voeding geeft die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren, kunnen er verbazingwekkende dingen gebeuren – en worden de giftige cocktails van Big Pharma irrelevant.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

Healthline.com

 slbp

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De link tussen kwik tandvullingen en chronische ziekte
Next 5 Effectieve hoestmiddeltjes die je thuis kunt maken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Oost ontmoet West: kunnen TCM en westerse geneeskunde ‘samenwerken’ om longkanker te verslaan?

Luister naar dit artikel De westerse geneeskunde is sterk afhankelijk van het gebruik van moderne medicijnen, die vaak synthetisch zijn en ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Aan de andere kant maakt traditionele

Natuurlijk

Studie: Magnesium beter om depressies te behandelen dan antidepressiva

Luister naar dit artikel Het Larner College of Medicine aan de Universiteit van Vermont voerde een studie uit die werd gepubliceerd in PLoS ONE en ontdekte dat slechts 248 mg

Natuurlijk

Natuurlijke verlichting voor carpaal tunnel syndroom

Luister naar dit artikel Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een van de meest voorkomende aandoeningen die de zenuwen in de hand aantasten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kan “het