Is je hart gezond? 10 tekenen van slechte gezondheid van het hart en een hartaanval

Is je hart gezond? 10 tekenen van slechte gezondheid van het hart en een hartaanval

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Hartgezondheid kan op elke leeftijd een probleem zijn, en met name wanneer er andere risicofactoren zijn zoals roken, obesitas of diabetes. Het is belangrijk dat we de symptomen van een slechte gezondheid van het hart leren identificeren, omdat dit niet altijd voor de hand ligt. In de films zien we mensen hun bordt vastgrijpen en op de grond vallen, maar hoe zit het met de meer subtiele symptomen die mogelijk aanwezig zijn voorafgaand aan de hartaanval? Hoe zit het met die mensen die geen pijn voelen tijdens een hartaanval?

Er zijn een aantal symptomen en deze komen verschillend voor bij iedereen, maar we hebben 10 belangrijke signalen vermeld dat u een arts moet raadplegen over uw hartgezondheid. Een eenvoudige check-up is voldoende om je gerust te stellen.

1. Ongemak op de borst. Dit is het meest voorkomende teken van hart-gevaar, volgens MedicineNet. Een geblokkeerde slagader kan gevoelens van beklemming, druk of pijn in uw borst veroorzaken. Dit ongemak kan komen en gaan, maar het duurt meestal langer dan een paar minuten. Als de pijn erg kort is of als je borst fysiek pijn doet bij aanraking, dan is het waarschijnlijk niet gerelateerd aan je hart, maar als je meer dan een paar minuten ernstige pijn op de borst of een beklemd gevoel hebt, kan dit een hartaanval zijn; bel 112.

2. Gastro-intestinale pijn. Misselijkheid, brandend maagzuur, indigestie en maagpijn kunnen allemaal symptomen van een hartaanval zijn, volgens WebMD, en komen vooral veel voor bij vrouwen. Als u zowel dit symptoom als alle andere op de lijst hebt of als u risico loopt op hartaandoeningen, zoek dan hulp.

3. Pijn in je linkerarm. Dit is een veel voorkomend symptoom van een hartaanval. De Hartstichting legt uit dat het zich gewoonlijk manifesteert als pijn die naar beneden straalt langs de linkerkant van je lichaam en in je arm.

4. Duizeligheid. Volgens Health.com zou je hulp moeten zoeken als je je plotseling bijzonder instabiel voelt, en je denkt niet dat het te wijten is aan honger of te snel opstaat. Dit kan een symptoom zijn van een plotselinge verlaging van de bloeddruk omdat uw hart niet werkt zoals het zou moeten.

5. Pijn in uw keel of kaak. Vergelijkbaar met de armpijn, wanneer gerelateerd aan de gezondheid van het hart, zou deze pijn in de borst moeten beginnen en naar boven en in uw keel en / of kaak moeten uitstralen. Als je kaakpijn en geen andere symptomen hebt geïsoleerd, evenals een laag risico op hartaandoeningen, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken – hoewel hartaanvallen zonder pijn op de borst kunnen voorkomen, volgens MedicineNet.

6. Plotselinge vermoeidheid of uitputting. Als je merkt dat je plotseling uitgeput bent door taken waar je eerder geen problemen mee had, zoals het meenemen van boodschappen uit de auto, zou je volgens Health.com een afspraak met je arts moeten maken om te praten over de gezondheid van het hart. Kortademigheid kan symptomatisch zijn voor hartproblemen. Als een van deze problemen plots en ernstig optreedt, kunnen ze een teken van een hartaanval zijn, vooral bij vrouwen.

7. Snurken. Normaal snurken is oké, maar ernstig snurken (hijgen, stikken of extreem hard) kan volgens WebMD een teken zijn van slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening die ervoor zorgt dat mensen gedurende korte periodes tijdens de slaap stoppen met ademen, en hoewel slaapapneu op zichzelf meestal niet levensbedreigend is, kan het heel wat extra belasting op het hart veroorzaken. Als u slaapapneu heeft en andere risicofactoren zoals obesitas, moet u met uw arts praten over manieren om uw risico op een hartaanval te verkleinen.

8. Zweten. Dit is een ander veel voorkomend symptoom van een hartaanval dat hand in hand gaat met beklemming op de borst, duizeligheid en kortademigheid. De Hartstichting adviseert dat als je meerdere symptomen ervaart en je bent in koud zweet uitgebroken, je een hartaanval hebt. Het is belangrijk op te merken dat deze zelfde symptomen ook een paniekaanval kunnen betekenen – die vaak wordt verward met een hartaanval terwijl deze plaatsvindt. Als diepe ademhalingen en andere veel voorkomende strategieën voor paniekaanvallen niet werken binnen de eerste minuut of twee, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.

9. Gezwollen voeten. Dit symptoom kan duiden op onderliggende hartproblemen, in plaats van echte hartaanvallen. Health.com legt uit dat wanneer het hart niet snel genoeg kan pompen, het bloed zich in de aderen ophoopt en een opgeblazen gevoel veroorzaakt. Hartfalen kan het ook voor de nieren moeilijker maken om extra water en natrium uit het lichaam te verwijderen, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel. Gezwollen voeten en enkels kunnen symptomatisch zijn voor een aantal ernstige aandoeningen, dus maak een afspraak met uw arts als dit op u van toepassing is.

10. Onregelmatige hartslag. Het is normaal dat je hartslag in snelheid varieert, volgens WebMD – dit is hoe we de zuurstof krijgen die we nodig hebben wanneer we fysiek actief zijn, of opgewonden zijn, of zelfs nerveus zijn. Maar als je vaak het gevoel hebt dat je hart overslaat of sneller klopt, praat dan met je dokter.

Het beste wat u kunt doen is preventieve maatregelen nemen; behoud van een gezond gewicht, dieet en levensstijl, stop met roken en ga regelmatig naar uw arts voor een snelle check-up. Het is echter ook belangrijk om de tekenen te herkennen dat uw hart onder stress staat en dat het van vitaal belang is dat u een hartaanval herkent. Hartaanvallen kunnen voor iedereen anders aanvoelen, dus het is nuttig om te weten wat de minder algemene symptomen zijn. Als het ooit gebeurt, hebt u slechts een paar minuten om te handelen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De meeste mensen weten niet het verschil tussen dementie en de ziekte van Alzheimer. Hier leest u hoe u uw risico op beide kunt verminderen
Next 5 snacks die ernstige ADHD, zenuwstelsel, bloed en nierschade veroorzaken

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De top 7 natuurlijke geneeswijzen voor kanker onthuld

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Vrees voor gezondheid triggert Zwitserse 5G Revolutie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

De superbacterie waar iedereen zo voor vreesde heeft de VS bereikt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat