Appel-extract kan de regeneratie van stamcellen bevorderen en de homeostase helpen handhaven

Appel-extract kan de regeneratie van stamcellen bevorderen en de homeostase helpen handhaven

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

In deze studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, onderzochten onderzoekers van de Sungkyunkwan University in Zuid-Korea het proliferatieve effect van appel-ethanol extract op uit menselijk vetweefsel verkregen mesenchymale stamcellen (ADSC’s) en uit mesenchymale stamcellen verkregen menselijke navelstrengbloed (CB-MSC’s). ). Ze identificeerden ook de mogelijke moleculaire mechanismen achter de gunstige effecten ervan.

Weefselregeneratie met behulp van volwassen stamcellen (ASC’s) heeft een aanzienlijk potentieel als een nieuwe behandeling voor vele degeneratieve ziekten.

Volgens eerdere studies heeft de leeftijd een negatieve invloed op de proliferatietoestand en het differentiatiepotentieel van ASC’s, wat wijst op een mogelijke beperking van hun potentieel therapeutisch gebruik.

De onderzoekers veronderstelden dat appelextract gunstige effecten op ASC’s zou kunnen hebben.
Door middel van 3- (4,5-dimethylthiazol-2-yl) -2,5-difenyltetrazoliumbromide en Click-iT 5-ethynyl-2? -Deoxyuridine flowcytometrie-assays, vonden ze dat appelextract de proliferatie van ADSC’s en CB- MSC’s bevorderde.

Appel-extract induceerde ook de stapsgewijze fosforylatie van p44 / 42 MAPK (ERK), zoogdierdoelwit van rapamycine (mTOR), p70 S6-kinase (p70S6K), S6-ribosomaal eiwit (S6RP), eukaryotische initiatie-factor (eIF) 4B en eIF4E in ADSC’s .
Bovendien induceerde appel-extract significant de productie van vasculaire endotheliale groeifactor en interleukine-6 in zowel ADSC’s als CB-MSC’s.

Voorbehandeling met PD98059, een specifieke ERK-remmer, remde de fosforylering van de mTOR / p70S6K / S6RP / eIF4B / eIF4E-route geïnduceerd door appel-extract.

De onderzoekers ontdekten dat door appelextract geïnduceerde proliferatie van ADSC’s onder serumvrije omstandigheden wordt gemedieerd door ERK-afhankelijke cytokineproductie.
Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat het gunstige effect van appel-extract op de proliferatie van ASC’s de beperking in hun therapeutische gebruik bij weefselregeneratie en onderhoud van stamcelhomeostase kan overwinnen.

Bronnen:

Lee J, Shin MS, Kim MO, Jang S, Oh SW, Kang M, Jung K, Park YS, Lee J. APPLE ETHANOL EXTRACT PROMOTES PROLIFERATION OF HUMAN ADULT STEM CELLS, WHICH INVOLVES THE REGENERATIVE POTENTIAL OF STEM CELLS. Nutrition Research. September 2016;36(9):925–936. DOI: 10.1016/j.nutres.2016.06.010


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Ongelooflijke negatieve bijwerking van het nemen van de anticonceptiepil - plus 5 andere gezondheidsrisico's onthuld
Next Bescherm uw lever tegen zware metalen en oxidatieve stress met Guduchi(hartvormig maanzaad)

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Voordelen van kurkuma blijken de groei van kankercellen te neutraliseren, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Het vermijden van de zon zal u veel sneller doden dan de zon omarmen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Goedgekeurde chemotherapie veroorzaakt als bijwerking tumoren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat