Ongelooflijke negatieve bijwerking van het nemen van de anticonceptiepil – plus 5 andere gezondheidsrisico’s onthuld

Ongelooflijke negatieve bijwerking van het nemen van de anticonceptiepil – plus 5 andere gezondheidsrisico’s onthuld

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De anticonceptiepil is al lang verkondigd als een van de meest innovatieve en belangrijke medicijnen ooit op de markt. Maar hoewel we het belang van reproductieve gezondheid erkennen, hebben we al lang zorgen over de bijwerkingen van dit populaire receptgeneesmiddel.

Artsen en wetenschappers kennen al jaren het scala aan gezondheidsproblemen en risico’s die worden opgelegd door orale anticonceptiva (dus u begrijpt dat wij ons evenveel zorgen maken over het laatste nieuws dat anticonceptiepillen worden onderzocht!).

Nu onthult nieuw onderzoek een verrassend nieuw neveneffect van ‘de pil’ die meisjes en vrouwen verder kan isoleren en uitdagen.

Vrouwen die een anticonceptiepil nemen, worstelen met ’emotionele erkenning’

Een team van onderzoekers uit Duitsland publiceerde onlangs een eye-opening paper in het peer-reviewed tijdschrift Frontiers in Neuroscience. Hun onderzoek, getiteld “Orale contraceptiva, een minder belangrijke, complexe emotieherkenning bij gezonde vrouwen”, leidde een groep gezonde vrouwen (42 van hen over orale anticonceptiva, 53 niet) via een emotionele herkenningstest.

Hoe goed zouden deze vrouwen de emoties van andere mensen kunnen identificeren, gebaseerd op complexe en genuanceerde sociale signalen en gezichtsuitdrukkingen?

De onderzoekers stelden vast dat “vrouwen met [orale anticonceptiva] inderdaad minder accuraat waren” – met een marge van ongeveer 10 procent – “bij de herkenning van complexe expressies dan vrouwen zonder [orale anticonceptiva] gebruik,” vooral met “moeilijk te herkennen” uitdrukkingen zoals trots en minachting.

Eenvoudiger emoties, zoals angst en geluk, bleken te worden bespaard door het door medicatie geïnduceerde toezicht.

Het idee dat het nemen van een dergelijk gewoon receptmedicijn de psychische gezondheid van een persoon negatief kan beïnvloeden, kan op het eerste gezicht verrassend zijn. Maar veel gegevens wijzen ook erop dat orale anticonceptiva het risico op depressie verhogen – die vrouwen vaker ervaren dan mannen.

Wat gebeurd er?

De leidende (en logische) hypothese is dat orale contraceptiva de geslachtshormonen van een vrouw veranderen, waardoor ze de neurologische eigenschappen van een gezond psychologisch profiel beïnvloeden.

Helaas is dat niet het enige wat de pil doet.

Alsof emotionele problemen niet verontrustend genoeg waren – bekijk deze 5 andere schadelijke bijwerkingen
Wereldwijd gebruiken meer dan 100 miljoen vrouwen (en meisjes) orale anticonceptiva – vaak tientallen jaren! We denken dat artsen beter werk moeten doen door duidelijk de negatieve bijwerkingen te verklaren die deze patiënten waarschijnlijk zullen tegenkomen.

Naast emotionele herkenningsmoeilijkheden en depressie, omvatten de meest voorkomende nadelige effecten en risicofactoren van de pil:

Gewichtstoename en afname van vetvrije massa
Verminder de seksdrive van een vrouw
Verhoogd risico op kanker, waaronder baarmoederhals-, borst-, lever-, eierstok- en endometriumkanker
Verhoogd risico op hartaandoeningen, waaronder beroerte, hartaanval, diepe veneuze trombose (bloedstolsels) en hoge bloeddruk
Hoofdpijn en migraine

Vrouwen moeten op de hoogte zijn van deze goed gedocumenteerde gevolgen van dit voorgeschreven medicijn. Ze moeten meer worden geïnformeerd over andere effectieve en betaalbare anticonceptiemogelijkheden die veiliger zijn en minder risico’s voor de fysieke en mentale gezondheid met zich meebrengen.

En in het licht van de nieuwe ‘mannelijke anticonceptiepil’ die door klinische onderzoeken racet, vragen we artsen dezelfde due diligence ook te geven aan mannelijke patiënten.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Colloïdaal zilver gemaakt met ghanera-extract heeft antikanker- en antimicrobiële eigenschappen - studie
Next Appel-extract kan de regeneratie van stamcellen bevorderen en de homeostase helpen handhaven

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Depressieve mensen komen massaal hun bed uit dankzij Pokemon Go

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Alles wat we weten over de behandeling van depressie, klopt niet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

COVID-19 en geestelijke gezondheid: de “impopulaire” waarheid

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat