Flavanoïden in Chinese kalotjespet kunnen de botmineralisatie verbeteren

Flavanoïden in Chinese kalotjespet kunnen de botmineralisatie verbeteren

Luister naar dit artikel

In deze studie onderzochten onderzoekers van de Johannes Gutenberg Universiteit van Mainz in Duitsland het effect van twee flavanoïden op de mineralisatie van primaire menselijke osteoblasten na hun inkapseling in amorfe calciumpolyfosfaat (Ca-polyP) microdeeltjes. De resultaten van hun studie werden gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De onderzoekers gebruikten baicalin (baicalein 7-O-B-d-glucuronzuur) en hun aglycon, baicalein (5,6,7-trihydroxyflavone) voor het onderzoek.

Ze verkregen de twee flavonoïden uit de wortelextracten van Chinese kalotjespet (Scutellaria baicalensis), een plant die wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Beide flavonoïden zijn niet-toxisch voor cellen met concentraties lager dan 3 mcg / ml. De onderzoekers gebruikten primaire menselijke osteoblasten (phOSB) voor in vitro experimenten.

Ca-polyP-deeltjes met een stoichiometrische P: Ca-verhouding van 1: 2 worden normaal gesproken afgebroken door cellulaire alkalische fosfatase (ALP) in orthofosfaat en gebruikt voor de vorming van bothydroxyapatiet.

De onderzoekers meldden dat flavon-beladen Ca-polyP microdeeltjes werden opgenomen door phOSB, wat resulteerde in de accumulatie van polyP rond de kernen en de vorming van intracellulaire vesikels die ALP bevatten.
Door fosfolipase C te activeren, veroorzaakte baicalin / baicalein een toename van intracellulair calcium [Ca2 +] i, dat werd versterkt na inkapseling in Ca-polyP.

Beide flavonoïden, ofwel alleen of geassocieerd met Ca-polyP-microdeeltjes, reguleerden de expressie van het osteoblastcalcium effluxkanaal en het plasmamembraan Ca2 + -ATPase op.

Beide flavonoïden induceerden ook de expressie van ALP, dat botmineralisatie bevordert, maar alleen in de Ca-polyP-microdeeltjes-geassocieerde vorm. Ca-polyP zonder flavonen induceerde ook ALP-expressie.

De onderzoekers zagen een opmerkelijk verbeterde botmineralisatie.

Op basis van deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat de baicaline / baicalein ingekapseld in Ca-polyP microdeeltjes de botmineralisatie verbetert en de twee flavonen goede componenten zijn van nutriceuticals voor preventie van osteoporose of botimplantaten.

Bronnen:

Wang X-H, Guo Y-W, Tolba E, Kokkinopoulou M, Wiens M, Schröder HC, Müller WE. TWO-ARMED ACTIVATION OF BONE MINERAL DEPOSITION BY THE FLAVONES BAICALIN AND BAICALEIN, ENCAPSULATED IN POLYPHOSPHATE MICROPARTICLES. The American Journal of Chinese Medicine. 2017;45(03):533–555. DOI: 10.1142/s0192415x1750032x

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wist je dat vrij verkrijgbare medicijnen voor verkoudheid je hart kunnen schaden?
Next Zilver vullingen veroorzaken neurologische, urologische, fertiliteits- en nierproblemen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Blootstelling aan BPA tijdens zwangerschap gekoppeld aan slechte longfunctie bij kinderen

Luister naar dit artikel Zwangere vrouwen die worden blootgesteld aan hogere niveaus van de vaak gebruikte chemische bisfenol A (BPA) hebben meer kans op kinderen die lijden aan piepende ademhaling

Onderzoek

Doorbraak: Eenvoudige bloedtest kan kanker al in vroeg stadium opsporen

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben een bloedtest ontwikkeld, die kanker al kan opsporen nog voor er symptomen zijn en zelfs kan vaststellen waar in het lichaam de kanker zich

Onderzoek

Studie suggereert waarom de meeste rokers geen longkanker krijgen

Luister naar dit artikel Het roken van sigaretten is overweldigend de belangrijkste oorzaak van longkanker, maar slechts een minderheid van de rokers ontwikkelt de ziekte. Een studie geleid door wetenschappers