Schokkende cocktail van giftige chemicaliën en pesticiden in het wereldwijde garnalenaanbod

Schokkende cocktail van giftige chemicaliën en pesticiden in het wereldwijde garnalenaanbod

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het grillseizoen is hier, maar misschien wilt u er toch nog wel twee keer over nadenken voordat u deze zomer een paar garnalen gaat bereiden – die smakelijke schaaldieren kunnen giftig zijn. Wetenschappers die rivieren in het Verenigd Koninkrijk bestuderen, zeggen dat elke steekproef van garnalen die ze hebben onderzocht, positief bleek voor cocaïne en lidocaïne. Andere medicijnen, zoals ketamine en opioïden, werden ook gevonden in de garnaal. Veel van de onderzochte schelpdieren zijn ook positief getest op pesticiden die in het Verenigd Koninkrijk zijn verboden en andere potentieel gevaarlijke chemicaliën.

Maar het Verenigd Koninkrijk is niet de enige plaats vol met door drugs aangetaste garnalen. Met drugs vervuilde schaaldieren worden een internationaal probleem. Schaaldieren kopen duidelijk geen eigen cocaïne, en zoals wetenschappers uitleggen, is de plotselinge opleving van besmette zeecreanten nog een teken dat mensen het milieu vervuilen.

Cocaïnegarnalen en garnalen met pesticiden

Wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk hebben zojuist onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research, dat laat zien hoe slecht vervuilde lokale rivieren werkelijk zijn. Zoetwatergarnalen werden verzameld op 15 verschillende locaties langs vijf Suffolk County-rivieren. Suffolk County is een landelijk gebied ten noorden van Londen.

De onderzoekers zeggen dat de medicijnen hoogstwaarschijnlijk door menselijke consumptie het ecosysteem binnendrongen.

In een persbericht zei co-auteur Leon Barron over de bevindingen: “Een dergelijk regelmatig voorkomen van illegale drugs in het wild was verrassend. We kunnen verwachten dat we deze zullen zien in stedelijke gebieden zoals Londen, maar niet in kleinere en meer landelijke stroomgebieden. De aanwezigheid van pesticiden die al lang in het Verenigd Koninkrijk zijn verboden, vormt ook een bijzondere uitdaging, aangezien de bronnen hiervan onduidelijk blijven. ”

Studieleider Dr. Thomas Miller voegt eraan toe dat, hoewel de gedetecteerde concentraties van verontreinigingen relatief laag waren, ze “in staat waren om verbindingen te identificeren die mogelijk van belang zijn voor het milieu en cruciaal, wat een risico zou kunnen vormen voor dieren in het wild.”

De wetenschappers zeggen dat ze niet in staat waren om tot conclusies te komen over welke effecten drugs- en pesticidenverontreiniging zal hebben op garnalen (en de dieren die ze opeten). Men kan echter vermoeden dat regelmatige blootstelling aan gevaarlijke verontreinigingen zoals deze, zelfs in kleine hoeveelheden, waarschijnlijk niet goed is. Pesticiden kunnen vooral schadelijk zijn voor kwetsbare mariene milieus – en krachtige medicijnen zoals cocaïne, ketamine en opioïden zullen waarschijnlijk ook geen gunsten in het wild aan dieren doen.

Wereldwijde besmetting met schaaldieren

De aanwezigheid van al deze verontreinigende stoffen in landelijke wateren moet zeer zorgwekkend zijn, vooral gezien het feit dat er overal ter wereld verontreinigde schaaldieren zijn toegenomen.

Zoals Business Insider meldt, zijn sporen van medicijnen aangetroffen in schelpdieren geoogst uit het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Amerikaanse studies hebben ook aangetoond dat blootstelling aan deze medicijnen, zelfs in kleine hoeveelheden, schadelijk kan zijn voor het zeeleven.

Vorig jaar ontdekten wetenschappers dat mosselen die uit de omgeving van Seattle werden gehaald, vol zitten met oxycodon, antidepressiva en chemotherapie. Wetenschappers beweerden dat de mosselen zich voedden met besmet menselijk afval.

“Je zou geen mosselen willen verzamelen (en eten) uit deze stedelijke baaien,” zei studie co-auteur Andy James in een persbericht op het moment.

Alsof het mariene leven niet genoeg gevaar loopt door giftige pesticiden en schadelijke drugs, is plastic een ander belangrijk probleem dat de oceanen en rivieren bedreigt.

Terwijl zeevruchten vaak worden geprezen vanwege de voordelen voor de gezondheid, wordt het steeds duidelijker dat veel ervan echt niet veilig is. Dankzij slechte milieupraktijken en escalerend drugsgebruik zijn onze waterwegen mogelijk nooit meer hetzelfde.

Bronnen:

BigLeaguePolitics.com

BusinessInsider.com

Newsweek.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Als u niet genoeg slaap krijgt, versnelt u hersenschade in verband met de ziekte van Alzheimer, waarschuwen onderzoekers
Next Denk je dat je kinderen 'te snel' opgroeien? Chemische stoffen in tandpasta kunnen de reden zijn

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Grote MANIPULATIE: Bedrijfsvoedselreuzen zetten uw voedselverslaving om in grote winst

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

81% van de vrijwilligers in de klinische proef lijdt aan reacties op het COVID-19-vaccin van CanSino Biologics

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Vitamine B17 verboden omdat het kanker geneest!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat