Zonnebeschermingschemicaliën worden uiteindelijk opgenomen in uw bloedbaan, aldus Studie

Zonnebeschermingschemicaliën worden uiteindelijk opgenomen in uw bloedbaan, aldus Studie

Luister naar dit artikel

In een kleine nieuwe studie gepubliceerd in JAMA, ontdekten wetenschappers dat sommige van de actieve ingrediënten in zonnebrandmiddelen worden opgenomen in het lichaam en in de bloedbaan.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Het is normaal gezien niet de taak van de FDA om gegevens te verstrekken,” zegt Dr. Theresa Michele van de FDA, “maar we vonden dit zo belangrijk dat we naar buiten gingen en een pilotstudie deden om hier onderzoek over te beginnen.”

Oregonlive.com meldt: Zonnebrandcrème, waarvan men lange tijd geloofde, dat het voornamelijk in je huidweefsel blijft zitten, waar het de kankerverwekkende schittering van de zon blokkeert. Maar een kleine klinische proef met 24 mensen heeft nu aangetoond dat “vier van de meest voorkomende zonfiltrerende moleculen op de markt” in het lichaam absorberen en het in de bloedbaan terecht komt.

“Nu, geen paniek en je tubes weggooien,” schrijft Megan Molteni voor Wired. “Er is nog geen bewijs dat die moleculen iets schadelijks in het lichaam doen. Maar de onthulling zal ernstige gevolgen hebben voor fabrikanten van zonnebrandcrème in de toekomst, en kan veranderen welke opties je zult vinden op de drogisterijplanken voordat het jaar voorbij is. ”

De reden waarom sommige producten op korte termijn van de markt kunnen worden gehaald?

Uit de nieuwe studie: “De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft aanwijzingen gegeven dat actieve bestanddelen van zonnebrand met systemische absorptie van meer dan 0,5 ng / ml … niet-klinische toxicologische beoordeling moeten ondergaan, inclusief systemische carcinogeniteit en aanvullende ontwikkelings- en reproductiestudies.”

Uit het nieuwe voorlopige onderzoek bleek dat de absorptie inderdaad groter is dan de aanbevolen limiet van de FDA. En de follow-up “beoordeling” zal enige tijd duren.

Voor alle duidelijkheid: er zijn geen aanwijzingen dat de producten die helpen bij het voorkomen van huidkanker, verschillende soorten kanker of andere problemen veroorzaken. Er is geen dergelijk onderzoek gedaan. De auteurs van de kleinschalige studie wijzen op: “Deze resultaten geven niet aan dat individuen zich zouden moeten onthouden van het gebruik van zonnebrandmiddelen.”

“Er is misschien niets, en dat zou geweldig zijn”, zei de UC San Francisco dermatoloog Kanade Shinkai. “Maar het probleem is dat we het gewoon niet weten.”

Bekijk de studie.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Alkalisch water doodt kanker- Hier is hoe het te maken (video)
Next De medicijnen op recept van Big Pharma vormen een bedreiging voor de mensheid: door overmatig gebruik van antibiotica hebben we nu te maken met dodelijke superbugs

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

ONweerlegbaar bewijs: mRNA COVID-prik veroorzaakt vaat- en orgaanschade

Luister naar dit artikel We hebben al hard bewijs dat de mRNA-COVID-injecties de vasculaire gezondheid kunnen schaden – inderdaad, cardiovasculaire problemen zoals hartontsteking (myocarditis, pericarditis) worden vermeld als nadelige effecten

Onderzoek

Meer slecht nieuws voor wie van light drankjes houdt

Luister naar dit artikel Wie regelmatig light frisdrank drinkt, zou drie keer zo veel risico lopen op dementie, waarschuwen wetenschappers van de Universiteit van Boston. Ook het risico op een

Onderzoek

(Studie) Vasten zou kunnen helpen tegen symptomen MS

Luister naar dit artikel Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze