De medicijnen op recept van Big Pharma vormen een bedreiging voor de mensheid: door overmatig gebruik van antibiotica hebben we nu te maken met dodelijke superbugs

De medicijnen op recept van Big Pharma vormen een bedreiging voor de mensheid: door overmatig gebruik van antibiotica hebben we nu te maken met dodelijke superbugs

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Antibiotica werden in eerste instantie ontwikkeld om mensenlevens te redden van dodelijke infecties en ziekten. Maar extreem overmatig gebruik door de landbouwindustrie heeft geleid tot het verschijnen van voor antibiotica resistente superbugs die niet kunnen worden behandeld.

Sinds Alexander Fleming penicilline tegenkwam in 1928, hebben het en andere antibiotica vele levens gered van ziekten zoals cholera, meningitis en tuberculose. Hun effectiviteit leidde er echter toe dat veel gezondheidswerkers antibiotica te veel voorschrijven zonder na te gaan of de behandeling het micro-organisme dat de ziekte veroorzaakt zou beïnvloeden.

Antibiotica discrimineerden hun doelen niet. Ze zouden elke microbe die ze tegenkwamen verwijderen, inclusief de goede bacteriën die in de darm leven.

Het microbioom van de menselijke darm kon op zichzelf niet herstellen van de verwoestende effecten van antibiotica. Het had de hulp nodig van zijn gastheer, die zijn of haar inname van gezonde bacteriën moest verhogen.

De meeste gezondheidswerkers zouden niet in staat zijn om hun patiënten het juiste advies te geven over het herstellen van de populatie van goede bacteriën in de darmen. Hun training dekt niet hoe het natuurlijke bacteriële ecosysteem in het lichaam opnieuw opgebouwd kan worden.

Overmatig gebruik van antibiotica creëerde superbacteriën die antibacteriële middelen zouden kunnen weerstaan

Naast het schaden van goede bacteriën, zorgden antibiotica ook voor de opkomst van schadelijke bacteriën die zich aanpasten om de effecten van antibacteriële middelen te weerstaan. Zelfs het verhogen van de dosering van bestaande antibiotica of het creëren van nieuwe behandelingen slaagde er niet in vooruitgang te boeken tegen deze gemuteerde ‘superbacteriën’.

Het toenemend aantal antibioticaresistente bacteriestammen hebben professionals in de gezondheidszorg gedwongen om laatste lijn antibiotica vaker voor te schrijven. Die medicijnen moesten als laatste-resort-behandelingen worden gebruikt om te voorkomen dat bacteriën resistent tegen hen zouden worden. Maar ze werden nu gebruikt om te proberen het tij van medicijnresistente ziekten te keren, in ieder geval totdat ze ook niet meer effectief zijn.

Alleen al in de Verenigde Staten worden elk jaar meer dan twee miljoen gevallen van antibiotica-resistente ziekten gemeld. Meer dan twee procent van die patiënten zou sterven aan hun infecties. Over de hele wereld is het totale dodental nu 700.000 – en stijgende.

Door de verspreiding vansuperbacteriën hebben volksgezondheidsautoriteiten hun bezorgdheid uitgesproken over een ‘post-antibiotica-wereld’. In 2050 zouden drugbestendige versies van bacteriële ziektes zoals longontsteking en urineweginfecties miljoenen mensen elk jaar kunnen doden.

De meeste antibiotica worden gebruikt in fabrieksboerderijen die worden gerund door de veehouderij

De overpresentatie van farmaceutische antibiotica heeft bijgedragen aan het verschijnen van superbacteriën. Maar de grootste boosdoener van overmatig gebruik van antibiotica blijkt de vee-industrie te zijn.

Om voldoende dierlijke producten te leveren voor de groei van menselijke populaties, kwamen ze met het concept van bio-industrie, waar ze grote aantallen vleeskuikens en ander vee in afgesloten gebieden grootbrengen. De combinatie van overbevolking, krappe ruimtes en onhygiënische omstandigheden maakte fabrieksboerderijen de perfecte broedplaatsen voor bacteriën.

De veehouderij misbruikte antibiotica op twee manieren. Ten eerste hebben ze lage doses antibiotica toegediend aan alle dieren om te voorkomen dat epidemieën uitbreken en al het vee wegvagen. Ten tweede deden ze dat om de dieren aan te moedigen heel snel op gewicht te komen.

Het overmatig gebruik van antibiotica in fabrieksboerderijen zorgde voor de mutatie van overlevende bacteriën in resistente geneesmiddelen. Deze antibioticaresistente microben besmetten vleesproducten, goed voor de 55 miljoen gevallen van salmonella, listeria en andere door voedsel overgedragen ziekten die elk jaar worden gemeld.

De beste manier om deze antibioticaresistente superbacteriën te vermijden, is om een plantaardig dieet te volgen. Wees grondig in het wassen en koken van rauw voedsel. Elk gewenst dierlijk product moet worden verkregen van biologische boerderijen die hun dieren op natuurlijke wijze hebben grootgebracht op weiden zonder antibiotica te gebruiken.

Bronnen:

FoodRevolution.org

CDC.gov


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Zonnebeschermingschemicaliën worden uiteindelijk opgenomen in uw bloedbaan, aldus Studie
Next Als u niet genoeg slaap krijgt, versnelt u hersenschade in verband met de ziekte van Alzheimer, waarschuwen onderzoekers

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

5 kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers die uw risico op kanker verhogen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Maagzuurmedicijnen gekoppeld aan dodelijke hart en nierziekte, maagkanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Geneesmiddelen belangrijkste oorzaak van vergiftigingen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat