Studie: Het inademen van zeelucht is goed voor de gezondheid

Studie: Het inademen van zeelucht is goed voor de gezondheid

Luister naar dit artikel

Het inademen van zeelucht helpt mee om kanker te bestrijden, maar ook om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Dat is gebleken uit onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wetenschappers wijzen op de voordelige effecten van wat ze zee nevel noemen: zeewater verneveld door golfslag. Die nevel bevat door algen en bacteriën geproduceerde stoffen die voordelig zijn voor de gezondheid.

“Wanneer je zeelucht inademt, neem je deze stoffen op in je lichaam”, geeft de universiteit aan.

In het lab is gekeken naar de effecten op longkankercellen. Hieruit kwam naar voren dat zeelucht de werking remt van een gen dat een cruciale rol speelt bij longkanker en het cholesterolgehalte.

“Eerdere studies toonden aan dat longkankercellen afsterven en dat de cholesterol daalt wanneer we dit gen afremmen”, aldus onderzoeker Jana Asselman.

“Nieuwe potentiële kankertherapieën en de laatste generatie cholesterolremmers werken in op ditzelfde gen. Nu we weten dat ook zeelucht de werking van dit gen afremt, kunnen we verwachten dat zeelucht een gelijkwaardig positief effect kan hebben op de gezondheid.”

Zee nevel

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) beoordeeld de resultaten als ‘mogelijk interessant’, maar is terughoudend.

“Het nieuws wordt gebracht alsof zeelucht kan voorkomen dat je kanker krijgt”, maar die conclusie is op basis van deze studie te kort door de bocht. Er is met zeespray getest op kankercellen op schaaltjes in het lab. Voordat zoiets echt werkt ben je honderd stappen verder. Er wordt nu gekopt: zeelucht goed tegen kanker. Maar op basis van zo’n labstudie kun je dat natuurlijk helemaal niet zeggen.”

De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Scientific Reports. De onderzoekers gaan nu proberen te achterhalen welke stoffen in de zeelucht deze effecten veroorzaken.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vaccinatie Schandaal: gelekt vertrouwelijk document onthuld 36 baby's dood na dit vaccin!
Next Genetisch gemodificeerde kippen leggen eieren met medicijn tegen kanker

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De luchtvaartmaatschappij zegt dat ze mensen niet zullen laten vliegen als ze niet zijn ingeënt

Luister naar dit artikel Qantas, de toonaangevende Australische luchtvaartmaatschappij, heeft aangekondigd dat het passagiers niet zal toestaan om op internationale vluchten te vliegen, tenzij ze documenten kunnen overleggen waaruit blijkt

Onderzoek

Nadat geschat 440.000 Amerikanen overleden, geven de reguliere media en Big Tech eindelijk toe dat hydroxychloroquine werkt

Luister naar dit artikel Nu het veel te laat is voor de bijna een half miljoen mensen in Amerika die al zijn overleden na een positieve test op het Wuhan-coronavirus

Onderzoek

Fluitekruid als medicijn tegen kanker

Luister naar dit artikel De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gaan van fluitekruid de basis voor een medicijn tegen kanker maken. De wortel van het onkruid bevat de stof podofyllotoxine,