Heeft u een vitamine B-tekort? Symptomen om op te letten

Heeft u een vitamine B-tekort? Symptomen om op te letten

Luister naar dit artikel

Er zijn verschillende soorten vitamine B die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het hebben van onvoldoende hoeveelheden van deze stof kan uw lichaam aanzienlijk beïnvloeden. Het is echter belangrijk op te merken dat tekorten in specifieke soorten vitamine B zich mogelijk niet op vergelijkbare manieren manifesteren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Om u te helpen identificeren of u een tekort heeft aan een vorm van vitamine B, zijn hier de tekenen en symptomen waar u op moet letten, evenals enkele belangrijke informatie over deze voedingsstoffen.

Vitamine B12

Van de verschillende soorten B-vitaminen, staat vitamine B12, ook bekend als cobalamine vanwege het kobaltgehalte, Vitamine B12 lijkt de belangrijkste te zijn. Het is noodzakelijk voor een breed scala aan functies, waaronder de productie van rode bloedcellen, neurologische functie, DNA-synthese en het handhaven van de gezondheid van het hart. Om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen, moet u de consumptie van vis, vlees, gevogelte, eieren, orgaanvlees of voedingsgist verhogen. Een ander belangrijk aspect om te overwegen is dat deze vitamine wordt vrijgegeven uit voedsel met behulp van maagzuur en spijsvertering. Dit betekent dat een personen die lijden aan een slechte spijsvertering onvoldoende niveaus van deze vitamine kunnen hebben, hoewel ze voldoende vitamine B12-rijke voedingsmiddelen consumeren.
Enkele manieren waarop vitamine B12-tekort zich kan manifesteren, zijn onder andere:

– Vermoeidheid
– Zwakke spieren
– Constipatie en slechte eetlust
– Gevoelloosheid of tintelingen in handen en voeten
– Slecht geheugen of concentratie problemen
– Zweertjes in de mond

Vitamine B6

Vitamine B6 is een belangrijke voedingsstof voor mensen die last hebben van misselijkheid en ochtendmisselijkheid. Daarom is het een veelvoorkomend onderdeel geworden van misselijkheidsmedicatie op recept. Deze vitamine is ook belangrijk voor het afbreken van eiwitten, koolhydraten en lipiden, evenals voor het stimuleren van het immuunsysteem. Daarnaast is vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, betrokken bij het handhaven van de functies van de hersenen en de rest van het zenuwstelsel. Het is noodzakelijk voor de productie van hormonen en neurotransmitters, waaronder serotonine, norepinefrine en melatonine. Degenen die een tekort hebben aan deze vitamine kunnen tekenen vertonen zoals:

– Gebarsten hoeken van de mond
– Gezwollen tong
– Depressie
– Verwarring
– Zwak immuunsysteem
– Prikkelbaarheid

Vitamine B1

Thiamine, of beter bekend als vitamine B1, is essentieel voor cellulaire gezondheid en energieproductie, omdat het betrokken is bij de afbraak van glucose, aminozuren en lipiden, evenals de groei en ontwikkeling van cellen. Het speelt ook een cruciale rol bij het behoud van de zenuw-, spier- en hartfunctie. Vitamine B1 kan worden verkregen uit verschillende voedselbronnen. Fruit lijkt echter minder thiamine te bevatten in vergelijking met vlees en zeevruchten. Hoewel het niet erg gebruikelijk is dat mensen een vitamine B1-tekort hebben, kunnen degenen die het wel hebben de volgende tekenen en symptomen vertonen:

– Gewichtsverlies
– Verwarring
– Cognitieve problemen
– Zwakke spieren
– Cardiovasculaire problemen

Vitamine B2

Net als vitamine B1 speelt riboflavine aka vitamine B2 ook een belangrijke rol bij de energieproductie en de cellulaire gezondheid. Het kan functioneren als een antioxidant en naast andere B-vitamines werken om vetten, medicijnen en steroïden af te breken, aminozuren om te zetten in vitamines en ontstekingen te reguleren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstof zijn eieren, orgaanvlees, champignons, rundvlees, gevogelte en groene groenten. Als u niet over voldoende hoeveelheden van riboflavine beschikt, kunt u symptomen krijgen zoals:

– Lage niveaus van schildklierhormoon
– Huidaandoeningen
– Zwelling van de mond en keel
– Gebarsten lippen
– Haaruitval
– Onvruchtbaarheid
– Rode, jeukende ogen of staar
– Leverproblemen
– Zenuwstelselaandoeningen
– Anemie

Vitamine B3

Niacine of vitamine B3 is belangrijk voor de productie van cellulaire energie en het behoud van de hersenfunctie. Het is ook belangrijk om voldoende vitamine B3 te krijgen, vooral als u lijdt aan metabole aandoeningen zoals diabetes en obesitas, omdat het betrokken is bij de regulatie van cholesterol- en triglycerideniveaus. Bovendien is deze voedingsstof essentieel voor het behoud van een gezonde huid en het verlichten van artritis pijn. Net als andere B-vitaminen, kan niacine worden verkregen uit pluimvee, rundvlees en zeevruchten.Mensen met vitamine B3-tekort kunnen de volgende tekenen en symptomen vertonen:

– Cognitieve problemen
– Vermoeidheid
– Depressie
– Hoofdpijn
– Huidaandoeningen
– Diarree

Vitamine B9

Foliumzuur is een populaire voedingsstof voor zwangere vrouwen, omdat het het risico op neurale buisdefecten bij zich ontwikkelende baby’s kan verminderen. Deze voedingsstof is ook belangrijk voor de productie van cellen, vooral bloedcellen, DNA, RNA en aminozuren. In tegenstelling tot andere B-vitaminen komt folaat meer voor in plantaardige producten zoals groene bladgroenten, fruit en noten. Het is echter nog steeds te vinden in vlees, zeevruchten, gevogelte en eieren. Sommige symptomen die u kunt vertonen als u lijdt aan vitamine B9-tekort zijn de volgende:

– Anemie
– Zwakheid
– Slechte concentratie
– Stemmingswisselingen
– Hoofdpijn
– Zweertjes in de mond
– Veranderingen in huid, haar of nagels

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Genetisch gemodificeerde kippen leggen eieren met medicijn tegen kanker
Next Zonnebrandcrème vermoord mensen; Wetenschappers zeggen nu dat zonlichtgebrek dodelijk is, waardoor tientallen jaren van propaganda door de giftige zonnebrandindustrie van tafel wordt geveegd!

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Met deze oefeningen krijg je steviger borsten

Luister naar dit artikel Stevige borsten die de zwaartekracht tarten is de droom van elke vrouw. Maar met de leeftijd, wordt deze droom steeds zwakker gezien de werkelijkheid niet zo

Natuurlijk

VERNIETIG KANKERCELLEN IN 42 DAGEN: DEZE BEROEMDE OOSTENRIJKSE’S JUS GENAS MEER DAN 45.000 MENSEN AAN KANKER EN ANDERE ONGENEESLIJKE ZIEKTES! (RECEPT)

Luister naar dit artikel Een Oostenrijks staatsburger, Rudolf Brojs, zocht zijn hele leven naar de beste alternatieve genezing van kanker, en hij was uiteindelijk succesvol. Zijn bijzondere sap zal u immuunsysteem versterken,

Natuurlijk

5 dingen over watermeloen die je waarschijnlijk nog niet wist

Luister naar dit artikel Watermeloen is een fruit, dat erg populair is bij een hoop personen vanwege de zoete smaak en omdat het erg verfrissend is, wat komt door de