Eeneiige tweeling overleeft door elkaar te knuffelen

Eeneiige tweeling overleeft door elkaar te knuffelen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De tweeling in de buik van Vicky Plowright had slechts vijftig procent kans om te overleven, omdat ze in dezelfde vruchtzak groeiden, maar een knuffel redde hen het leven.

Tijdens de tien weken echo kwam Vicky erachter dat ze een tweeling kreeg, die bovendien in dezelfde vruchtzak zat. Slechts nieuws, aangezien de kans dan groot is dat ze elkaar verstikken met hun navelstreng. “Ik was hysterisch en belde direct mijn man. Ik had geen idee wat er zou gaan gebeuren.”

Maar een klein wonder geschiedde. “Tot onze grote verbazing zagen we op de twaalf weken echo dat ze elkaar knuffelden en elkaars hand vasthielden,” vertelt Vicky. “Ze hielden elkaar in leven. Door hun knuffel konden de navelstrengen niet verstrikt raken.”

Nog een week later was te zien hoe de navelstreng van de ene baby zachtjes rond de andere draaide, waardoor ze nog stiller en dichter tegen elkaar aan kwamen te liggen en de kans nog kleiner werd dat het mis zou gaan.

Na 32 weken beviel Vicky van piepkleine, maar gezonde jongetjes. “Ze zijn de beste vrienden. Nog voor ze de wereld leerden kennen, kenden ze elkaar. Samen opgroeien in zo’n kleine ruimte geeft hen een speciale band voor de rest van hun leven.”

https://www.youtube.com/watch?v=Dwo0W_qbsC4

Bron(nen):   The Independent


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Oma vertelt hoe haar tumor enorm is gekrompen na het nemen van cannabisolie. Zelfs de wetenschap is nu geïnteresseerd
Next Na overdosis drop: “Mijn spieren vielen een voor een uit”

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Blijvende herseneffecten van COVID-19 staan gelijk aan decennia van veroudering

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Beleidsmaker: “Kanker is schimmel die je uit je lichaam kunt spoelen met baking soda”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Kerstversieringen van zoutdeeg kunnen dodelijk zijn voor huisdieren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat