Met deze kruiden kun je fibromyalgie op een natuurlijke manier behandelen!

Met deze kruiden kun je fibromyalgie op een natuurlijke manier behandelen!

Luister naar dit artikel

Misschien is de term fibromyalgie niet bekend bij velen van jullie. Daarom hier een korte omschrijving van deze aandoening: Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziektebeeld. Kenmerkend zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit, overbelasting of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Fibromyalgie is een vreselijke ziekte die vaak lastig gediagnosticeerd kan worden. Constante spierpijn en vermoeidheid zijn nare effecten die het syndroom met zich mee brengt en relatief gezien komt dit syndroom vaak voor, vooral onder de vrouwen.

Cayenne peper
Cayenne peper is een van de kruiden waarmee je fibromyalgie kan behandelen. Cayenne peper bevat namelijk de stof Capsaïcine, een natuurlijke pijnstiller! Veel crèmes om spierpijn te verlichten bevatten deze stof ook. Door een kopje thee van cayenne peper te zetten kun je de pijnen die je ervaart door fibromyalgie of door gewoon spierpijn sterk verlichten.

Meng hiervoor 1 theelepel cayenne peper in een glas heet water en drink deze thee langzaam op. Neem hier een aantal uur de tijd voor, want teveel cayenne peper in een keer binnen krijgen, kan zorgen voor irritatie van spijsvertering

Sint-janskruid
Het Sint-janskruid is ook een kruid waarmee fibromyalgie mee behandeld kan worden. De plant stamt af uit de hertshooi familie, een plant soort die bekend staat om zijn pijn verlichtende werking. Het kruid werkt ook zeer goed tegen depressies en slapeloosheid is gebleken uit een aantal onderzoeken.

Let wel op! Dit krachtige geneeskruid werkt zeer goed, maar pleeg altijd een dokter aan voor het gebruik van supplementen gemaakt van het Sint-janskruid. Dit kruid kan namelijk negatieve effecten hebben als je het neemt in combinatie met andere medicatie zoals anti-depressiva en anti-conceptie middelen.

Harpagophytum
Deze paarse bloem is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog eens geneeskrachtige werkingen. De Harpagophytum, beter bekend door zijn stekelige vruchten als de duivelsklauw, bevat bestanddelen die al jaren gebruikt worden bij het behandelen van artritis. Omdat dit zulke positieve effecten had op artritis, is men het ook gaan gebruiken tegen fibromyalgie en met positief resultaat! De duivelsklauw is een zeer sterk geneesmiddel en kan ook helpen tegen darm- en maagproblemen, heeft een ontgiftende werking en kan ontstekingsremmend zijn.

Dit geneeskrachtige kruid kan je op de volgende manieren consumeren:
-Extract van plant direct aanbrengen op wonden (ontstekingsremmend)
-Gebruik kruid om infusie te maken (ontgiften)
-Capsule met kruid innemen (pijnstillend)

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Tandplak, tandsteen en bloedend tandvlees behoren tot het verleden dankzij walnoten, GEWELDIG!
Next Rumoer aan de grenzen van de Europese homeopathie

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Heb je al gehoord over dit wonder fruit ?? Het controleert diabetes, verlaagt cholesterol en bestrijdt ontstekingen!

Luister naar dit artikel Carambola fruit, of vaak “ster fruit” genoemd, vanwege zijn vorm, is afkomstig uit het Maleise schiereiland en wordt ook geteeld in het zuiden van de Verenigde

Natuurlijk

Top 15 Alkalische voedingsmiddelen die kanker, hart-en vaatziekten, en obesitas kunnen voorkomen

Luister naar dit artikel Uw lichaam is oorspronkelijk alkalisch en is bedoeld om zo te blijven. Maar de toegenomen afhankelijkheid van verwerkt en junk food veranderd drastisch de pH-waarde van uw

Natuurlijk

Kurkuma: het kruid dat kanker, Crohn en Alzheimer bestrijdt

Luister naar dit artikel Kurkuma wordt al duizenden jaren vereerd in de traditionele medische systemen van China en India vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Vanwege zijn voordelen is kurkuma ook in