Met deze kruiden kun je fibromyalgie op een natuurlijke manier behandelen!

Met deze kruiden kun je fibromyalgie op een natuurlijke manier behandelen!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Misschien is de term fibromyalgie niet bekend bij velen van jullie. Daarom hier een korte omschrijving van deze aandoening: Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziektebeeld. Kenmerkend zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam.

De spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit, overbelasting of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Fibromyalgie is een vreselijke ziekte die vaak lastig gediagnosticeerd kan worden. Constante spierpijn en vermoeidheid zijn nare effecten die het syndroom met zich mee brengt en relatief gezien komt dit syndroom vaak voor, vooral onder de vrouwen.

Cayenne peper
Cayenne peper is een van de kruiden waarmee je fibromyalgie kan behandelen. Cayenne peper bevat namelijk de stof Capsaïcine, een natuurlijke pijnstiller! Veel crèmes om spierpijn te verlichten bevatten deze stof ook. Door een kopje thee van cayenne peper te zetten kun je de pijnen die je ervaart door fibromyalgie of door gewoon spierpijn sterk verlichten.

Meng hiervoor 1 theelepel cayenne peper in een glas heet water en drink deze thee langzaam op. Neem hier een aantal uur de tijd voor, want teveel cayenne peper in een keer binnen krijgen, kan zorgen voor irritatie van spijsvertering

Sint-janskruid
Het Sint-janskruid is ook een kruid waarmee fibromyalgie mee behandeld kan worden. De plant stamt af uit de hertshooi familie, een plant soort die bekend staat om zijn pijn verlichtende werking. Het kruid werkt ook zeer goed tegen depressies en slapeloosheid is gebleken uit een aantal onderzoeken.

Let wel op! Dit krachtige geneeskruid werkt zeer goed, maar pleeg altijd een dokter aan voor het gebruik van supplementen gemaakt van het Sint-janskruid. Dit kruid kan namelijk negatieve effecten hebben als je het neemt in combinatie met andere medicatie zoals anti-depressiva en anti-conceptie middelen.

Harpagophytum
Deze paarse bloem is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog eens geneeskrachtige werkingen. De Harpagophytum, beter bekend door zijn stekelige vruchten als de duivelsklauw, bevat bestanddelen die al jaren gebruikt worden bij het behandelen van artritis. Omdat dit zulke positieve effecten had op artritis, is men het ook gaan gebruiken tegen fibromyalgie en met positief resultaat! De duivelsklauw is een zeer sterk geneesmiddel en kan ook helpen tegen darm- en maagproblemen, heeft een ontgiftende werking en kan ontstekingsremmend zijn.

Dit geneeskrachtige kruid kan je op de volgende manieren consumeren:
-Extract van plant direct aanbrengen op wonden (ontstekingsremmend)
-Gebruik kruid om infusie te maken (ontgiften)
-Capsule met kruid innemen (pijnstillend)


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Tandplak, tandsteen en bloedend tandvlees behoren tot het verleden dankzij walnoten, GEWELDIG!
Next Rumoer aan de grenzen van de Europese homeopathie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dit fruit kan Alzheimer, Parkinson en Reumatoïde Artritis een halt toe roepen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Jackfruit: het wondergewas van de toekomst?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

8 redenen waarom we dagelijks Ananas zouden moeten eten.. Nummer 2 is het Belangrijkst

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat