Bloed van tieners wordt in de VS verkocht voor bijna 6.800 euro per shot

Bloed van tieners wordt in de VS verkocht voor bijna 6.800 euro per shot

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het is de nieuwste trend om veroudering tegen te gaan: het injecteren van tienerbloed. “Het is als plastische chirurgie maar dan van binnenuit,” aldus de arts die de omstreden behandeling uitvoert.

Bloedtransfusies worden verkocht voor bijna 6.800 euro per shot. Meer dan honderd mensen hebben het experiment al ondergaan. Ze zijn geïnjecteerd met 2,5 liter plasma, de bloedvloeistof zonder de bloedcellen. Het gaat om bloed dat is overgebleven bij bloedbanken en idealiter afkomstig is van tienerdonoren. Het wordt geïnjecteerd bij deelnemers die gemiddeld 60 jaar oud zijn.

De resultaten zijn veelbelovend, aldus dokter Jesse Karmazin van start-up Ambrosia uit San Francisco in The Sunday Times. “Tienerbloed kan helpen om er jonger uit te zien, maar is ook goed voor het hart en het geheugen,” denkt Karmazin. “Ik zeg niet direct dat dit het middel is voor onsterfelijkheid, maar het komt dichtbij.”

Maar andere onderzoekers waarschuwen dat het effect van de procedure niet bewezen is en dat er weinig reden is om aan te nemen dat de gezondheidsclaims van Karmazin terecht zijn. “Je misbruikt het vertrouwen van mensen en de publieke opwinding over dit onderwerp,” aldus neurowetenschapper Tony Wyss-Coray.

Bron(nen):   The Independent


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Wetenschappers ontdekken duidelijk signaal voor hartaanval
Next EU stelt economische belangen boven volksgezondheid. Dit is waarom onze kinderen hier een hoge prijs voor gaan betalen

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

VIDEO: Ze zitten op onze bespoten groenten, ze zijn risicovol en de overheid doet er niets tegen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Anti-vaccin arts dood gevonden in rivier

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Fukushima gaat 1 miljoen ton radioactief water in de Stille Oceaan dumpen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat