Rokers bedrogen: tabaksfabrikanten kennen gevaar ‘sjoemelsigaret’ al 35 jaar

Rokers bedrogen: tabaksfabrikanten kennen gevaar ‘sjoemelsigaret’ al 35 jaar

Luister naar dit artikel

Er is een 35 jaar oude memo opgedoken waarin een tabaksfabrikant schrijft de gevaren te kennen van de filtersigaret met luchtgaatjes, de zogenoemde ‘sjoemelsigaret’. De roker is dus decennialang willens en wetens bedrogen, schrijft het AD.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het Amerikaanse Barclay bracht de filtersigaret begin jaren tachtig op de markt. Concurrenten waarschuwden destijds voor de gezondere sigaret. Dat staat in een memo van de Amerikaanse tabaksproducent R.J. Reynolds Tobacco Company aan de overheid. Daarmee zou zijn aangetoond dat de tabaksindustrie rokers bewust bedriegt.

Het memo ligt nu bij het Nederlandse Openbaar Ministerie, dat overweegt om de industrie te vervolgen voor ‘zware mishandeling die de dood tot gevolg heeft’. Het probleem met de ‘sjoemelsigaret,’ zijn de kleine luchtgaatjes. Daardoor zouden rokers minder schadelijke stoffen binnenkrijgen zo geeft de testapparatuur aan. Maar met vingers en mond worden de gaatjes afgesloten, waardoor er dus veel meer teer en nicotine in de longen terechtkomt. Dat meet de apparatuur niet. En dat wisten tabaksfabrikanten best.

Bron(nen):   AD

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zonnebrandcrème smeren levensgevaarlijk. Deze vrouw legt uit waarom ze zich niet insmeert
Next Hoe de zonnebank je hersens beïnvloedt

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarschuwing: gemalen lijnzaad kan giftig zijn en mag niet worden gegeten

Luister naar dit artikel Tegenwoordig zijn veel er mensen lijnzaad eten voor de voedingsvezels en omega-3 vetzuren. Het is een populaire toevoeging aan het ontbijt ten wordt beschouwd als goed

Natuurlijk

Vier tips voor de eerste keer cannabis roken

Luister naar dit artikel Het roken van cannabis is iets wat veel mensen in hun leven hebben gedaan of gedaan willen hebben. Vaak gebeurt dit voor het eerst dan ook

Overig

Genetisch bewerkte tomaat gepromoot als therapeutisch, maar is het zelfs veilig?

Luister naar dit artikel Gemanipuleerde voedingsmiddelen komen steeds vaker voor, omdat wetenschappers ernaar streven onze hele, natuurlijke vruchten, groenten, granen en vlees om te vormen tot stoffen die vaag lijken