Consumptie van melk en kaas verhoogt risico op hart- en vaatziekten niet

Consumptie van melk en kaas verhoogt risico op hart- en vaatziekten niet

Luister naar dit artikel

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt verhogen melk- en melkproducten de kans op hart- en vaatziekten en op vroegtijdig overlijden niet. Dat blijkt uit een internationale studie waarin 29 onderzoeken met bijna 800.000 mensen over het mogelijke verband tussen melk en hart- en vaatziekten werden geanalyseerd. De studie verscheen in het vakblad European Journal of Epidemiology.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


• Er werd geen verband gevonden tussen de dagelijkse consumptie van ca. 250 g (magere en volle) melk en/of 50 g yoghurt en het risico op hart- en vaatziekten of op vroegtijdig overlijden.
• Kaas (10 g per dag) verhoogde evenmin het risico op hart- en vaatziekten of vroegtijdig overlijden.
• Dagelijkse consumptie van 20 g gefermenteerde melkproducten zoals kaas en yoghurt verlagen mogelijk zeer licht (2 %) het risico op hartziekten.

Wat kan men hieruit besluiten?
Melk, en dan vooral volle melk, bevat relatief veel verzadigde vetten waarvan wordt aangenomen dat ze schadelijk kunnen zijn. Anderzijds bevat melk veel calcium. Op basis van dit onderzoek kan men alleen maar besluiten dat melk de kans op hart- en vaatziekten niet verhoogt en dat het past in een evenwichtig voedingspatroon.

Bronnen
http://link.springer.com/article/10.1007/s10654-017-0243-1
http://www.nhs.uk/news/2017/05May/Pages/Review-finds-no-link-between-dairy-and-heart-attack-or-stroke-risk.aspx

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Er komt een muggenplaag aan: dit helpt wél tegen de jeuk
Next Het mysterie van darmverlamming is opgelost

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Behandeling van Lyme met Stevia

Luister naar dit artikel In januari jl. werden er resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar het antibiotische effect van Stevia. Uit het onderzoek bleek dat alcoholextract van puur Steviablad effectief is tegen

Onderzoek

Nieuwe studies bevestigen dat kinderen gevaar lopen door blootstelling aan veelgebruikte chemicaliën

Luister naar dit artikel De gevestigde Westerse geneeskunde en de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration, de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit die ook over medicijnen gaat, vert.) waarschuwen weliswaar regelmatig

Onderzoek

Cholesterol verlagende statines gelinkt aan diabetes en hersenschade

Luister naar dit artikel Wat is er eigenlijk van aan met die cholesterol? Goed? Slecht? Allebei? Is het een mythe? Misschien is het wel een mythe, iets dat tot een