Dove producten kankerverwekkend?

Dove producten kankerverwekkend?

Luister naar dit artikel

De wanhopige hang naar het perfecte lichaam doet ons dezelfde producten kopen die deze modellen aanprijzen in de hoop dat ze ons even mooi maken als zijzelf, en zonder één sproetje of moedervlekje.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In tegenstelling tot andere bedrijven, gebruikt Dove “levensechte” mensen in hun reclamecampagnes, die ons zelfbeeld over ons uiterlijk flink opkrikken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor Dove producten, gemaakt van natuurlijke componenten, die levensechte schoonheid bieden.

Tenminste, dat beweren ze.
In werkelijkheid is Dove geen haar beter dan alle andere giftige schoonheidsproducten die zwaar gepromoot worden.
Hun zogenaamd ‘echte’, of ‘pure’ producten zijn één grote leugen, aangezien Dove, samen met alle andere bedrijven in de cosmetische industrie, heel veel giftige inhoudsstoffen gebruikt in zijn producten.

ZÓ ZIET ‘WARE SCHOONHEID’ ERUIT

Vandaag de dag is Dove een van de toonaangevende merken in verzorgingsproducten die met zijn wereldwijde verkoop een omzet haalt van 2,5 miljard dollar. Met hun “Ware Schoonheid” campagne hebben ze veel onzekere mensen die gevoelig zijn voor “gezondheidsclaims” aan hun kant gekregen en die geloven dat ze een “puur” of “natuurlijk” product kopen.

Heel triest, maar de schoonheidsproducten van Dove zijn één grote cocktail van giftige chemicaliën, die in verband zijn gebracht met een groot scala aan gezondheidsproblemen van simpele allergieën en zwaarlijvigheid tot ernstiger problemen zoals onvruchtbaarheid en kanker.

In tegenstelling tot de “pure” boodschap die het uitdraagt, zit het basis-Dove-product “Blanke Schoonheidszeep” barstensvol substanties die je vooral niet op je gezicht moet smeren.

In de markt gezet als het topproduct met vocht inbrengende eigenschappen, aangeprezen door dermatologen, bevat dit traditionele stuk zeep chemicaliën als stearic acid, sodium tallowate, tetrasodium edta, cocamidepropyl betaine en kunstmatige geurstoffen.

Klinken de namen van deze substanties je nou werkelijk echt of natuurlijk in de oren? Hieronder volgen een paar willekeurige voorbeelden van schadelijke chemicaliën die aangetroffen worden in de meeste Dove producten en wat ze aanrichten in jouw lichaam.

Methylisothiazolinone
Methylisothiazolinone is een wijdverbreid gebruikt conserveringsmiddel waarvan is aangetoond dat het bijdraagt aan allergische reacties, ziektes die de zenuwen aantasten, en toevallen.

Geurstoffen/parfum
Omdat de wet heden ten dage geen gedetailleerde opsomming vereist van de componenten waaruit het “parfum” bestaat, kan een fabrikant iedere willekeurige substantie wegmoffelen onder de termen “geurstoffen” of “parfum”. Een van deze niet-vermelde chemicaliën is diethyl phthalaat, een “weekmaker”, een synthetische vloeistof die wijdverbreid gebruikt wordt om plastic “flexibeler” te maken.

Tetrasodium edta
Tetrasodium edta breekt huidweefsel af, waardoor andere chemicaliën gemakkelijker in de bloedstroom kunnen binnendringen. Bovendien is het gemaakt van formaldehyde, dat bekend staat als kankerverwekkend.

Retinyl palmitate
Retinyl palmitate is een synthetische versie van retinol (vitamine A). Als het wordt aangebracht in het zonlicht, kan het de ontwikkeling van kankergezwellen en huidtumoren bevorderen.

Sodium laureth sulfate (SLS)
Organic and Healthy (“Biologisch en Gezond”) heeft gerapporteerd dat ongeveer 16.000 onderzoeken blootstelling aan SLS in verband hebben gebracht met irritatie van huid en ogen, vergiftiging van organen en de weefsels die verantwoordelijk zijn voor ziektes aan organen die ontwikkeling en voortplanting sturen, evenals neurotoxiciteit, ontsporing van het endocriene systeem, mutaties en kanker.

Deze schadelijke substanties zijn maar het topje van de ijsberg van de giftige chemicaliën die aangetroffen zijn in Dove producten. De complete lijst is zo overweldigend dat het een wonder is dat deze producten nog steeds verkocht mogen worden. Volgens de Werkgroep voor Milieuzaken (Environmental Working Group, EWG) heeft Dove maar liefst 215 verschillende chemicaliën in zijn producten die variëren van zeer giftig tot nog net aanvaardbaar en ten slotte min of meer onschadelijk.

Om er zeker van te zijn dat geen van deze chemicaliën je lichaam grote schade toebrengt, kies je in plaats van Dove, voor natuurlijke en biologische schoonheidsproducten zonder chemische toevoegingen.

BRONNEN:
OrganicAndHealthy.org
DailyHealthPost.com
TimeForYouMag.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 10 Verrassende Manieren Waarop Je Hond Zegt ‘Ik Hou Van Je’
Next Nieuwsnetwerk ontslaat wetenschapsjournalist die vraagtekens zette bij vaccins en global warming

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

114-jarige man onthult het geheim van zijn ziekte vrij leven: 5 voedingswaren om elke dag te eten

Luister naar dit artikel Zelfs op 114 jarige leeftijd, is Bernardo Lapallo net zo vitaal als een jonge man! Hij ziet er veel jonger uit, en is in staat om zonder enige

Overig

Rechter stuurde honderden mensen cel in voor cannabisgebruik. Zie wat hij deed toen hij ziek werd en cannabis zijn enige redding was

Luister naar dit artikel De gepensioneerde rechter Doug Bench uit Florida had altijd een hekel aan cannabis. Hij liet honderden mensen opsluiten vanwege de plant en dacht dat hij daar

Overig

Veelgebruikt Amerikaans voedingsadditief, in de EU verboden, in verband met kanker en DNA-schade

Luister naar dit artikel Children’s Health Defense beschrijft titaniumdioxide als ‘het meest gebruikte bleekpigment ter wereld’. Maar witmakende eigenschappen zijn niet de enige impact van dit veel voorkomende additief. Steun