Ga vermoeidheid tegen met dit middeltje van wortel en knoflook

Ga vermoeidheid tegen met dit middeltje van wortel en knoflook

Luister naar dit artikel

Een keer in de zoveel tijd hebben we van die periodes waarin we extreem veel last hebben van mentale vermoeidheid. Probeer de volgende keer dat je weer eens door zo’n periode gaat eens dit middeltje gemaakt van wortel en knoflook te drinken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wanneer het ene seizoen overgaat in het andere kan het zijn dat ons immuunsysteem iets minder effectief is dan normaal. Hierdoor worden we sneller moe wanneer we ons lichamelijk inspannen. Bovendien betekent een zwakker immuunsysteem dat we vatbaarder zijn voor griep en verkoudheid.

Als je hier op dit moment last van hebt, dan raden wij je aan om iets beter te letten op je voeding.

Kies bewust voor voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan voedingsstoffen. Ga vooral op zoek naar voedingsmiddelen die voedingsstoffen bevatten die het lichaam voorzien van energie en het immuunsysteem een boost geven.

In dit artikel kun je wat meer te weten komen over een middeltje dat hier geweldig voor is: sap van wortel en knoflook. Door dit sap regelmatig te drinken, zul je je binnen no time geweldig voelen en je dag vol energie aan kunnen gaan.

Wortel en knoflook zijn goed voor je gezondheid

Wortelen zijn veel meer dan alleen goed voor je ogen en huid. En van knoflook kunnen we het meeste profiteren door het op een aangename manier te consumeren bij het ontbijt.

Waarom probeer je deze twee ingrediënten niet eens met elkaar te combineren? Je zult hierdoor een natuurlijke drank krijgen die zowel intens van smaak als heerlijk verfrissend is. Bovendien is deze drank net zo effectief als de vitaminepillen die je kunt kopen bij de apotheek. Dit is allemaal bedoeld om ervoor te zorgen dat je jezelf beter zult voelen.

Laten we nu eens kijken hoe dit middeltje jou kan helpen.

Wortelen, een geschenk vol voedingsstoffen

Wortelen zijn rijk aan carotenoïden. Dit is de voedingsstof die wortelen hun prachtige oranje kleur geeft.

 • Iets dat zo simpel is als het dagelijks drinken van een glas wortelsap biedt ongelooflijk veel voordelen voor je gezondheid. Wortelsap bevat antioxidanten, zoals vitamine A, C, K, B8 en B9, pantotheenzuur en mineralen als kalium, ijzer, koper en mangaan.
 • Wat ook handig is om te weten, is dat wortelen een reeks bestanddelen bevatten die een antiseptische en antibacteriële werking hebben. Daarom kunnen deze bestanddelen helpen om je immuunsysteem te ondersteunen.
 • Al deze elementen versterken je immuunsysteem en voorzien je lichaam van een hoop energie. Vooral de vitamine C die wortelen bevatten is in dit geval gunstig. Wortelen stimuleren onze witte bloedcellen waardoor ons immuunsysteem sterker wordt. En wanneer ons immuunsysteem sterker wordt, zijn we beter bestand tegen virussen die ons lichaam willen binnendringen.
 • Dit heerlijke sap is revitaliserend en therapeutisch en bevordert daarnaast ook de spijsvertering. Bovendien is dit sap ook erg goed voor mensen die last hebben van diabetes, aangezien de carotenoïden die wortelen bevatten kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren.
 • Deze antioxidanten reguleren de hoeveelheid insuline die ons lichaam vrijlaat. Bovendien kunnen ze ook helpen om de hoeveelheid glucose die ons lichaam verwerkt te reguleren. Dit zorgt er beide voor dat onze bloedsuikerspiegel gezond blijft.
 • En dat is nog niet alles. Dit sap is namelijk ook super goed voor je lever. Dit komt doordat zowel wortel als knoflook antiseptische eigenschappen heeft. Daarnaast kan het drinken van dit sap ook helpen om constipatie tegen te gaan en is het sap goed voor de gezondheid van onze maag en darmen.

Knoflook beschermt ons lichaam tegen meerdere ziektes

Knoflook is een van de weinige voedingsmiddelen die meer voordelen bieden wanneer je het snijdt. Door knoflook te snijden, worden er namelijk bepaalde enzymen, zoals allicine, geactiveerd.

 • Dit zwavelachtige bestanddeel helpt ons lichaam om ijzer beter te verwerken.
 • Dit komt doordat allicine de aanmaak van ferroportine stimuleert. Dit is een proteïne die lichaamscellen helpt om ijzer op te slaan wanneer dit nodig is.
 • De reden waarom dit zo belangrijk is, is dat dit proces ons lichaam een hoop energie geeft, waardoor het eten van knoflook dus ook kan helpen om vermoeidheid tegen te gaan.
 • Nog een interessant aspect van knoflook is het gehalte flavonoïden en zwavel dat het bevat. Door slechts twee knoflooktenen per dag te eten, krijgt ons lichaam al de volledige hoeveelheid die het van deze mineralen nodig heeft binnen.

Knoflook is rijk aan de volgende voedingsstoffen:

 • Vitamine C en B-complex
 • Mineralen als mangaan, koper, selenium, fosfor, zink en ijzer
 • Proteïne

Laten we je dan nu maar vertellen hoe je dit geweldige sap vol voedingsstoffen zelf kunt maken, zodat je je dag met meer energie tegemoet kunt gaan en vermoeidheid kunt tegengaan.

Hoe je dit natuurlijke sap van wortel en knoflook maakt

Ingrediënten

 • 3 wortelen
 • 2 knoflooktenen
 • 1 kop water (200 ml)

Bereidingswijze

Je kunt dit sap binnen slechts enkele minuten gemaakt hebben. Hierdoor is dit sap geweldig voor bij het ontbijt.

 • Allereerst is het belangrijk om biologische wortelen en knoflook in huis te halen en om ervoor te zorgen dat de producten vers zijn. De knoflooktenen zouden een redelijke grootte moeten hebben en mogen natuurlijk niet droog zijn.
 • Was de wortelen en pureer ze in een keukenmachine.
 • Snijd vervolgens de knoflook in stukjes. Vergeet niet dat dit ervoor zorgt dat de enzymen geactiveerd worden.
 • Doe dan alle ingrediënten samen in de blender en mix ze door elkaar tot je een glad mengsel hebt.

Deze drank is nu niet bepaald zoet te noemen, maar bevat juist wel de subtiele combinatie van het zachte van de wortelen en de kick van het zwavel in de knoflook. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit een verfrissend drankje wordt dat je echt zelf eens moet proeven.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zit u verstopt? Hier is hoe je daar zsm van af komt! (VIDEO)
Next Een goede oefening bij lage rugpijn

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Met DEZE eenvoudige citroen-truc kom je voorgoed van je striae probleem af!

Luister naar dit artikel Ontzettend veel mensen hebben last van striae. Niks om je voor te schamen,maar toch kan je er onzeker van worden en is het fijner als het

middeltjes

Koffie herstelt leverschade veroorzaakt door alcohol

Luister naar dit artikel Een nieuwe meevaller voor koffieliefhebbers. Wetenschappers hebben zopas een nieuw puntje toegevoegd op de lange lijst van gezondheidsvoordelen die koffie biedt. De drank blijkt de leverschade

middeltjes

Zes verrassende feiten over de zoete aardappel

Luister naar dit artikel De zoete aardappel wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken en ook staat deze zetmeelhoudende knol op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de VS.