Welke organen worden het meest door stress aangetast? En wat kun je er tegen doen?

Welke organen worden het meest door stress aangetast? En wat kun je er tegen doen?

Luister naar dit artikel

Iedereen weet dat stress enorm veel effect heeft op jouw lichaam en organen. Maar op welke organen heeft het de meeste invloed en wat kun je tegen stress doen? Wij hebben de feitjes voor jullie op een rijtje gezet.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat is stress precies?

Stress is het nare gevoel wat fysiek en emotioneel als spanning wordt ervaren. Dit geval kan komen door bangheid, frustraties, verdriet of nervositeit. Het kan ook positief zijn, bijvoorbeeld een gezonde spanning voor een wedstrijd of sollicitatie. Maar in de meeste gevallen is stress geen positief gevoel. Door de maatschappij en alle druk die daarbij komt kijken hebben veel mensen momenteel last van hoge stress. Stress is erg slecht voor de gezondheid, bewezen door meerdere studies.

Stress heeft dus veel invloed op jouw gezondheid.

De huid

Wanneer je lichaam stress ervaart, kan het reageren met ontstekingen. Dit zorgt ervoor dat de poriën van je huid verstopt raken. Door deze verstopping kan je huid rood en geïrriteerd raken en zo wordt er een accumulatie van olie veroorzaakt op je gezicht.

Samenvattend: stress kan dus met andere woorden een van de oorzaken van acne zijn.

Longen

Je longfunctie kan verzwakt worden door stress, waardoor je immuunsysteem minder bestand is tegen bepaalde externe factoren. Een studie aan de universiteit van Sao Paolo in Brazilië heeft zelfs ontdekt dat er een link bestaat tussen astma en stress en dat als gevolg van een verlaagde longfunctie.

Het hart

Wanneer je langere tijd onder druk staat door een hoog stressniveau, kan dat je cholesterol, bloeddruk en triglyceriden in je bloedstroom verhogen. De National Library of Medicine heeft een artikel gepubliceerd waarin men aantoont dat mensen die last hebben van chronische stress, ook moeite hebben met het behouden van een stabiele hartslag.

De ogen

Een studie van het Europese oogkliniek van de Bavarian Clinic suggereerde dat een overvloed aan fysieke en emotionele stress voor tremoren rond de ogen kan zorgen. Stress zorgt er namelijk voor dat een kleine spier die zorgt voor het sluiten en openen van de oogleden getriggerd wordt. Daarbovenop kan stress er ook voor zorgen dat de ogen ontsteken en je zicht wazig wordt.

Daarnaast krijgen ook de lever, de hersenen en de nieren het zwaar te verduren door stress.

Wat kun je nou tegen stress doen?

Als de stress jouw leven overneemt is het tijd om in te grijpen. Als je nu geen stress hebt is het de taak om dat vast te houden.

Tips om stress tegen te gaan/voorkomen:

Probeer eens ontspanningsoefeningen uit, zoals bijvoorbeeld yoga of dansen. Ook zwemmen en aromatherapie kunnen helpe.
Probeer elke dag te bewegen.
Probeer niet te veel in te plannen, maar wees realistisch over de hoeveelheid tijd waarover je beschikt en de plannen die je hebt.
Neem voldoende pauzes om even de benen te strekken of een beetje frisse lucht te nemen.
Neem ook voldoende tijd voor jezelf en voor de dingen waarvan je geniet.
Probeer negatieve mensen zo veel mogelijk te vermijden.
Verander je eetgewoontes en probeer gezonder te eten.
Drink voldoende water.
Probeer slechte gewoontes zoals roken en een overmatig alcoholverbruik te vermijden.

Vergeet dit bericht niet te delen, iedereen heeft dit soort tips wel eens nodig!

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Deze dingen weet jij vast nog niet over je bloedgroep!
Next Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride ‘goed’ zou zijn voor het gebit

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Nieuw boek waarschuwt: Laat je niet doodmaken door je dokter!

Luister naar dit artikel Arts Erika Schwartz wond er geen doekjes om toen ze een titel koos voor haar nieuwste boek: Laat je niet doodmaken door je dokter. Het boek gaat

Overig

Zeven redenen waarom u beter geen antibacteriële zeep gebruikt

Luister naar dit artikel De Nederlandse Gezondheidsraad raadt in een advies van december 2016 het gebruik van desinfecterende middelen thuis, op school of op kantoor af. Het is niet bewezen

Overig

Vloeibaar koper heeft moeite met vernietigen ‘Big-Mac’

Luister naar dit artikel In de volksmond wordt wel eens gekscherend gezegd.: “Als de wereld eindigt, zijn we vrij zeker dat de kakkerlakken overleven”. Nu blijkt uit een video die