Psychiatrische problemen hangen mogelijk samen met darminfecties

Psychiatrische problemen hangen mogelijk samen met darminfecties

Luister naar dit artikel

Mentale aandoeningen zoals schizofrenie en bipolaire stoornis houden misschien verband met een schimmelinfectie in de darmen. Patiënten hebben ook vaak in het verleden een infectie met Candida albicans gehad, blijkt uit nieuw onderzoek. Hoewel het te vroeg is om te stellen dat schimmelinfecties psychiatrische problemen veroorzaken, blijkt er een samenhang te zijn die kan wijzen op een zwak afweersysteem, een ongezonde leefstijl en het verband tussen de darmen en hersenen, zeggen onderzoekers van de medische faculteit van de Johns Hopkins Universiteit.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vermijd antibiotica en eet minder suiker
In een test bleek 26 procent van de mannen met een bipolaire stoornis in het verleden een Candida-infectie te hebben gehad, terwijl dat bij gezonde mannen maar 14 procent is. Gek genoeg werd dit verband bij vrouwen niet gevonden. Candida is een gistachtige schimmel die in het spijsverteringskanaal van alle mensen aanwezig is, maar bij overgroei branderigheid en jeuk kan veroorzaken. In ernstige gevallen kan de schimmel in de bloedsomloop terechtkomen. Overgroei kan in een vroeg stadium behandeld worden door minder suiker te eten en andere dieetveranderingen door te voeren, antibiotica te vermijden en hygiëne te bevorderen, zeggen de onderzoekers.

Bronnen:
npj Schizophrenia, 2016; 2: 16018
Science Daily

Via: Healthwatch

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wasabi is een ‘natuurlijke chemo’
Next Nieuwe studie: Genetisch aangepaste maïs van Monsanto beschadigt darmen van ratten

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Dit zijn je hersenen op mdma

Luister naar dit artikel Er gebeurt van alles met je hoofd als je mdma gebruikt. In onderstaand filmpje zie je hoe het werkt.   Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Psychisch

Visolie beschermt tegen psychoses

Luister naar dit artikel In 2010 maakten we melding van een onderzoek waarbij men mensen van tussen de 13 en 25 jaar met voorverschijnselen van een psychose behandelden met omega-3

Psychisch

Dit Amazone-brouwsel is misschien wel het krachtigste antidepressivum dat ooit is ontdekt

Luister naar dit artikel Recente studies tonen aan dat dit genezende elixer uit de Amazone de kracht heeft om depressieve gevoelens in slechts enkele uren te verlichten, met blijvende positieve