7 voedingsmiddelen om te vermijden als je te maken hebt met slapeloosheid

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Ook al heb je eerder een luxe slaap gehad, ben je nu ineens bezig met het tellen van schapen en het doen van alles wat in je hoofd opkomt om in slaap te vallen. Nou, wees niet verbaasd want je bent niet de enige met dit probleem.

De drukke levensstijl van vandaag en meer stress hebben dit probleem een van de meest voorkomende onder mensen van verschillende leeftijden gemaakt. Dus, hoewel je niet de macht hebt om stressvolle situaties te voorspellen en te voorkomen, is er een ding dat je kunt doen om slapeloosheid te voorkomen of het aantal slapeloze nachten te verminderen.

We praten over het veranderen van je dieet, zodat je kan voorkomen dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen voor het slapen gaan je slaap verstoord. Deze voedingsmiddelen en dranken interfereren met de slaap, waardoor slapeloosheid optreedt.

7 voedingsmiddelen en dranken om te vermijden

1. Alcohol

Een heleboel mensen hebben de gewoonte van de consumptie van een of twee drankjes voor het slapen gaan, gewoon om te ontspannen en zo nog wat goede nachtrust te krijgen. Maar alcohol kan misleiden. Hoewel het eerst ontspant en je slaperig maakt, eenmaal verteerd zal het je hersenen stimuleren. Dus, ook al val je makkelijk in slaap na een drankje of twee, als je wakker wordt na slechts enkele uren, is dat veel minder dan voldoende slaap.

2. Tomaten

Tomaten, alsmede soepen, sauzen op basis van tomaat, kan zwaar zijn voor onze spijsvertering, vooral wanneer het enkele uren voor het naar bed gaan wordt gegeten. Deze veggie veroorzaakt zure reflux, een onaangenaam branderig gevoel dat alleen verergert wanneer je in een liggende positie ligt – zoals… wanneer je probeert om te slapen.

Dat is de reden waarom de consumptie van tomaten voor het slapen gaan geen slimme zet is, vooral als je te maken hebt met slapeloosheid.

3. Mononatriumglutamaat (MSG)

Deze smaakversterker wordt gewoonlijk toegevoegd aan Chinees eten, soepen, ingeblikte groenten en vleeswaren. Het heeft stimulerende effecten op de hersenen die verergeren als je ouder bent. Veroudering maakt de bloed-hersenbarrière poreuzer, en dit verhoogt op zijn beurt de respons op mononatriumglutamaat. Dus, ook al heb je geen probleem met dit dieet in de twintiger jaren zou hebben gehad, is het misschien de reden van je slapeloze nachten in de vijftiger jaren.

4. suiker

Suiker stimuleert je hersenen, waardoor het zeer actief wordt. Dus, als je suikerhoudende voedingsmiddelen eet voor het slapen gaan, of zelfs in de late namiddag, zal je vrij hyped up zijn voor het slapen gaan, en dat is niet iets wat je wilt als je wilt slapen.

Bovendien, als je dieet veel suiker bevat, zelfs als dat je ontbijt is, kan het je wakker maken in het midden van de nacht. Dit gebeurt omdat de consumptie van suiker op een regelmatige basis kan leiden tot zeer lage bloedsuikerspiegel in het midden van de nacht. De natuurlijke reactie van ons lichaam op dergelijke niveaus van de bloedsuikerspiegel is het stimuleren van cortisol aan de hersenen – iets dat je zeker wakker zal maken in het midden van de nacht.

5. Scherp/pittig voedsel

Net als bij tomaten, kan het consumeren van kruidige voedingsmiddelen voor het slapen gaan zure reflux veroorzaken zodra je gaat liggen, en zal dit zeker interfereren met je slaap. Bovendien, staat het eten van hete dingen zoals kruidig voedsel bekend om het creëren van interne warmte, met bijbehorende stimulerende effecten op de hersenen. Dus de volgende keer dat u van plan bent om een pittige diner te nuttigen, wel twee keer nadenken!

6. Chocolade

Je weet vast wel dat koffie laat in de avond je ‘s nachts wakker kan houden, maar wist je dat een stuk chocolade ook je slaap kan verstoren?

Terwijl een kopje koffie de grootste bron is van cafeïne in je dieet, bevat chocolade ook hoge niveaus van cafeïne. Dit zoete voedsel kan problemen veroorzaken met slapen wanneer het wordt gebruikt in de avond of laat in de middag. Bovendien bevat het vaak ook suiker wat, zoals hierboven al gezegd is een krachtige stimulator is van de hersenen. Dus, als je een goede nachtrust wilt, eet je geen chocolade eerder op de dag.

7. High-glycemische Koolhydraten

Zetmeelrijke groenten zoals pompoen en aardappelen, en pasta, brood, pizzabodems, etc. bevatten allemaal dergelijke koolhydraten. Zij veranderen snel in suiker in het lichaam, waardoor hetzelfde effect ontstaat als bij het eten van chocolade en snoep in de avond. Net als bij suiker, zal het je hersenen stimuleren in het midden van de nacht. Dus, hoewel je makkelijk in slaap kan vallen, betekent dat niet dat je een goede kwaliteit van slaap zal hebben.

Wat te eten voor het slapen gaan

Om een goede nachtrust te hebben, raden experts het eten van een bord vol groenten, een aantal gezonde vetten, een goede bron van eiwitten, en een klein deel van volle granen aan. Maar, goede voeding is niet het enige dat telt voor een goede nachtrust. Er zijn andere routines en praktijken die in combinatie met de juiste voeding zeker je kansen op het krijgen van voldoende slaap en het verslaan van slapeloosheid zullen verbeteren.

Dit dieet is niet alleen goed voor mensen met slaapproblemen, maar voor iedereen die het belangrijk vindt om deze problemen in de toekomst te voorkomen. Dus, wacht niet tot je begint met het tellen van schapen om in slaap te vallen, en volg dit dieet zo spoedig mogelijk.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 2 porties van deze groente kan je hersenen 11 jaar lang verjongen!
Next 7 geneeskrachtige eigenschappen van mangobladeren waar u zich niet bewust van bent!

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Geweldig NIEUWS: fruit en groenten die kankercellen daadwerkelijk vernietigen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

5 krachtige kanker bestrijdende voedingsmiddelen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

3 eenvoudige manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat