Ziekte van Pfeiffer? Dit zijn de 10 belangerijkste symptomen die je MOET weten

Luister naar dit artikel

Pfeiffer of met andere woorden klier koorts is een ziekte veroorzaakt door het Epstein-Barr virus (EBV). Het komt vaak voor bij tieners en wordt daardoor vaak het “Kissing disease” genoemd. Dit omdat kussen een methode is van overdracht van het virus net zoals het delen van voedsel of dranken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze ziekte is gelukkig niet fataal, echter de symptomen kunnen zeer onplezierig zijn. Bovendien kan pfeiffer nog erger ervaren worden door keelontsteking, amandelontsteking en zelfs gescheurde sinussen. In zeldzame gevallen zijn er zelfs meldingen van anemie, trombocytopenie of ontstekingen van het hart.

In de meeste gevallen zal het herstel van het kissing disease vanzelf genezen tussen de 4 tot 8 weken. Echter als je vermoedt dat je pfeiffer hebt is het noodzakelijk om een arts te bezoeken. Er zijn geen bekende kuren en medicijnen die het herstel proces kan versnellen, echter een arts kan je nuttige informatie geven over de ziekte. De arts kan de symptomen behandelen, waardoor het herstel zal versnellen.

1. Zere, pijnlijke keel
Hiermee bedoelen we niet de gebruikelijke keelpijn die iedereen weleens krijgt tijdens een verkoudheid. Als de eenvoudige handelingen zoals eten of drinken of zelfs eten moeilijk gaat, kan dit een teken zijn. Het verschil tussen een keelpijn met pfeiffer en keelpijn van een verkoudheid is te herkennen aan de overige symptomen. Als je keelpijn hebt die niet gepaard gaat met hoesten, niezen of loopneus dan zou je pfeiffer kunnen hebben.

2. Koorts
Net zoals bij een infectie kan je koorts krijgen als je pfeiffer hebt. Als je koorts langer duurt dan 10 dagen dan is het aanbevolen om een arts te raadplegen.

3. Zwelling van de lymfeklieren
De lymfeknopen van je lymfestelsel bestaan uit een heldere vloeistof die circuleert door je lichaam. De lymfeklieren bestaan uit witte bloedcellen die bacteriën aanvallen en ze zwellen op als ze geïnfecteerd worden. Dit gebeurd er ook als je pfeiffer hebt.

De lymfeklieren in de hals, oksels en liezen kunnen opzwellen doordat pfeiffer ervoor zorgt dat de lymfeklieren extra witte bloedcellen produceert. Als je merkt dat je opgezwollen lymfeklieren hebt is het belangrijk om een arts te raadplegen. Want behalve een teken van pfeiffer kan het ook een symptoom zijn van een ander ziektebeeld zoals HIV of kanker.

4. Zwelling van de amandelen
Een ander symptoom van pfeiffer is opgezwollen amandelen. Het eten en drinken gaat heel lastig met gezwollen amandelen en zal pijnlijk zijn. Ook hiervoor geldt dat u gelijk een arts moet raadplegen.

5. Vermoeidheid
Door de combinatie van koorts en gebrek aan voedsel en vocht kan er toe leiden dat je erg vermoeid bent. Deze vermoeidheid is dan ook gelijk een symptoom van pfeiffer. Ongeacht of je heel veel uren rust zal het aanvoelen alsof je een extreme vermoeidheid hebt. Je energie is zo laag dat je niks anders wilt dan in bed liggen en slapen. Dit is in principe geen slecht idee, de artsen adviseren ook vaak dat mensen die besmet zijn met pfeiffer een tijdje vrij moeten nemen van werk of school om tot rust te komen.

6. Pijnlijke spieren
Mensen die het kissing disease hebben klagen vaak over pijnlijke spieren. Dit komt mede door de overige symptomen zoals koorts, vermoeidheid en gebrek aan voedsel en vloeistof, je spieren kunnen hierdoor pijnlijk aanvoelen.

7. Uitslag
Pfeiffer wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd, men denkt vaak aan keelontsteking of andere infecties van de de keel en mond. Artsen hebben dan ook vaak ten onrechte patiënten amoxicilline of andere antibiotica voorgeschreven. Als dit gebeurt dan zal de persoon met pfeiffer huiduitslag krijgen op het gezicht of lichaam. De uitslag zal lijken op mazelen en kan erg jeuken.

8. Hoofdpijn
Iemand die lijdt aan pfeiffer zal opmerken dat hij een wederkerende hoofdpijn ervaart,. Dit blijft doorgaan totdat de virus weg is. Wat belangrijk is dat je naar de arts gaat als je behalve hoofdpijn ook nog eens huiduitslag krijgt. Huiduitslag en hoofdpijn kan een teken zijn van meningitis.

9. Rode vlekken in je mond
Een ander symptoom van pfeiffer is het hebben van rode vlekken, die er uitzien als blauwe plekken, in je mond. Deze plekken kunnen pijnlijk zijn en het eten lastig maken. Je arts kan je hiervoor ibuprofen aanraden om de pijn te verlichten tijdens je herstel.

10. Zere, pijnlijke buik
Dit is een symptoom die bijna nooit voorkomt, pijnlijke of zere bovenbuik als gevolg van een gezwollen milt. De ziekte pfeiffer kan een gezwollen milt veroorzaken en dit zorgt voor de pijn. Dit kan gebeuren aan het begin van de ziekte maar ook tijdens deze ziekte. Een ander teken is een gescheurde milt, ontwikkeling van geelzucht. Je merkt dit op als iemand een gelige teint krijgt in het gezicht, ogen en het lichaam.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Met DEZE zelfgemaakte anti-cellulite behandelingen zie je duidelijk een verschil!
Next Dit is het meest misleidende product van 2016 om DEZE reden!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Schokkende cocktail van giftige chemicaliën en pesticiden in het wereldwijde garnalenaanbod

Luister naar dit artikel Het grillseizoen is hier, maar misschien wilt u er toch nog wel twee keer over nadenken voordat u deze zomer een paar garnalen gaat bereiden –

Overig

Steeds meer mensen worden bijziend en niemand weet waarom

Luister naar dit artikel Het aantal bijzienden neemt razendsnel toe. Als het zo doorgaat hebben tegen 2050 ruim 5 miljard mensen last van de oogaandoening. Het turen naar een computerscherm is

Overig

Niemand heeft het over jicht: hier is waarom

Luister naar dit artikel Alleen al in de VS lijden meer dan 83 miljoen mensen aan jicht – dat is één op de 25 mensen. Hoewel de pijnlijke aandoening elk