Waarom je echt moet uitkijken met ibuprofen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

In ieder huishouden ligt wel ergens een doosje ibuprofen. Handig tegen kleine pijntjes en ander ongemak. Maar de pijnstiller en ontstekingsremmer is minder onschuldig dan je denkt.

Ibuprofen, eveneens bekend onder de namen Nurofen, Advil en Brufen, is een niet-steroïde ontstekingsremmer, ook wel afgekort tot NSAID. Het middel is zonder recept verkrijgbaar en heeft behalve soms lichte maagklachten, weinig bijwerkingen.

Het is een van de populairste pijnstillers, maar het medicijn is niet zonder gevaar. Een recente studie in American Journal of Epidemiology met data van 55.000 mensen wijst uit dat na langdurig gebruik gehoorproblemen kunnen ontstaan: wie meer dan zes jaar ibuprofen gebruikt heeft 10 procent meer kans om doof te worden.

Eerdere studies concludeerden ook al dat het medicijn een verhoogde kans geeft op hart- en nierproblemen en een verhoogde bloeddruk. Het is dus geen probleem om af en toe ibuprofen te slikken, maar voor een middel tegen langdurige pijn kun je beter naar de huisarts gaan.

Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen
Next DIT middeltje maakt je huid strakker dan ooit! Je ziet er meteen 10 jaar jonger uit!

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

VITAMINE D BIJ DEPRESSIE, DEMENTIE EN DIABETES

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Nieuw onderzoek toont aan dat een veelvoorkomend tekort een rol kan spelen bij het verslechteren van de gezondheid van het hart

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Paracetamol minder veilig dan gedacht

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat