Waarom overwerken zo slecht is voor je gezondheid

Luister naar dit artikel

Velen onder ons klokken nog altijd meer dan veertig uur per week. Dat, terwijl steeds meer onderzoeken uitwijzen dat overwerk slecht is voor de gezondheid én dat het werkgevers uiteindelijk alleen maar geld kost. Het AD bespreekt twee studies op dit gebied.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zo bestudeerden wetenschappers dertig Amerikaanse autofabrieken in een periode dat de vraag naar auto’s extreem groot was. In plaats van meer fabrieken te bouwen lieten werkgevers hun personeel harder werken. Het gevolg volgens de onderzoekers: 167 miljoen dollar schade in zeven jaar tijd doordat talloze auto’s moesten worden teruggeroepen. De conclusie van de studie was dat langdurig overwerk tot vermoeid personeel leidt dat fouten gaat maken.

Behalve een economische reden is er ook een belangrijk gezondheidsargument tegen overwerken. Britse wetenschappers volgden jarenlang tienduizend kantoorambtenaren. De overwerkers bleken zestig procent meer kans te lopen op hartaanvallen, angina en zelfs dood door hartziekten. Dat komt door werkstress en te weinig tijd om voor het slapengaan te ontspannen. Ook doorwerken terwijl je ziek bent, is slecht voor je hart.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De werking van een beetje knoflook onder je kussen zal je doen verrassen!
Next Artsen: Stop onmiddellijk met Het Voeden van HotDogs aan uw kinderen!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Mythe ontkracht: Dit is waarom je juist méér zout moet eten

Luister naar dit artikel Een hogere zoutinname dan de aanbevolen hoeveelheid leidt in tegenstelling tot wat de meesten denken tot een lagere bloeddruk. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Steun Health

Onderzoek

Verband tussen deo en borstkanker

Luister naar dit artikel Twee Zwitserse onderzoekers manen aan tot voorzichtigheid met het gebruik van deodorant, omdat de meeste soorten aluminiumzouten bevatten. Als de wetenschappers muizen injecteerden met cellen die

Onderzoek

Citroen en bicarbonaat de combinatie die levens redt

Luister naar dit artikel Er zijn zo veel studies over hoe het lichaam van zuiveringszout en citroen kan profiteren. Wist u dat citroen en zuiveringszout een sterker effect dan chemotherapie