Last van vermoeide voeten? Verlicht ze dan met DIT!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Je voeten zijn een belangrijk deel van je lichaam. Ze dragen de hele dag je gewicht, dus het is van belang om goed op ze te letten en te zorgen dat ze goed kunnen ontspannen en rusten. Zo kunnen ze de volgende dag ook actief blijven.

Je voeten goed tot rust brengen, betekent meer dan alleen je schoenen uitdoen aan het eind van een vermoeiende dag. Je voeten hebben ook speciale zorg nodig. In dit artikel zullen we je een paar manieren leren waarop je je voeten kunt ontspannen.

Waarom voelen mijn voeten zwaar en vermoeid?
Een regelmatig gevoel van zware en vermoeide voeten kan veel verschillende oorzaken hebben. Om dit onderwerp beter te begrijpen, zullen we even kijken naar de meest voorkomende redenen dat mensen vermoeide voeten krijgen.

Ze zijn geforceerd. We beseffen het misschien niet altijd, maar we hebben de neiging om onze lichamen fysiek erg zwaar te belasten. Als je gedurende lange tijd blijft staan, of het nu tijdens een concert of bij het klussen rondom het huis is, kunnen je voeten niet de ontspanning of beweging krijgen die ze nodig hebben. Vermoeide voeten zijn een teken van je lichaam dat je je lichaam slecht behandelt en dat je grenzen moet gaan stellen.

Massages

voetmassage
Voor de ontspanning van je voeten doet een goede massage met een lotion op basis van honing, rozemarijn of munt wonderen. Deze drie ingrediënten mengen bijzonder goed. Breng ze gewoon aan op je voeten en benen in een cirkelbeweging. Trek vervolgens sokken aan om het vocht vast te houden en til je voeten een paar centimeter op door ze op een kussen te leggen. Hierdoor zullen je voeten een stuk uitgeruster aanvoelen.

Bad met rijstwater
Kook gewoon een beetje rijst in een halve liter water. Laat dit mengsel koken tot de helft van het water overblijft. Giet het vervolgens af en schenk het water in een kuip. Laat dit water een tijdje staan en voeg dan drie eetlepels zuiveringszout toe. Dompel je voeten onder in dit mengsel en laat ze erin tot het water is afgekoeld. Droog vervolgens je voeten goed af en maak de behandeling af met een prettige massage met muntolie of een lotion op muntbasis.

Een andere nuttige tip, die je iedere dag kunt gebruiken, is om je voeten bij thuiskomst van een lange dag werk hoog te houden. Doe dit door ze minstens tien minuten te laten rusten op een muur of stoel. Gebruik daarna een kalmerende massage, die in cirkelbewegingen moet worden gegeven van de punt van de voet tot het bovenste deel van de benen.

Je kunt je voeten altijd onderdompelen in warm water met kamille en citroenbalsem. Doe dit iedere avond gedurende twintig minuten. Hierdoor ontspannen je voeten zich en voelen ze een stuk beter aan.

 

Previous Maak je bloedvaten en je darmen schoon met dit sapje Dit is geweldig!
Next Zout, peper en citroen kunnen deze 10 problemen beter oplossen dan ieder ander medicijn

About author

redactie
redactie 4445 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Deze drank reinigt echt de lever en versterkt het immuunsysteem

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Voedsel voor het brein

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Uien in de strijd tegen eczeem aan de handen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat