Hij kweekte zijn eigen kurkuma in de tuin om deze geweldige reden!

Luister naar dit artikel

Kurkuma is in Nederland nog niet heel bekend, maar daarin zal vast verandering in komen als we weten welke voordelen deze kruiden heeft. Het is namelijk een van de gezondste en voedingsrijke kruiden die er bestaat. Het kruid helpt om maagklachten te kalmeren, verlicht artritis, houdt het hart gezond, verlaagt het cholesterol en het is zelfs een natuurlijke vetverbrander en geduchte kanker en ontstekingsbestrijder.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


HealthBytes legt precies uit hoe je thuis je eigen kurkuma kunt kweken.

Kurkuma kan worden gekweekt in tuin bedden of in containers. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je ze in goed doorlopende container plaatst, omdat het vasthouden van water tot worstelstokken tot een rot proces zal leiden, en dat moet je natuurlijk niet hebben. Kurkuma doet het goed in het voorjaar tot de zomer omdat de wortels goed ontkiemen wanneer de bodem warm is.

Hoe ga je te werk?

Planten
Koop wat biologische kurkuma wortels op de markt en kies voor kleine wortelstokken met één of twee knoppen. Plant de wortelstokken ongeveer 17 tot 25 cm uit elkaar en begraaf ze in natte grond ongeveer 5 tot 7 cm diep. Je geeft het pas water totdat er scheuten verschijnen (na 20 tot 40 dagen) Geef het daarna alleen water wanneer je voelt dat de bodem licht droog aanvoelt.

Oogsten
Als de bladeren geel beginnen te kleuren en de stengels beginnen te drogen, dan kunnen de kurkuma wortelstokken worden geoogst. De plan rijpt meestal in 9 tot 10 maanden na het planten.

Bewaren
Veeg de verse kurkuma wortels schoon en wikkel ze in een papieren handdoek, vervolgens stop je ze in een afgesloten plastic zakje en plaats je het in de koelkast. Kurkuma blijft ongeveer een maandje vers.

Ga jij ook Kurkuma planten? Laat het ons weten!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ritalin verandert kinderhersenen blijvend
Next Last van ongewild gezichtshaar? Met dit recept ben jij er voorgoed vanaf!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

3 redenen waarom tarwegras een kanker-genezende krachtcentrale is

Luister naar dit artikel door Dr. Veronique Desaulniers, Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is

Onderzoek

Gezonde slaapgewoonten halveren het risico op hartfalen

Luister naar dit artikel Door kleine veranderingen aan te brengen om een gezonde slaap te bevorderen, kunt u uw gezondheid en levensduur drastisch verbeteren, wat onder meer kan leiden tot

Natuurlijk

De zaden van een watermeloen verbergen een heleboel geheimen voor onze gezondheid

Luister naar dit artikel Watermeloen zaden zijn goed voor patiënten die met geelzucht, begeleide ziekten of een ontsteking worstelen. Watermeloen zaden bevatten citrulline, dit is een anti-oxidant dat van essentieel belang is