9 dingen die er met je lichaam gebeuren als je de dag begint met het drinken van een flink glas water

Luister naar dit artikel

Veel water drinken is een bekende tip voor een gezonde levensstijl. Maar wat je misschien nog niet weet, is dat het vooral belangrijk is om de dag direct na het opstaan te beginnen met een glas water. In veel delen van de wereld, is dit een dagelijks ritueel, een deel van de cultuur, omdat deze gewoonte verbazingwekkende dingen doet voor je lichaam. Hier laten we zien waarom.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1 Het reinigt het lichaam van gifstoffen
Gedurende de nacht blijven organen gifstoffen uitscheiden. Door op een lege maag een glas water te drinken, komen de darmen weer in bewegingen worden de slechte gifstoffen doorgespoeld. Dit geeft het lichaam ‘s ochtends een nieuwe start.

2 Water is goed voor de huid
Als je uitgedroogd bent, worden rimpels beter zichtbaar en ziet de huid er valer uit… In een studie werd aangetoond dat het drinken van een halve liter water op een nuchtere maag de bloedcirculatie verhoogd, waar de huid profijt van heeft.

3 Water helpt een gezond gewicht te houden
Water op een lege maag drinken, stimuleert het spijsverteringsproces en vermindert het hongergevoel. Water vult de maag ook tot op zekere hoogte, zodat de lekkere trek vermindert!

4. Water maakt haar glanzend en gezond
Door water te drinken wordt het haar van binnenuit gevoed… In feite bestaat onze haardos voor bijna een kwart uit water.

5 Het voorkomt nierstenen en urineweginfecties
Als je water drinkt op een lege maag, worden zuren in de maag geneutraliseerd. Teveel zuren kunnen leiden tot nierstenen. Hetzelfde geldt voor het voorkomen of verminderen van urineweginfecties. Door regelmatig water te drinken spoelen giftige stoffen die de infectie veroorzaken weg.

6 Water helpt tegen brandend maagzuur
Als je water drinkt spoelt bijtende maagzuur, dat soms kan oprispen, weg waardoor de klachten verminderen. Het maagslijmvlies heeft voldoende water nodig om zich te beschermen tegen maagzuur.

7. Water verbetert de spijsvertering
Studies tonen aan dat de spijsvertering wordt verbeterd door meer water te drinken op een lege maag. De voedingsvezels die nodig zijn om de spijsvertering te verbeteren, hebben water nodig om hun werk te doen.

8 Water drinken helpt om een verkoudheid te voorkomen
De slijmvliezen van de mond, keel en neus zijn uitgerust met antilichamen die de bacteriën of virussen die je inademt of meekrijgt bij het eten en drinken te bestrijden. Krijg je niet voldoende vocht binnen dan drogen de slijmvliezen uit en word je extra vatbaar voor infecties die een verkoudheid, keelontsteking en hoesten kunben veroorzaken.

9 Water houdt je hersenen in topvorm
Een veel voorkomende oorzaak van vermoeidheid is uitdroging. Uitdrogen vermindert je concentratie, coördinatie en reactietijd. Voel je je lusteloos drink dan een glas water – er een grote kans dat het helpt.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Negeer niet deze 8 waarschuwingssignalen van een tekort aan vitamine B12
Next Dit gebeurt er met je lichaam als je dagelijks een ei eet

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

7 redenen om cashew noten te eten!

Luister naar dit artikel Cashew noten hebben een zoete, boter en toch ook een zoute smaak met een onmiskenbare vorm. Maar het belangrijkste is dat ze een bron zijn van

Natuurlijk

Waarom je noten & zaden moet weken en hoe dat op de juiste manier te doen!

Luister naar dit artikel Een paar jaar geleden bezocht ik het Creative Health Instituut voor de eerste keer en leerde van Marcia, een van de leraren en opvoeders daar. Ze

Natuurlijk

Top natuurlijke remedies voor nierstenen

Luister naar dit artikel Nierstenen zijn een bekende aandoening waarbij zich kristallen vormen in de nieren en die ongeveer 12% van de wereldbevolking treft. [i] Ze hebben mensen getroffen sinds