Heb jij ook altijd last van je handen en gewrichten in de ochtend? Dan moet je DIT zeker proberen!

Luister naar dit artikel

Je kent kurkuma wellicht als die heldere, gele specerij die vaak in Indiaanse curry’s gebruikt wordt. Maar wat je misschien niet wist is dat kurkuma al meer dan 4.500 jaar als medicijn gebruikt wordt. In de Oudheid stond kurkuma al bekend voor haar anti-inflammatoire eigenschappen, alsook voor de behandeling van congestie, wonden, blauwe plekken of andere huidaandoeningen, inclusief pokken en gordelroos.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel kurkuma heerlijk is in combinatie met eieren, rijst, soepen en smoothies, kan het ook gemengd worden met andere huishoudelijke ingrediënten om zalfjes te maken voor de behandeling van acné tot kanker.

1. Wondjes en sneetjes genezen
Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine, een krachtig anti-inflammatoir, anti-bacteel en anti-viraal middel. Het kruid voorkomt bacteriële infecties bij open wonden, ontstekingen en verlicht de pijn. Het helpt ook bij de vorming van nieuwe huidcellen. Om kurkuma te gebruiken voor de heling van wonden en snijwonden kan het poeder direct op de wonde aangebracht worden.

2. Gezichtsreiniging en behandeling van acné
Om een organische gezichtsreiniger te maken heb je nodig: 1/4 theelepel kurkuma, 1/4 theelepel neemolie (gemaakt van een tropische boom uit India), maar ter vervanging kan je ook organische melk gebruiken en 1 tot 3 druppels kokosolie of lavendelolie. Dit masker is vooral goed in de strijd tegen acné, omdat kurkuma een anti-bacteriële werking heeft. Aanbevolen wordt om de pasta gedurende 30 minuten op je gezicht te laten zitten.

3. Ontstekingen afremmen
Het actieve element curcumine is gekend voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Vanwege dit bijzondere kenmerk wordt het gebruikt voor de behandeling van reuma tot de ziekte van Crohn. Om ontstekingen af te remmen, wordt aangeraden om thee op basis van kurkuma te drinken. Om deze thee te maken, kook je vier kopjes water en voeg je een theelepel kurkuma toe. Laat het geheel tien minuten trekken en dan is de thee klaar om gedronken te worden.

4. Kanker bestrijden
Volgens Cancer Research UK werkt curcumine ook in de strijd tegen kanker. Studies hebben de effectiviteit bij het doden van kankercellen, en te voorkomen dat ze verder groeien, aangetoond. Om optimaal van deze eigenschappen te genieten, maak je een zalf op basis van kurkuma. Hiervoor meng je vaseline met kurkumapoeder.

5. De pijn van psoriasis verzachten
Psoriasis is een auto-immuunziekte die gekenmerkt wordt door rode, jeukerige en afpellende huid. Het kan zeer pijnlijk en irritant zijn, zeker omdat er niet echte een goede behandeling voor bestaat. Er is echter hoop. Het aanbrengen gedurende 16 weken van een gel op basis van kurkuma, terwijl de gebruikelijke zepen vermeden worden, leidde bij een derde van een onderzoeksgroep tot het verdwijnen van de ergste symptomen.

6. Eczeem behandelen
Het enige wat je nodig hebt om een masker tegen eczema te maken, is een mix van kokosolie en kurkuma. Na een dag zie je al resultaat en na vijf dagen is de eczeem in de meeste gevallen zelfs compleet verdwenen.

7. Orale hygiëne en gezondheid bevorderen
Het zal je misschien verbazen dat deze gele substantie helpt om je mondhygiëne te verbeteren, maar toch is het zo. Vooral in de strijd tegen cariës en gaatjes blijkt het zeer efficiënt. Om je eigen mondspoeling met kurkuma te maken, meng je kurkumapoeder met warm water. Voeg eventueel een beetje pepermuntolie toe om de smaak aangenamer te maken.

8. Ouderdomsverschijnselen tegengaan
Kurkuma helpt ook uitstekend om de huid gladder te maken. Mix een eetlepel kikkererwtenbloem met 1/4 theelepel kurkuma en 2 theelepels melk. Het meel moet voorkomen dat de kurkuma de huid gaat kleuren en helpt ook om beter dode huidcellen af te werpen. De melk verstevigt de huid en vertraagt de vorming van rimpels. Wrijf het mengsel op de huid en laat het tien minuten drogen. Daarna spoel je het masker af met lauw water.

Vind je deze tips handig? Deel ze dan met al he vrienden op Facebook.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hoe snel Urinezuur kristallisatie uit je lichaam te verwijderen om jicht en gewrichtspijn te voorkomen!
Next Studies: Aluminium in vaccins veroorzaakt schade aan brein en zenuwstelsel

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Oil Pulling met kokosolie kan zeer positief werken voor je mond en gebit

Luister naar dit artikel Ik vind het geweldig als ik nieuwe dingen leer van de reacties die mensen op mijn site achterlaten. Een tijdje terug schreef ik een artikel over kokosolie

middeltjes

Hoe gebruik ik Amla om gewicht te verliezen?

Luister naar dit artikel Indiase kruisbes oftewel “amla” is een bekend anti-inflammatoire, anti-virale, anti-bacteriële en anti-microbiële fruitsoort. Behalve dat het een uitstekende bron van vitamine C is (meer dan 2

middeltjes

Hoe te ontgiften met appelazijn cider vinegar dieet

Luister naar dit artikel Ontgiften en reinigen van je lichaam is de manier om gezond en fit te blijven en om ziekten te voorkomen en tegen te gaan. Zeker in