Als je voor het slapengaan op dit punt op je voet druk, is dit wat het met je lichaam doet.

Luister naar dit artikel

Nu zovele Nederlanders en Belgen aan slapeloosheid lijden, zou het niet geweldig zijn dat we gewoon maar op een knop hoeven te drukken en in slaap zouden kunnen vallen? Volgens Acupuncture.com zou het uitoefenen van druk op bepaalde drukpunten je slaapkwaliteit verbeteren en slapeloosheid definitief verbannen. De Chinezen gebruiken deze techniek al eeuwen en delen de techniek met iedereen die bereid is om te leren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Op welke punten moet je drukken voor een betere nachtrust?

Er bestaan vele drukpunten op het menselijke lichaam, maar er zijn er drie die de slaap beïnvloeden. Het LV3 punt wordt beschouwd als het “punt dat alle problemen geneest”. Dit punt is gesitueerd boven de tenen, meer in het bijzonder tussen de grote en de tweede teen van de voet. Aanbevolen wordt om gedurende vier tot vijf seconden druk op dit punt uit te oefenen.

test1-1

Naast de LV3 zijn er nog het P6 punt (Innerlijke Poort) en het K1 punt (Bruisende Bron) die in de acupunctuur ook worden gebruikt in de behandeling van slapeloosheid. P6 ligt drie vingers boven de pols, tussen de pezen. K1 wordt gevonden aan de onderkant van je voet, in het midden van de inkeping aan de bal van je voet. Op de K1 moet gedurende 30 seconden gedrukt worden, vijf seconden rust en vervolgens een tweede sessie van 30 seconden. Dr. Maoshing Ni van Acupuncture.com adviseert om dit proces gedurende vijf minuten aan te houden.

Hieronder zien we een foto van het P6 punt:

test-57

En dit is K1:

test1-2

Wat kun je nog doen om beter te slapen?

Naast acupunctuur raadt de National Sleep Foundation nog enkele andere praktische tips om stress te verminderen en om ’s nachts beter te slapen. Het instellen van een vaste tijd om te gaan slapen en op te staan houdt je lichaam in een routine. Dit helpt om een cyclus van slapeloosheid te doorbreken. Een “ontspannend ritueel” voor het slapengaan en het vermijden van dutjes tijdens de dag, helpt eveneens voor een betere nachtrust. Andere dingen die je ’s avonds moet vermijden: cafeïne, alcohol, het eten van zware maaltijden en roken. Gewoon even tijd vrijmaken om te relaxen, is echter een must en als je echt de slaap niet kan vatten, doe dan iets anders tot je moe genoeg bent.

Geen van deze acties kan garanderen dat als je naar bed gaat, je meteen in slaap zult vallen. Maar elk idee kan je wel een stapje dichter brengen bij een diepe, kwaliteitsvolle slaap. Vaak is een beetje minder “druk” in het leven al voldoende om beter te slapen.

DEEL deze interessante tips met iedereen die je kent!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Baanbrekend onderzoek linkt fluoride aan suikerziekte.
Next Je weet dat kokosolie goed is voor je, maar dit is wat je wellicht nog niet wist.

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De vijf gezondheidsvoordelen van masturberen

Luister naar dit artikel Masturberen, ooit was het een groot taboe, waar hoegenaamd niemand zich aan bezondigde, maar tegenwoordig is de schaamte er wel een beetje af. Wetenschappers doen er

Overig

22 miljard winst maken over de rug van kankerpatiënten

Luister naar dit artikel Onderstaande is uit 2017 maar gezien het feit dat we dagelijks nog steeds met mensen in gesprek gaan die denken dat Big Pharma er niet zit

Overig

Neanderthalers gebruikten 50.000 jaar geleden al plantaardige penicilline en aspirine als medicijn

Luister naar dit artikel Neanderthalers kenden al primitieve pijnmedicatie, zo is gebleken. Ze kenden een vorm van penicilline, duizenden jaren voordat de moderne wetenschap het ontdekte. Steun Health Bytes: alleen via