Deze huidaandoening kun je krijgen door teveel te zweten

Luister naar dit artikel

Zomer, lekker bakken in de zon, zweten en een beetje zonnebrand tot je huid gaat schilferen. Het ziet niet uit en het voelt niet prettig aan, maar het is een kwestie van een paar dagen en dan zijn de schilfers weer weg. Maar niet altijd.
Door overmatig te transpireren kun je een huidaandoening krijgen: pityriasis versicolour. Pityriasis is een verzamelnaam voor schilferende huidaandoeningen en versicolor betekent tegengestelde kleur. Bij blanke mensen zijn de vlekken meestal donkerder en bij mensen met een donkere huidskleur juist lichter dan de rest van de huid. De vlekken kunnen verschillen in grootte van enkele millimeters tot tientallen centimeters. Soms gaat het gepaard met jeuk. Pityriasis versicolour kan ook worden doorgegeven door bijvoorbeeld besmette handdoeken, kleding en lakens. Tieners en twintigers hebben er het vaakst last van.
De schilfers zijn het gevolg van een infectie met Malassezia gistcellen. Deze gistcellen leven op de huid van meer dan 90% van de mensen. Ze zorgen voor het beschermend vetlaagje op de huid, maar door veel te zweten kan het aantal gistcellen toenemen en tot deze huidziekte leiden. Die gaat niet vanzelf over, maar kan wel behandeld worden met crèmes en lotions en door een anti-gist middel te slikken.
De aandoening komt bij 40 tot 60% van de mensen weer terug. Sommige mensen zijn er nu eenmaal vatbaarder voor dan anderen. Als de vlekken vaker terugkeren, is een onderhoudsbehandeling met crèmes en lotions aan te bevelen. Maar voorkomen is beter dan genezen: hou je huid droog en koel, blijf niet te lang in een bezweet kledingstuk rondlopen en slaap in een koele slaapkamer.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Antibiotica op jonge leeftijd vergroot kans op eczeem en hooikoorts
Next Astmamedicijn vergroot kans op depressies en suïcide bij kinderen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarom worden mensen van deze stam meer dan 100 jaar oud en weten ze niet wat kanker is?

Luister naar dit artikel In de natuur zijn er vele kruiden en geneesmiddelen waarvan bekend is dat kanker en andere ernstige ziekten ermee behandeld kunnen worden, maar de medische gevestigde

Overig

8 makkelijk-te-missen tekenen die je misschien wel waarschuwen voor een bloedprop/trombose

Luister naar dit artikel Een van de grootste mysteries op aarde blijft toch het menselijk lichaam. Te beginnen bij het feit dat je niet hoeft na te denken over ademen,

Overig

GEZONDHEIDSWAARSCHUWING: Langdurig gebruik van een gezichtsmasker heeft 4 NEGATIEVE gevolgen voor de gezondheid

Luister naar dit artikel Laten we eerlijk zijn over iets dat de reguliere media niet graag toegeven: hoewel sommige mensen denken dat het dragen van een gezichtsmasker de verspreiding van