Pas op met vitamine B6: een vijfde krijgt gezondheidsklachten

Luister naar dit artikel

Het blijft verleidelijk om nutteloze vitaminepillen te slikken, zelfs als dat meer kwaad doet dan goed. Vitamine B6 is daar een voorbeeld van: een vijfde van de gebruikers krijgt gezondheidsklachten, vier procent loopt blijvende schade op.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dat blijkt uit een enquête van het AVROTROS-programma Radar. Een te hoge dosering van vitamine B6 kan leiden tot klachten aan het zenuwstelsel, zoals tintelende handen en voeten, pijnlijke handen en voeten en zenuwpijn.

Hoewel bijna niemand in Nederland een tekort heeft aan vitamine B6 zijn de pillen toch in hoge dosering verkrijgbaar. Bij de drogist liggen hoeveelheden tot 100 mg per pil, terwijl 25 mg de bovengrens is.

Een andere vitaminepil die voor problemen zorgt is vitamine A. “Van vitamine A weten we dat het niet goed is om er te veel van te slikken”, zegt huisarts Mirella Buurman. “Daarvoor komen mensen langs met hele vage klachten, zoals een slechte eetlust, misselijkheid en vermoeidheid.”

Ze raadt vitaminepillen in het algemeen af. “Pas als vrouwen de menopauze voorbij zijn raden we aan om extra vitamine D te slikken. En bij mannen boven de 70 ook. Maar ben je jong en eet je gezond? Dan zijn vitaminepillen nergens voor nodig.”

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous “Schandaal van formaat”: Oude, bedorven tonijn wordt gekleurd met gifgas om vers te ogen
Next Antibiotica op jonge leeftijd vergroot kans op eczeem en hooikoorts

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Big Pharma faalt: geen bewijs van toegevoegd voordeel in de meeste nieuwe geneesmiddelen volgens studie

Luister naar dit artikel Er lijkt tegenwoordig een nieuw medicijn te zijn om alles en iedereen te behandelen, maar zijn deze medicijnen even effectief als ze beweren te zijn? Een

Overig

Britse man stopt met chemo en verslaat kanker met cannabis

Luister naar dit artikel De Amerikaanse regering heeft eindelijk de anti-kanker eigenschappen van cannabis erkend. Op dit punt is het vrij moeilijk om het bewijsmateriaal, waaronder talloze getuigenissen van mensen

Overig

The Lancet: fluor is neurologisch gif..!

Luister naar dit artikel De wereldwijde beweging die ernaar streeft om industrieel sodium fluoride uit het zoetwaterstelsel te halen en houden, lijkt de afgelopen jaren heftiger dan ooit gegroeid. Het